Minden napra egy film

Minden napra egy film

Éretlenségi

2019. december 21. - BBerni86

Kamaszos, bulizós, vadulós.

Molly és Amy eddig az iskolára koncentrálnak: remek jegyek, sok iskolán kívüli tevékenység. Mindent megtettek, hogy bekerüljenek a kiszemelt előkelő egyetemekre, ami sikerül is. Ám Molly abszolút kiakad, amikor azzal kell szembesülnie, hogy azok az osztálytársai is, akik buliztak négy éven át, borostyánligás elit egyetemek tanulói 12_21eretlensegi.jpglesznek. Ennyire felesleges lett volna a komoly munka? Ráveszi a barátnőjét, hogy az utolsó alkalmat ragadják meg ők is a vadulásra. Nick őrületes házibulijában tombolják ki maguk – csak éppen már odatalálni is kalandosabb, mint amit legvadabb álmukban képzeltek volna. Lesz részük őrült négyfős buliban, sorozatgyilkos pizzafutárban, drogban és pornóban is. A buli pedig csak ezek után veszi kezdetét.

Alapból az ilyen filmeken akadok ki. Nem találom szórakoztatónak, amikor a kamaszok kivetkőznek magukból, undorító dolgokat csinálnak többször is. Az altesti poénokkal operáló komédiák nem nekem lettek kitalálva.

Az Éretlenségi azonban még pont azon a vonalon mozog, amin nem szállt el az agyam. Ok, ebben is volt olyan, aminek a látványa nélkül jobban éreztem volna magam. Az kinek vicces, hogy szex közben a lány elhányja magát? Telibe a partnerére. Sorry, de ez nálam a kretén és nem vicc kategória.

Ugyanakkor akadtak benne olyan nagy ötletek is, mint amikor beüt a drog a két lány elméjébe, és babáknak képzelik magukat. Az vizuálisan is ötletesen meg volt oldva, és azt is nagyon bírtam, ahogy a kettős a babák merev mozgását felvéve vonult kifelé, miközben a többiek nagy szemekkel meredtek rájuk.

De a többség azért az átlagos, kissé fájdalmas szinten mozgó humor. Az egyik ilyen humorforrás az egyik karakter. Konkréten Gigi. Őt a film végéig nem bírtam megfejteni. Az a csaj vagy zseni, vagy totálisan kattant. Mindig felbukkan, mindig történik vele valami őrület, és valahogy nem tűnik igazinak sem.

Ha már karakterek. Ennek a filmnek sikerült összehoznia azt, hogy mindkét főszereplőt tulajdonképpen nem bírtam, és mégis kedveltem őket. Lehet egyszerre mindkettőt? Mert itt valahogy ez volt. Mindkettőben találtam valamit, ami az agyamra ment. Molly egy ponton jól megfogalmazza: ő egy tipikus Mardekár diák. Erőszakos, gonoszkodó, de okos. Erőszakosabb az ízlésemnél. Amy viszont unalmas mellette. Ketten mégis jó páros, talán azt bírtam bennük, hogy ketten jobbak, mint egymagukban.

Kinézetre tini film, amilyennek lennie kell. Ebbe nem kell látványelem.

A casting korrekt. Még azt is díjaztam, hogy a főszereplők az átlagos csajok. Róluk elhinni, hogy 4 éven át kockák voltak és komolyak, most meg próbálnak kirúgni a hámból. Rengeteg a sorozatos arc különben, az egyik főszereplő is sorozatok miatt ismerős (Unbelievable). A kedvencem különben Sudeikis pizzafutára volt, és meglepő, de Gigi. Billie Lourd az ilyen kattant csajok eljátszására termett, jól állt neki.

A kritikusok is eléggé szerették a filmet, jobban is, mint amennyire nekem tetszett. Hiába, egy bizonyos fajta humor ebben éppen nem feküdt nekem.

 

Éretlenségi - 5/4 bár néhol eltúlzottnak érzem, az üzenete és karakterei nagyjából bejöttek. Kissé mocskos.

https://www.youtube.com/watch?v=4n8xePFUmx8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3715360746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása