Minden napra egy film

Minden napra egy film

Batman: Hush

2019. november 15. - BBerni86

Várost mentős, szerelmes, saját természettől szenvedős.

11_15batman.jpgSelina visszatért Gotham polgárai közé, és újra sokat forgolódik Bruce Wayne közelében. Az egykori kapcsolat felmelegedni látszik, és mivel a Macskanő sem rabol, a férfi kész adni egy esélyt kettejüknek. Még Dick tanácsát is átgondolja, hogy mondja el a nőnek, ki van Batman maszkja mögött. Főleg, hogy Méregcsók manipulálta a nőt, és rávette egy rablásra. De nem Méregcsók az egyetlen, aki egy új játékos, Hush parancsának/fenyegetésének hála Gotham védelmezőjére támad. Joker és Harley, Madárijesztő, Rébusz, Fagy – kell is Macskanő támogatása, hogy rendet tegyenek az utcákon. Ám Selina lassan ráébred arra, hogy ő változik a férfi kedvéért, de fordítva nem történik így. Ám mielőtt ezt megbeszélhetnék, szembe kell nézniük magával Hush-sal is.

A DC Batman filmje csak nem akar elkészülni. Nem is tudom, min dolgoznak most? A Wonder Woman 2. jön majd, de különben nem hallani a készülő filmekről. Az utóbbi időben egy jelentős DC film volt, de klasszikus értelemben az nem DC film: a Joker. Az animációk annál rendszeresebben érkeznek.

Itt a legutóbbi Batman is, ami a Wonder Womannel ellentétben messze nem eredettörténet. A korábbi animációk cselekménye után játszódik, és több kis ponton is visszautal a korábban látottakra. Ahogy Lex Luthor Igazság Ligája tag lett, segít is nekik, de Batman még mindig próbaidősként kezeli és elég tuskó a modora is vele. Amikor Damian hazatelefonál, hogy ellássa pár apai jó tanáccsal az apját a randizásról…

Van humor ebben a történetben, ha nem is komédia. De kellenek ezek, sokat oldanak a komolyabb jelenetek hatásán, és bár nem komédia, de hangulatos, szinte azt mondanám, kellemes meseként maradt meg a fejemben a Hush. A kedves kis egysorosok meg utólag is mosolygósak… Alfred, aki nem akar egy szobanövény inasa lenni, kész.

A Hush történetszál is tetszett. Azzal, hogy Batman ellenfeleit küldi sorban harcolni, az univerzum sok-sok karakterét fel tudják villantani. Joker itt is élmény, legyen az utcán röhögcsélő eszelős vagy a börtönben Batman küzdelmét mozizó fegyenc. De itt van mindenki, talán kivétel nélkül a filmekből is. Ugyan a végjáték és a nagy leleplezés soványabb, de animációtól nem is várom a Sötét Lovag (Nolan) mélységeit.

Ami viszont nem jött be: a Batman – Macskanő társulás minden téren. Ez most nagyon ostobán hangzik, de Selina hajától rosszul voltam. A személyisége hagyján, jó harcostárs is, de utálom a Macskanő jelmezét és civilként a külsejét. Valahogy furcsa is volt szerelmespárként a bűn ellen harcolva látni őket. Annyira butának éreztem, ahogy Bruce mereng, elmondja-e a titkát, ahogy a nő reagál, majd a viszonyuk…

Ha már felemlegettem a ruhákat. Nem Macskanő külleme a legirritálóbb. Azt a díjat Méregcsók zöld dressze nyerte. Ahogy a The Boys évadában Starlight kiakadt azon, hogy mire való egy hősnek tornadressznek tűnő jelmezben mutogatnia a testét, ez igaz a gonoszokra is, még akkor is, ha ez rajzolt volt és nem élőszereplős. Nem bírom megállni: Bruce Wayne vágott szemformája is irritálta az agyam.

Bár a végére eluralkodott rajtam a mi nem tetszett érzet, összességében szórakoztató film.

 

Batman: Hush - 5/4 bár a Macskanő – Batman románc irritált, a sok feltűnő gonosz és az animáció humora ok.

https://www.youtube.com/watch?v=cQFFnUg0u70

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5315306552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása