Minden napra egy film

Minden napra egy film

Megtorlás

2019. szeptember 19. - BBerni86

Bankrablós, nyugalmat visszaszerzős, titkon nyomozós.

Jacob egyszerű, de boldog életet él. Van egy szerető, gyönyörű felesége és egy kislánya, akit mindenkinél jobban szeretnek. Az állása nem álmai legjobbja, de a bankban jól keres, amire szüksége van a családnak. Egy nap azonban rabló megy be hozzájuk, agyonlövi a biztonsági őrt, és Jacob is azok között van, akiket túszként magával rángat. Nem lesz baja, fizikailag. De a biztonság érzetét elveszti, rémálmok kínozzák. A szomszédban lakó, nyugdíjas nyomozó ajánlja fel a megoldást. Nem csak önvédelemre és lövésre kezdi el oktatni, de Jacob 9_19megtorlas.jpgmegfigyelései alapján nyomozni kezdenek a rabló után, akit a rendőrség rég nem bír kézre keríteni. Ők közel jutnak, amit a férfi nem hagyhat. Túszként Jacob családját ragadja el, akinek már a családját kell megmentenie.

Nem voltak nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, láttam a trailert. De ennek az alkotásnak még azt a keveset is sikerült alul teljesítenie. Ha nem lenne benne két színész, akiket különben bírok, egyenesen nézhetetlen minősíteném ezt az egészet.

A történet nem egyszerűen buta, hanem betegesen ostoba. Most komolyan, Jacob igazából nem volt bántva a rablásban! Nem látom indokoltnak, hogy teljesen megszállottja lett az elkövető elfogásának. A férfi, akinek addig a család volt a mindene, most átvált akciósztárba? Túl hamar ment a váltás, és az is hihetetlen, milyen hamar megtanított neki mindent a szomszéd. (Akit addig különben addig nem is kedvelt, de amint gyógyszert meg pisztolyt adott a kezébe, máris a legjobb haver lett belőle.)

Azt is utáltam, hogy az ő béna kis nyomozásuk milyen hamar eredményt hoz, míg a rendőrség a több emberrel és forrással nem jut semmire? Azt már ecsetelni sem akarom, mennyire fájdalmasnak találtam, amikor a nyugdíjas nyomozó felveszi a telefont és máris ugrik segíteni valamilyen egység, amiről addig szó sem volt, csak feltűntek a semmiből.

A film vége is fájt – de az már erősen spoiler lenne, ha a végét is lelőném. Maradjunk annyiban, hogy fájt látnom, milyen irányba halad tovább Jacob karrierje.

Az akciójeleneteket rossz volt nézni. Nem is értem: Willis és Grillo is gyakorlott akciófilm színészek, nem látták, mennyire béna ez az egész? Nem csak a film cselekménye, de maguk az akciójelentek is. Igaz, alapból nem vagyok oda a lövöldözésért és az autós üldözésekért, de lehet azokat úgy is csinálni, hogy lekössenek. Ha van benne ötlet. Itt viszont azt se nagyon hiszem el, hogy volt ember, aki koreografálta ezeket a szcénákat. (Pedig biztos volt. Vissza is adhatná a fizetését.)

Nincsenek jó beszólások, nincsenek jó nyomozós pillanatai a két főszereplőnek. Még csak buddy filmnek se megy el, pedig az még működhetett is volna. Helyette csak azt látjuk, hogy James kinyilatkoztatja az igét, Jacob meg mindent magába szív, mint egy szivacs.

Egy dolog adja el ezt a filmet: Bruce Willis és Frank Grillo neve. Igaz, ha ilyen filmekkel jönnek sorra, már nem fog ez állni. Grillo azért jobb dolgokban is feltűnik, de Willis kezdi nagyon apróra váltani a nevét. Az Üvegen kívül volt nagyobb dobása az utóbbi években?

Nem lehet ezt a filmet ajánlani senkinek. Még Willis rajongóinak sem, mert ez a film egyenes út ahhoz, hogy már ne legyenek többé rajongók.

 

Megtorlás - 5/1,5 béna történet, béna akciók, a konfliktus is béna. Pontot is csak a színészek miatt kapott.

https://www.youtube.com/watch?v=yzO9OCAW_7c

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3015125510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.21. 06:27:46

Ha meglátom Villis vagy Cage nevét már lapozok is, két olcsójános ,bármit elvállalnak, hollywood pojácái lettek akik nagyon durva anyagi gondokkal küzdhetnek ,ha ennyire lemennek kutyába.
Vicc kategori.
Egy arcú Bruce Villis, kb mint S.Seagal, őt tényleg csak akcióban lehet elképzelni, ha hozzá vágnának egy forgatókönyvet amiket pl J.Phoenix eljátszott besülne azonnal.
Nic Cage színesebb egyéniség, tőle még várok egy nagy durranást.
süti beállítások módosítása