Minden napra egy film

Minden napra egy film

Halálod appja

2019. december 10. - BBerni86

Alkalmazásos, átokkal szembeszállós, démonos.

Új mobilalkalmazás tűnik fel, ami pillanatok alatt lesz nagyon népszerű, és mindenki letölti, használja. A Halálos appja megmutatja, mennyi van még hátra az életedből, percre pontosan. Visszaszámol. Figyelmeztet, ahogy lejár az időd. A nővér Quinn a kórházban, az egyik betegétől hall az alkalmazásról. A kórházban többen is letöltik, ő is. Ám neki nem hosszú évek, mindössze 2 és fél napja maradt az vissza. Eleinte viccnek hiszi, de amikor a betege 12_10halalod_appja.jpgpont az óra lejártakor hal meg, már megrémül. Ahogy közeledik az ideje, egyre ijesztőbb víziók gyötrik. Igyekszik leállítani az alkalmazást, lenyomozni a készítők, valamit kitalálni. A helyzet komolyodik, ahogy már a húga életét is mentenie kell.

Az ilyen halálos horrorok mindig is bejöttek nekem. Láttam az összes Végső állomást, már nem tudom, hányféle Felelsz vagy mersz filmet és még sorolhatnám. Valami ilyesmit vártam ettől a filmtől is. Eszembe jutott a Boldog halálnapot is, talán az volt, amit leginkább készültem viszontlátni ebben a filmben.

Ám csalódnom kellett.

Először is, ez a horror elég komolyan veszi magát. Ok, nem egy Halloween vagy Péntek 13, de nem akar komédia is lenni. Ijeszteni akarnak, gyilkolni a szereplőket. Talán a fenti címek után furán hat, de nem azok lehettek a minták, hanem a Démonok között. Inkább bele sem akarok gondolni, azzal a szériával mennyi közös pontja van ennek a filmnek. Tuti, ha a Warren házaspár napjainkban nyomozna, nekik is akadt volna kalandjuk a megszállt mobilokkal és programjaikkal.

Sajnos, azonban messze nem tud olyan ijesztő lenni, mint egy komoly horror. Ebben a történetben csak azoknak a félig komédia filmeknek a puskapora van meg. Így engem irritált is, amikor nagyon igyekeznek a készítők, hogy egy jump scream elemmel rám ijesszenek, nekem meg csak egy ásításra tellett.

Ahogy igyekezték a történetet racionalizálni is… jobb lett volna, ha nem teszik. Annyira buta már az alapötlet is, hogy annak ragozgatása csak erősítette az érzetem, hogy ennek horror komédiának kellene lennie. A végére betett ötlet is, hogy oldják meg a helyzetet… Totál a Végső állomás 2. része jutott eszembe, mintha csak onnan lopták volna. Csak nem arra gondoltak, hogy a most moziba ülő kamaszok/fiatal felnőttek már nem látták azt a filmet, legfeljebb a jó hosszú széria utolsó részét?

A karaktereket igyekeztek nagyon szerethetővé tenni. A hősnő alapvetően jó ember, aki segít másoknak, miközben egy múltbeli traumával küzd. Nem is igen tudunk meg róla többet, ő a jó nővér, több értelemben is. Lehet, hogy némileg összetettebb karaktert a szerethetőség rovására többre értékeltem volna.

Leginkább sorozatszínészekkel töltötték fel a stáblistát. Lail próbálkozik, de nem eléggé érdekes a karaktere, hogy izgalmasan játszhassa. Annyira, tipikusan, a helyes szomszéd csaj és jó testvér… azt már nem is minősítem, hogy a húgát játszó lány az Annabelle-ből ismerős.

Egyszer meg lehetett nézni, de nagyon úgy érzem, nem jól lőtték be a zsánert. A gagyi ijesztések és „Démonok között” helyett komédia felé kellett volna vinni.

 

Halálod appja - 5/3 bár volt benne szórakoztató rész, gyakran buta is, és nem lett ijesztő. Akkor miért horror?

https://www.youtube.com/watch?v=Cx1rPXUZTBw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1415345814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása