Minden napra egy film

Minden napra egy film

Megosztás

2019. szeptember 28. - BBerni86

Kamaszos, következményekkel szembenézős, netes.

Mandy 16 éves kamasz, a hajrá lányok egyike a középiskolájában. Szereti az embereket, a társaságot, a bulikat. Az egyik buli után a házuk kertjében ébred, semmi emléket nem maradt az előző estéről. Emlékszik, buli volt, és rengeteg ivott, de aztán jött a filmszakadás. Az iskolában szembesül vele, hogy terjedni kezdett egy videó, 9_28megosztas.jpgmelyben pár srác kihasználta a lehetőséget, és fotózták, bohóckodtak, miközben ő ájultan hevert. A felháborodott szülei rendőrségi feljelentést tesznek, de senki nem tudja, mi történt az éjjel. Mandy túl részeg volt, a fiúk állítása szerint csak pár képet lőttek poénból, nem nyúltak a lányhoz. Ám a tudat, hogy nem ismeri az igazat, az apja csalódott tekintete lassan kikezdi a lány erejét.

Talán jobban tetszett volna ez a film, ha hasonló témában nem látok nem is olyan régen egy sokkal jobbat. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod nagyon hasonló témát dolgoz fel, de az minden téren sokkal jobban meg van csinálva. Ha valakinek csak egy filmre van ideje, és ilyesmi iskolai kamaszfilmet keres, inkább azt válassza!

De akkor nézzük, mit tartalmaz a Megosztás.

Amivel a cím és a tematika eladja, az internet és a közösségi oldalak veszélyei. Amikor semmi nem marad titokban, és életed rossz percei örökre megkeserítik az életed. Kamaszként különösen érzékeny az ember a hasonlókra, a többiek megítélésére, és Mandy itt belecsöppen abba, hogy a megosztásnak hála mindenki láthatta élete nem éppen legemelkedettebb pillanatait. Érzékelheti, ahogy megváltozik mindenkinek a tekintete, ha ránéz. Van, aki szánja, más őt tartja a felelősnek. Még családon belül is. A titkoknak annyi azzal, hogy két kattintás és minden máris széles rétegnek elérhető.

Azonban nem ezt éreztem a film legnagyobb konfliktusának, ha annak is van beállítva. A baj itt nem azzal kezdődött, hogy a netre felkerült az a videó és a képek. Sokkal nagyobb problémának érzem, hogy Mandy egyáltalán olyan állapotba került, amilyenbe. Az apjával egyet értek abban, hogy akármit is tett a lány, a fiúknak akkor sem lett volna szabad levetkőztetni és filmezni. De azért ebben a történetben a lány sem ártatlan! Nem tudok teljesen áldozatnak látni egy lányt, aki képes annyira leinni magát, hogy szalagszakadása lesz. Persze, kamasz, bulizzon, akár igyon is! De ennyit? Lehet bulizni úgy is, hogy az ember bizonyos korlátok között marad. Ezt a témát azonban csak mellékszálként hozzák be, pedig itt sokkal többet lehetett volna mondani annál, mint a netes megosztásokon keseregni.

A kamaszok közötti kapcsolatok közül Dylan az, akit kiemelnék. Ha jól értettem a film végét, akkor nála van az utolsó kocka, mi történt a lánnyal az után, hogy az alkohol lekapcsolta a tudatát. Itt is van egy olyan kérdéskör, amit sokkal érdekesebben is kivesézhettek volna. Ő tett valami rosszat? Csak ezt nem akarom ennél jobban kifejteni, mert az erősen spoiler lenne. De az ő tettei azok, amelyeket még érdemes lenne elemezni. Ha nem tett rosszat, miért nem mesélte el előbb? Azt pont nem látjuk, akkor milyen állapotban volt Mandy.

Gondom volt azzal is, hogy nem szimpatizáltam a színészekkel.

A filmezés se tetszett, nekem túl sötét volt az egész film képi világa.

Egyszer meg lehet nézni, de ahogy írtam fentebb, ennél sokkal jobb is van.

 

Megosztás - 5/3 a történetben van erő, de a film fordulataiban és a szereplőkben nincs. Nem kötött le.

https://www.youtube.com/watch?v=FaiaD8wRNV8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7515175456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása