Minden napra egy film

Minden napra egy film

A csörgőkígyó

2019. november 21. - BBerni86

Gyermeket mentős, pokoli alkus, gyilkosos.

Katrina a kislányával költözik, új életet fognak kezdeni. Csak célba kellene érniük, és mivel Katrina nem szeret repülni, egy hosszú autóút áll előttük, unalmas terepen. A sivatagban nincs senki és semmi, csak ők az úton. Amikor megállnak kicsit pihenni, Clarát megmarja egy kígyó. A kislány pillanatok alatt lesz nagyon rosszul, és 11_21a_csorgokigyo.jpgKatrina kétségbeesetten igyekszik segítséget szerezni. Egy elhagyatott lakókocsira bukkan, ahol az idős asszony közli, tud segíteni, sok csörgőkígyómarást látott már el. Az árat később beszélik meg. Clara jobban lesz, a marás az asszonnyal együtt eltűnt. A kórházban azonban egy titokzatos idegen közli Katrinával az árat: lélekért lelket kérnek. Valakit meg kell ölnie a nőnek naplementéig, vagy visszatér a marás és már nem lesz menekülés a kislánynak.

Horror és a címében ott van egy kígyó neve? Mondjuk úgy, arra készültem, hogy még rémálmodni is hüllőkkel fogok a film megnézése után. Mit álmodtam? Semmi köze nem volt a kígyókhoz, ahogy ennek a filmnek se sok. Mondjuk, a horrorhoz se…

Ez egy thriller. A kígyó a film elején van jelen, kb. fél percet vagy annyit sem. Ez a következményekről szól, nem is vagyok kibékülve azzal, hogy bevitték a címbe is. A Lélekért lélek vagy valami az ár megfizetéséről jobb lett volna, a cselekményt is jobban tükrözné, és ez a filmben is többször előkerül.

A cselekmény nem sok. Leginkább az van benne, hogy Katrina gyötrődik, mit csináljon. A kislányát imádja, nagyon nem akarja elveszteni, de gyilkolni sem képes. Sokszor látunk olyat, hogy áll és gondolkodik, megtegye vagy sem. Néha már komolyan sajnáltam szegényt, annyira szerencsétlennek tűnt. Az különösen fájhatott, amikor nem volt mersze megfullasztani a haldokló és öntudatlan öregembert, aki 5 percen belül magától is elhalálozott.

Ha nem mutatták volna és annyira kiemelve az asszony belső szenvedését, még szinte komédiának is néztem volna, annyira nem akart összejönni neki a gyilkosság.

A filmnek van egy misztikusabb rétege is, amit bővebben kifejtve is elnéztem volna. Egyáltalán, kivel kötött alkut Katrina? Elsőre rávágnám, hogy a sátánnal, de több alak is megjelenik majd neki. Most arra szavaznék, a sivataggal magával. De nem derül ki, mindenki megalkothatja a maga elméletét. Az enyém alapja, ami a cserélt lélekkel lesz. De nem mesélem el, maradjon valami meglepetés is a film végére!

Külsőségeiben nincs semmi emlékezetes. Kevés helyszín, nulla látványelem. Még csak a kígyót sem kellett animálni, mert magát a marást nem látjuk. A kislány sikolyát halljuk az anya szemszögéből, majd látjuk az elsuhanó csörgőkígyót. Ez a film legerősebb akciójelenete. Vagyis, ilyen szempontból is inkább egy thrillerrel állunk szemben.

A Netflix a szereposztással nem szokott spórolni, most elégedett voltam a két főszereplővel. Carmen Ejogo szépen építgeti a filmográfiáját. Az biztos, nem ez a legjobb film rajta, de becsülettel eljátssza a kétségbeesett anyát. A kedvencem Theo Rossi, aki a Netflix Luke Cage sorozatából lehet ismerős. A karakter is hasonló – most is megvillantja, hogy tud egy személyben vonzó és nagyon taszító is lenni.

Lehetett volna jobb is, mozgalmasabb is. Egyszer nézős.

 

A csörgőkígyó - 5/3 az alapötletet bírtam, jó a szereposztása is, de valamiért Katrina vergődését untam.

https://www.youtube.com/watch?v=LhklHFwmBYw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5015317156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása