Minden napra egy film

Minden napra egy film

Gyilkosok gyöngye

2024. február 06. - BBerni86

Már a cím beindította a vészjelzőt, de még az sem tudott felkészíteni arra, milyen akció szemetet készülök megnézni. Pedig Grillo filmjeinek szoktam esélyt adni, de ez… Egy rossz sorozat nyitánya inkább lehetne, mint teljes jogú film.

A történet is borzalmas. Adott egy különleges ügynök, gyilkolásra felhatalmazva. A szakma egyik legjobbja, amíg a felesége bele nem sétál egy akcióba és agyon nem lövik. Onnantól kezdve csak a bosszú érdekli. A kislánya szívbetegsége rázza fel, sürgősen pénz kell, és elfogad egy felkérést a világ leghírhedtebb bérgyilkosának elkapására. Csak arra nem készítette fel senki, hogy Drakos maga fogadta fel a gyilkosait, hogy egy csapdában000gyilkosok.jpg sorra végezzen velük. Még csak normálisan leírni sem tudom, annyira butaság az egész. Pedig a végét még nem is említettem, ami alkalmassá teszi egy sorozat nyitányának is. Annyit elárulok, hogy igyekszik átírni, ki a jó és a rossz és egy másik úton indítja el Marcust.

Nyomozás nincs, az egész Drakos béna csapdájára van leszűkítve. A gyilkosoknak el kell indulnia egy épületbe, ahol Drakos lesben áll. Olyan trükkjei vannak, mint egy kapcsoló, amivel elviselhetetlen zajt tud kelteni. Kb. annyira néz ki bénán, mint ahogy hangzik. Olyan elemekkel megdobva, mint Drakos nindzsa maszkja. A fél felvezetésben arról van szó, hogy emberünk görög. Erre beállít abban a maszkban. Kb. olyan hatása volt a görög vonallal egymás mellé téve, mintha a 300-ban Leonidász és az elit spártai harcosok a halhatatlanok maszkjaiban indultak volna a perzsa sereg ellen. Igen, mert kb. azt juttatta eszembe a felszerelése.

Nem jó nézni se a verekedéseket, se a lövöldözéseket. Mivel nekem a kézi harc jobban bejön, mint a lőfegyverek erőltetése, azért Drakos és Ren kardpárbaja elviselhetőbb volt az átlagnál. De nem tudnék olyan jelenetet találni benne, amit szívesen megnéznék még egyszer.

Abban is tipikus, hogy az eladható neveket elteszik mellékszereplőnek. Talán Grillo azért ennél nagyobb szerepet kap, de nem ő a főszereplő. Az Marcus, vagyis Alain Moussi. Nem láttam még semmiben, és nem is jött meg a kedvem a filmjeit nézni. Nem is B, de minimum E kategóriás akciószínésznek nézem innen. Grillo hozza a menő és halálos csávót, amit már nem egyszer előadott. Nem nagyon kellett megerőltetnie magát. Végül, van még benne egy Stephen Dorff ugyancsak klisés szerepben. Hány olyan filmet láttunk már, amikor a titkos ügynököt a felettese árulja el? Túl sok ilyen van már, most itt van még egy.

Nagyon nem is tudok mást hozzátenni. Azt tudnám még ragozni, hogy minden egyes cselekményszálban akad valami olyasmi, amin fogtam a fejem, hogy ez mennyire agyament idiótaság. Még jó, hogy beteg és kába voltam, amikor ment mellettem, mert különben mérges lettem volna, milyen szemétre megy el az időm.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7518319587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2024.02.20. 15:21:11

Fűrészbe oltott éhezők viadala, bérgyilkosos tökéletes célpont. Amennyire jól hangzik így olvasva olyan gyenge lett a végeredmény. Nem ismerem a képregényt amiből csinálták, de ennél csak jobb lehet. Még Frank Grillo se menti meg ezt sajnos.
süti beállítások módosítása