Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sebek

2019. október 21. - BBerni86

Misztikus, megbolondulós, életszétesős.

Will élete látszólag tökéletesen rendben van: az egyetemről kicsapták ugyan, de megtalálta a helyét egy menő bár pultosaként, van egy helyes barátnője és széles baráti köre. Egy este a bárban verekedés tör ki – Will választja szét a feleket, de a kiérkező rendőrök miatt sokan elmenekülnek a helyszínről. Egy egyetemista csapat is, akik után egy telefon marad a földön. Will magához veszi, és látja a megjelenő üzeneteket. Rejtélyesek, fenyegetőek – kíváncsi lesz, és addig ügyeskedik, amíg feloldja a billentyűzárat. A készüléken furcsa, ijesztő képek és videó vannak. Amikor a barátnője felszólítására a tulajt megpróbálja róla felhívni, valami a fülébe sípol. Ettől kezdve már semmi nem lesz ugyanaz: a férfi erőszakos indulatai feltörnek, egyre több rovar gyűlik köré, és lassan mindenkit elidegenít magától, miközben meg akarja fejteni, mi történik vele.10_21sebek.jpg

Utálom azokat a filmeket, amiket nem értek. A Netflix már hozott ki olyan horrort, amin eléggé felhúztam magam. Ez most megint olyan. Már komolyan bánom, hogy végignéztem, mert csak a fejem fájdult meg ettől a furcsa, érthetetlen zagyvaságtól.

Pedig nem indult rosszul. Alapozva voltak a szereplők, a felszín alatti konfliktusok. Ugyan Will boldognak tűnt, de látszódtak az életén a repedések. A barátnője egyre távolodott tőle, Will már kezdett komolyan féltékeny lenni a lány egyik tanárára. A legjobb haverja, aki egyben dögös nő is, viszont olyan érzelmeket keltett benne, amelyek nem éppen barátiak. A telefon, ahogy valami rossz közeledik felé, de nem lehet sejteni sem, mi – annak volt hangulata. De a lelkesedésem nem tartott sokáig.

Onnantól, hogy kezdhettünk rájönni, milyen természetfeletti eseményekbe sodródott bele Will, a film elvesztette az értelmét. Nem is jött át pontosan, hogy minden mire volt jó. Így utólag a horror elemnek sincs semmi értelme: ha valóban arra ment ki a játék, amire szerintem, akkor Will életének minek kellett egyáltalán megváltoznia? Vagy annyira transzcendens lenne, hogy csak akkor lehet beletekinteni a sötétségbe, ha azt már megtaláltad magadban is? A gond az is, hogy már érteni se akarom.

A magánéleti szálak alakulása éppen annyira hagyott hidegen, mint a természetfelettié. Utáltam a szereplőket, és egy ponton már azt szerettem volna, ha Will abszolút bekattan, és elkezdi lemészárolni a szeretteit – vagy inkább fogalmazzak úgy, a körötte élő nőket, akik mind cserbenhagyják? De nem lesz vérengzés, a horror kimerül abban, hogy egyre több csótány és undorító bogár mászkál mindenfelé, sejtelmes a zene, és Will egyre jobban bekattan. Nem mondhatni, hogy ijesztő lett volna. Kicsit sem.

Nem lett látványos film sem, a bogarak simán csak undorítóak. Különben meg nem volt benne semmi néznivaló – sötét, rossz hangulatú képek, de így is untam csak.

A Netflix a casting terén jó szokott lenni, és most is úgy tűnt, jól válogattak színészeket. Armie Hammer nekem szimpatikus, Zazie Beetz is, Dakota Johnson meggyilkolását filmen meg bármikor képes lennék megnézni (ahogy már írtam is, sajna Will karaktere nem váltott gyilkosba.) Sajnos itt nem voltak olyan karakterek, amelyet igazán játszhattak volna.

Csalódás volt ez a film, amit igyekszik is kiverni a fejemből. Utáltam.

 

Sebek - 5/2 jól indult, még ijesztő hatás is volt benne, de a végére csak egy elszállt, beteg katyvasz.

https://www.youtube.com/watch?v=21NsBTI6kHY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr315244906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása