Minden napra egy film

Minden napra egy film

Jumanji 2.

A következő szint

2019. december 17. - BBerni86

Kalandos, barátot megmentős, interaktív játékélményes.12_17jumanji.jpeg

Egy év telt el, mióta a kamaszok megjárták Jumanji dzsungelét. Közben leérettségiztek, és főiskolára mentek. Spencer úgy érzi, neki semmi nem sikerül. Az iskolában és a munkahelyén senyved, Martha boldog nélküle is. A látogatóba érkezett nagyapja se könnyíti meg az otthoni perceket. Így előszedi az összetört játékot, és visszamegy még egy körre. A barátai aggódni kezdenek miatta, és ahogy átnézik a házat, rájönnek, mi történt. Martha vezetésével csatlakoznak, hiszen nem hagyhatják egyedül a veszélyben. Ám hiba csúszik a számításba: most más karakterek bőrében találják magukat, egy új kalandon – a dzsungel helyett a sivatagban kell helytállniuk, és újra felfedezni magukban és a barátságukban az erőt, példát mutatva az idősebb nemzedéknek is.

A Jumanji feltámasztása elég sikeres volt ahhoz, hogy minden szereplőt visszacsábítsanak egy újabb menetre és folytatást kapjon a film. Talán volt, akinek nem tetszett, amilyen irányba elvitték a történetet. Nekik ez a rész sem ajánlott, mert A következő szint azt teszi nagyobb volumennel, amit az első rész megkezdett.

A keret most is az, hogy a főszereplő fiatalok bemerészkednek Jumanji világába – ezúttal az egyik társukat akarják megmenteni. A film nagyja az ő kalandjaikat követi nyomon, ami valóban olyan lett, mintha egy számítógépes játékot játszanánk végig. A karakterek, az erősségeik és gyengeségeik, a küldetések, amiket végig csinálnak. Annyira játékos hangulata van az egésznek, hogy simán elképzelhetőnek tartanám, hogy igaziból is létezzen egy ilyen kalandjáték, csak éppen ott nem személyesen irányítaná a játékos az avatárt…

Egy szórakoztató, látványos családi filmről van szó, amiben kényeztetik a szemet és a humorral is erősen próbálkoznak. Vannak nagy menekülések, mindenféle szintű és nehézségű ellenségek, miközben az ilyen játékok tipikus feladatai is visszaköszönnek. Nagy kedvencem volt a ló kiszabadítása, amikor Alex a halálos járólapokon igyekezett átküzdeni magát. De volt Tomb Raider és Prince of Persia világát idéző ügyességi ugrálás is. Pörgős, minden korosztálynak érdekes filmet sikerült összehozni.

A humora már vegyesebb. Néha olyan, mintha a sokkal kisebbeknek akartak volna poénokat írni. A két öreg veszekedése egy-egy ponton már inkább az idegeim borzolta, és nem szórakoztatott. De szerencsére jut benne jobb poén is elég.

Eltalálták az új szereplőket – szívesen nézném is meg egy olyan szavazás eredményét, hogy ki tetszett jobban: a ló vagy Ming. Nem lepődnék meg, ha a négylábú nyerne egy ilyen szavazást, kész, ahogy használják a lovat avatár karakterként.

A casting most is kifejezetten erős. A szerepcserével újra poénossá tették a karaktereket, hiába ismerjük már őket korábbról. Az eltelt időben talán az olyan színészeket is jobban jegyzik, mint Karen Gillan. Valahogy érezni ezen a filmen, mennyire jó buli lehetett megcsinálni. Jól is keresnek vele, mindenki visszatért a karakteréhez.

Az már csak hab a tortán, ha sikeres lesz, könnyen lehet, hogy nem ez volt az utolsó Jumanji menet. A vége elég nyitott egy folytatáshoz… A kritikusok talán nem voltak annyira oda érte, de egy délutáni kikapcsolódásnak ez tökéletesen megfelelő szórakozás.

 

Jumanji 2. – 5/4 látványos, humoros, jó játékhangulata van, ha a mélyebbnek szánt tartalma gyenge is.

https://www.youtube.com/watch?v=VNkZG2fWcX8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7115356130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frikazojd · http://kocs.ma 2019.12.18. 22:01:08

jumanji 3 te szaréletű fideszbérenc migránsgeci

BBerni86 2019.12.18. 22:37:13

Attól függ, honnan számolom. Ha a teljes franchise-t nézem, a 4.
1995: Jumanji
2005: Zathura - a címben ugyan nem volt benne a Jumanji, de annak űrverzióját játszották és ugyanabból a regénysorozatból készült.
Majd újraindították a sorozatot: 2017 és 2019. Itt a 2-es simán a Dwayne Johnson filmekre utalt.

gigabursch 2019.12.19. 05:37:17

Nagyon jót szórakoztam rajta.
Amit kihagytak a poénok közül: Betgany felismerése, hogy csődörként mekkora farka volt.

@frikazojd:
Tipikus hörgő-fröcsögő internáci entellektüell.

gigabursch 2019.12.21. 07:47:43

Éjszaka megálmodtam a következő epizód témáját.

Jumanji veszélyben van. Jumanji megmenekülésênek kulcsa, hogy a fociválogatott kijusson a VB-re.
Aztán jönnek a kihívások:
- korrupció
- Tao
- sportolói érdektelenség
- fizikai és szellemi képességek hiánya
- stadion üzemeltetés.
süti beállítások módosítása