Minden napra egy film

Minden napra egy film

Mindent tud rólad

2019. október 26. - BBerni86

Szerelmes, őrültes, zaklatós, csajos.

Molly magabiztosan vezeti az életét. Egy blogot ír, ahol 20 perces receptekkel szórakoztatja a főzni akarókat. Egyre sikeresebb is, a kiadója már tervezi, hogy más platformon is megjelennek. Keresi a szerelmet is: mert a volt barátját nem akarja visszaengedni az életébe, túl sok csalódást okozott korábban. Már éppen feladná az elveit, és neten keresgélne, amikor szó szerint belebotlik a megnyerő Jackbe. Hamar kerülnek egy hullámhosszra: hasonló 10_26mindent-tud-rolad.jpgzenéket, filmeket, ételeket szeretnek, minden lényeges dologban egyezik a véleményük. Molly azonban nem tudja nem észrevenni, Jack egy idő után mennyire rátelepszik és abnormálisan viselkedik. Barátnői támogatásával szakít, de ezzel csak egyre ijesztőbb események veszik kezdetüket. Jack nem fogad el nemet, és remekül ért a számítógépekhez.

Az internetes visszaélések, a zaklatás különböző formái most több filmben és sorozatban is előkerülnek. Lassan indul a You második évada, erre készülve néztem meg egy újabb filmet, amiben a hősnő nem is sejti, milyen ragadozót enged be az életébe. Miért is nem feltűnő, hogy a férfi minden lépéséről tud, mintha a fejében olvasna? (Pedig csak az elektronikus eszközeiben, nem a gondolataiban olvas…)

Azonban ez a film nem hozta, amit vártam. Elvileg thriller, de nem éreztem a feszültséget és veszélyt, amit egy ilyen filmben generálni kellene. Nagyon érezni lehetett végig, hogy nem egy mozifilm, csak egy tévés alkotás, amit a késő esti műsorsávba be lehet nyomni, amikor már csak az inszomniában szenvedő nézők kapcsolgatják az adókat.

Ez már a cselekményben is meglátszik, amiben nem törekedtek a logikai megfelelőségre. Sok húzást ki nem állhattam: az még csak hagyján, hogy a lánynak nem lesz gyanús, hogy Jack abszolút képben van az élete minden darabkájával, és szó szerint követi mindenfelé féltékenyen. De, amit Molly szerelmi életével megcsináltak… konkrétan a volt barátja szála idegesített. Molly továbblép, újra szerelmes lesz. Amikor az a kapcsolat nem működik, szakítás után szinte percekkel visszaesik az exe karjaiba? Ami még durvább, amikor Jack belelendül a szemétkedésbe, és Molly életét is fenyegeti már – a lánynak felépülési idő sem kell, a 3 héttel későbbi jelenetekben már szinte esküvői harangok zengnek. De, ha a thriller vonalon maradunk, amikor már megy a zaklatás, annyira nyilvánvaló, hogy a számítógépébe törtek be! A nézőnek az is, mikor. Totálisan kiszámítható az egész.

A karaktereket sem szerettem meg. Molly tipikusan jó kislány, akiben hibát sem lehet találni. Szép színésznő játssza, a karaktere kedves és intelligens. Mesebeli. A többiek sem jártak jobban, mindenki csak 1-1 vonással jellemzett. Az egyik barátnője pl. kimerül annyiban, hogy rendőr. Azt jobban fájlaltam, hogy azt sem tudtuk meg, Jack mitől lett ilyen megszállott. Hiányoztak a pszichés mozgatórugók, mindenkinél.

A kivitelezés, a szereposztás is mutatja, hogy ez nem egy moziba szánt, sikerre törő film. Teljesen ismeretlen színészekkel van tele, akiknek csak jól kell kinézni. Nincs látványelem, a környezet is tucatszerű. Bárhol játszódhatna a film, nincs semmi, ami jellegzetes lenne a környezetben.

Egyszer meg lehetett nézni, nem fájt, de nem is tetszett különösebben. Ez csak elment.

 

Mindent tud rólad - 5/3 nincs meglepetés, kiszámítható. A vége meg különösen elcsépelt és rózsaszín. Tévés.

https://www.youtube.com/watch?v=bjC7LLP4jaE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8315264102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása