Minden napra egy film

Minden napra egy film

Wonder Woman – Vérvonalak

2019. november 02. - BBerni86

Harcos, családi viszályokat megoldós, hősös.

Steve Trevor vadászpilóta, aki társával különös szörnyekkel keveredik csatába. A társa meghal, de Steve egy különös sziget mellett zuhan le. Észreveszi őt Diana, az ott élő amazonok királynőjének lánya. Kimenti, és az 11_2wonderwoman.jpgamazonok technikájával a gyógyításáról is gondoskodik. A férfi hazatérne, figyelmeztetni az emberiséget a szörnyekre, de az amazonok örökre börtönbe vetnék: nem véletlenül rejtőznek el a világ elől. Diana azonban nem csak meghallja, meg is érti a férfi érveit. Segít neki a szökésben, és vele is tart, hogy hozzájáruljon a Föld jobbá válásához. Kitagadják érte. Diana egy régésznél és lányánál lel először otthonra, majd megkezdi a munkáját és hamarosan Wonder Woman néven ismeri a világ. Az egykori mostohatestvér, Vanessa féltékenységét azonban van gonosz erő, ami képes kihasználni, és saját gonosz céljaira használni Wonder Woman ellen…

A Marvel filmek terén nagy köröket ver a DC filmes univerzumra. Aquaman úgy-ahogy elment, de a DC egy filmet tud felmutatni, amit szerettünk, és ami a kasszáknál is jól teljesített: a Wonder Woman. Animációs filmek terén viszont a DC az, aki folyamatosan hozza az újabb és újabb történeteket, korrekt kivitelben és történettel. A kettő vonal találkozása Wonder Woman animációs kalandja.

Ahogy a többi animáció esetében is, ez teljesen elkülönül a filmektől. Ezt mutatja, hogy most újra megnézhetjük, hogyan döntött Diana az emberek segítése mellett az amazonok világa helyett. Megint lezuhan a szigetnél Steve, csak most nem a VH idején, korunkban játszódik a történet az elejétől kezdve. Vagyis, ez egy új eredettörténet is egyben.

Jó ötlet volt a készítőktől, hogy nem arról szólt az egész történet, hogy Diana Wonder Woman lesz. Az csak a film eleje, hogy aztán egy teljesen más színtérre helyezzék át a történetet és konfliktusokat. A mitológia egyik fontos eleme a testvériség fogalma.

Diana az amazonok között tanulta, mit jelent nővéreknek lenni. Feltétlen hűséget, segítséget, egymásra támaszkodást. Ő akkor sem hagyja cserben a testvérét, ha az elárulta és bántotta. Az emberek között Julia fogadja be, és tanítja meg, hogyan éljen a modern világban. Diana őt, és az akkor még kamasz lányát is testvérének fogadja. Ez az, ami végigkíséri a filmet: Vanessa bármit is tesz később, Diana mindig azon van, hogy megmentse. Mert a testvérének tartja.

Nem is Diana története volt, amit érdekesnek találtam a történetben. Azt már láttam másban is, és a filmen tényleg korrekten feldolgozták. Ott még a Steve – Diana szál is jobban ki volt bontva, itt olyan esetlen volt, ahogy barátokból valami többé kezdenek válni. Vanessa viszont olyan karakter, akivel nagyon könnyű volt együttérezni. Érkezett valaki, aki nagyon fontos lett az anyjának. Ő bármit csinált, egyszerűen nem volt elég jó. Ahogy ez a keserűség alakítja a lányt – a kamaszkori lázadások, felnőttként az Ezüst Hattyúvá alakulása – izgalmasabb és pszichológiailag jobb történet volt, mint Diana tökéletességre törekvése.

Amit viszont nagyon nem szerettem: Wonder Woman harcos, és tele van a film akciókkal. De egyszerűen furán néz ki, ahogy a rajzolt alakok verekednek. Főleg, amikor nők esnek egymásnak és egy egymásra taposós technikát vetnek be… de Diana fürdőruhát idéző dressze is az agyamra ment.

Elnéztem, egy estére kellemesen elszórakoztatott, de azért a filmet jobban szerettem.

 

Wonder Woman – Vérvonalak - 5/3,5 a történet még úgy-ahogy tetszett is, de a harci jelenetek sokat elvettek az élvezetből.

https://www.youtube.com/watch?v=000aP84lPy8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9815283262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása