Minden napra egy film

Minden napra egy film

Overlord

2019. szeptember 06. - BBerni86

Nácik ellen harcolós, orvosi kísérletes, titkos akciós.

Az amerikai seregek a partraszállást tervezik, és Európa felszabadítását a náci uralom alól. Ám a siker feltétele, hogy repülőgépekkel fedezni tudják a partra szálló seregeket. Van egy lőtorony, amit mindenképpen meg kell semmisíteni. Egy különleges csapatot küldenek ki a feladatra, akik áldatlan állapotok közé csöppennek. A náci 9_6overlord.jpgtábor környékén van egy francia kisváros, ahol furcsa eseményekről értesülnek. A nácik embereket ragadnak el, akik sosem térnek vissza. A föld alatt állítólag istentelen kísérletek zajlanak. Amikor egy náci tiszt a kezeik közé kerül egy szérummal, első kézből tapasztalhatják, mire képesek a náci őrült tudósok. A küldetés hamarosan többről szól, mint egy torony felrobbantásáról.

Vannak azok a filmek, amelyeket direkt szemétre gyártanak. Ha nem veszi komolyan magát, szórakoztató szemét jöhet létre, amelyen jól lehet szórakozni. Tudjátok, annyira rossz, hogy az már jó. Az Overlord is erre a zsánerre játszik.

Mennyire sikerült? Helyenként egészen jól, de amikor kicsit komolyabb kezd lenni a film, elveszik a hangulata. Ahhoz túlzottan hihetetlen az egész történet, hogy kicsit is komolyan lehessen venni. Ezt úgy kell nézni, hogy egy percre se gondoljunk bele igazán. Ez csak egy szórakoztató butaság.

A cselekmény jó tempóban halad, bár a főszálat sok kevésbé fontos mellékszál szakítja meg. Feleslegesnek éreztem a francia lány és a kisöccsének többszöri mutatását – főleg a kisfiúét, aki még a nyelvet sem beszéli, így nem is tud részt venni a történetben. Annak se volt sok értelme, ahogy a nagyit elrejtették a lakásban. Egyáltalán, mit adtak neki enni? Hogy tudták bezárva tartani? Mindegy, én mondtam. Ne akarjak belegondolni, nincs értelme.

Nem tetszett az sem, hogy miért és mikor halnak meg az amerikai katonák. Az értelmetlen halálok mindig idegesítenek, pláne, ha a színész hal így meg, akit különben bírok. Itt is el lehet mondani, hogy sok mindennek nincs értelme. Miért bolondul meg az amerikai, aki a szérumot megkapta, ha a német ugyanattól szuper katona lesz, és tudatánál is marad?

A minimálisan bedobott szerelmi szál is idegesített. Hála égnek, még egy csók sem csattan el, de így is több volt belőle, mint ami jól esett. Boyce és Chloe nagy szemekkel nézegetik egymást, és a film végén is eléggé sejtetik, hogy az ő történetük nem itt ért véget.

Az akciójelenetekre is igaz, hogy van bennük látvány, de valóságelem nagy semmi. Még úgy is, hogy pontosan tudtam, mennyire a gagyi határán mozog az egész film, néha kifejezetten röhejesnek éreztem a film kinézetét. Az átváltozó emberek rémesen néznek ki, és a zombiszerű átalakultak se jártak jobban. Azt még mindig nem értem, a szétlőtt fejű náci hogyan forrasztotta össze az arcát, amikor az egyik jelenetben akkora kráter volt benne, hogy látni lehetett a csontozatát is?

Nem ijesztő, nem undorító, csak gagyi.

A stáblistán akadnak ismerős arcok, ha sztár nincs is köztük. Wyatt Russell készített már pár filmet, de még mindig inkább a szüleiről ismert. Caestecker a SHIELD sorozat állandó szereplője, moziban eddig még nem jött össze neki az áttörés.

Még gondolkozom, tetszett vagy sem, de legalább nem fájt.

 

Overlord - 5/3 agy nélkül egész élvezhető, de eléggé beteg film ez. Akció, történelmi köntösben.

https://www.youtube.com/watch?v=A0NzYLnDMEM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6315036652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása