Minden napra egy film

Minden napra egy film

Gru 4.

2024. szeptember 05. - BBerni86

Ezt el se nagyon hiszem. Ha tippelnem kellett volna, melyik meséről lehet a legtöbb bőrt lehúzni, a Shrek lett volna a tippem. Maga az ogre is sok szerepet kaphat, meg a mellékszereplőket is ki lehet emelni külön történetekre. Csizmás, a Kandúr meg is kapta a maga filmjeit. Így most kicsit sokkolt, amikor rájöttem, hogy az Illumination összehozta a maga Shrek – sorozatát.

Igen, mert már ez a 4. Gru mozi, miközben trilógia felé közelítenek a Minions-filmek is és talán sorozatuk is lenne,000gru4.jpg ha Steve Carell bevállalná a szinkront. Szóval, kicsit keresem az állam, hogy mióta megy ez a mesefolyam és még mindig milyen sikerrel. Mert bizony Gru ezen gonoszkodása is bődületes bevételt hozott. Meg is lep valakit, hogy legközelebb a Minions rész jön? Így engem már nem. De akkor is – a 4. rész? Nem bírom megemészteni.

A történet különben ártalmatlan. Gru felhúzza a középiskolai nemezisét, aki megszökik a börtönből és bosszút forral a kopasz ellen. Mit tehet erre a közben egy kisfiúval bővült család? Tanúvédelembe vonul és mindenki megpróbál ártalmatlannak látszani. A poén az, nem is Gru az, akinek ez a legnehezebben megy. Lucy lesz az, aki fodrászként bemutatja, hogy mit nem szabad hasonló helyzetben csinálni.

Hogy valami akció is legyen, míg Maxime és a csótányok – az megint kegyetlen egy ötlet. Ahogy Gru mellett ott vannak a minyonok, Maxime mellett egy sereg csótány dolgozik. Sikerült őket aranyosra animálni, az külön kész. – megérkeznek, Gru egy kertvárosi zsarolóval néz farkasszemet. Poppy, a szomszéd kamaszlány egy rablásba vonja be főszereplőnket, és egy újabb állatkával bővül majd a sorozat, akinek rossz a híre, de annál cukibban néz ki. Avagy – vigyázat, érkezik a méhészborz!

Más szálon a minion sereg igyekszik hasznossá tenni magát, és Lucy kollégái a rendszeresen feltűnő minyonokból igyekszik szuperkatonát nevelni. Szérum, új képességek és továbbra is a pincében az IQ. Ez egyenes út a katasztrófához, a csapatot ki is selejtezik az első küldetés után. Persze, addig még maradnak az erőnél, amíg a film végére segíthetnek vele a főnöküknek.

Maxime, Poppy története még el is megy. Így, hogy a minion sereg nincs Gru mellett, csak a babát cipeli magával, sokkal jobban szórakoztam. Mert nekem továbbra is ezek a sárga vacakok az idegesítő elemek ebben a műsorban. Most sem nevettem, hanem bosszankodtam miattuk. Egyszer megnéznék már egy olyan ellenséget is, aki, mondjuk, bedarálja őket. Felrobbantja. Vízbe fújtja. Igen, ennyire nem bírom ezeket a lényeket.

000babyg.jpgMég egy, ami bántotta a szemem. Gru baba. Szó se róla, cuki jószág és nagyon az anyja színeit hozza. Csak éppen annyira a Hihetetlen család Furi babáját formázza, hogy elsőre el is gondolkodtam, mit keres itt a Pixar figurája. Ok, némileg túlzok, de nem nagyon. Gru baba képességgel nem bír, Furi igen, de a vörös haj, a nagy élénk000furi.jpg szemek, a mosolygós és a morgós arcuk is hasonló. Értem én, cuki és jópofa, mondják azt is, hogy minden baba egyforma, de ennyire?

A humora változó. Gru, a baba, Poppy, a család beolvadása még tetszett is. A minion figurák viszont egy más szintet képviselnek, és buták. Hűségesek, ez igaz, de annyira buták, hogy az már ki se számolom, hány történet óta irritál.

A grafika szép, a gyerekek és az állatkák terén nagyon aranyosak. A felnőttek már sarkosabbak és karikatúrát is idéznek, de már megszoktam őket ilyennek. Összességében el lehet nézni anélkül, hogy azon akadna meg az ember szeme, hogy valami nagyon fura vagy zavaró lenne.

Jobban szeretném ezt a mesevilágot, ha nem lennének benne a sárgaságok, de attól tartok, ilyen nem mostanában lesz. Túl sokan szeretik őket. Sajnos. Mindegy, vigasztal a méhészborz. Az cuki!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1718485535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása