Minden napra egy film

Minden napra egy film

Így neveld a sárkányodat

Homecoming

2019. december 27. - BBerni86

Karácsonyi ünnepes, félelmet legyőzős, baráti társaságos, családos.

Hablaty és a családja az ünnepekre készülődik – ilyenkor a már törzsfővé és családapává felnőtt viking a szokásosnál is jobban hiányolja Fogatlant. Ráadásul azzal is szembe kell néznie, hogy a lánya a sárkányokat szörnyetegeknek hiszi, akiktől félni kell, és akiket le kell vadászni. Astriddal egy régi hagyományt készülnek 12_27igy_neveld-homecomig.jpgfeleleveníteni a kedvéért: egy színdarabban nem a sárkányok veszélyességét, hanem azt mutatnák meg, hogyan lettek barátok. Bélhangos bele is veti magát a munkába, hogy Pléhpofa emlékét is felelevenítse, sokkal nagyobb szerepet adva neki, mint igazából történt. Közben Fogatlan kölykei Berk felé veszik az irányt, hogy lássák, milyen ember lehet az, akit úgy hiányol az apjuk.

Az Így neveld a sárkányod harmadik mozifilmjének nem véletlenül lett olyan vége, amilyen. Zárás akart lenni, hogy Hablaty és Fogatlan ne induljon újabb közös kalandra, még a kasszasiker reményében sem.

Így nem is kicsit lepett meg, amikor most karácsonykor feltűnt egy újabb rész a sárkányos – vikinges univerzumból. Ok, ez nem egész estés mozifilm, és nem is a továbbiakat meséli el, de akkor is ennek a világnak a meséje. Pontosabban, a közvetlen előzménye annak, ahogy a 3. mozifilm zárult.

Mivel ünnepekre hozták ki, természetesen egy kis karácsonyszerű hangulat is került bele – azért nem karácsonyi, mert vikingekről beszélünk. Thor és társaik az isteneik, nem Isten és Jézus, akinek ünnepelhetnék a születését…

Ami azonnal lekötött, hogy sokkal többet kapunk a következő generációból. Fogatlan kölykei ugyan egyformábbak: helyes kicsi sárkányok, akiket csak a fehér foltjaik különböztetnek meg egymástól, karakterben még nem tudnám megkülönböztetni őket. Hablaty és Astrid gyerekei már más helyzet: Zefír tökéletes keveréke a szüleinek. Olyan harcias és ügyes, mint az anyja, de örökölte Hablaty mérnöki eszét is. Ő az, aki sárkánygyilkosnak is elmenne, aki miatt a szülei kitalálják a színdarabot.

A kisfiú még gyermekien ártatlan és esetlen, ő csodálkozik rá úgy a világra, ahogy Hablaty az első részben. Csak a nevével vagyok bajban. Nuffink. Úgy tűnik, ebben a sorozatban a lányoknak jutnak a normális nevek, a srácoknak ilyesmikkel kell beérni.

De az a hangulat benne van, amiért szeretem ezt a mesevilágot. Vannak nehézségek, de azokat barátsággal, ésszel, némi erővel le lehet küzdeni. Hangulatos, kellemes az egész, néhány poénnal kiegészítve.

Ha valamit zokon veszek, az Bélhangos színdarabja lesz. Ok, a végére meg lehet érteni, miért csavarta úgy ki a történelmet, ahogy, de akkor is! Pléhpofa tett éppen elég nagyszerű dolgot, hősi halált halt a fia védelmében többek között, egy új érába vezette át a vikingeket a fiával, miért kell még Hablaty érdemeit is neki adni a darabban? Tudom, nem ez a lényeg. Akkor is bosszant.

A grafika a szokott minőségű, szép ez a mese a maga módján. Jól néznek ki a szereplők, és a sárkányok nagyon édesek. Nem lehet valahol Fogatlan plüsst szerezni?

Jó volt visszatérni Hibbant-szigetre (Berk), ha csak egy gyenge fél órára is.

 

Így neveld a sárkányodat – Homecoming - 5/4 a grafika a szokott minőségben, a gyerekek és sárkányok cukik, karácsonyra elment.

https://www.youtube.com/watch?v=DK2PmbC2PkE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3215366938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dan da Man 2019.12.29. 22:13:01

www.ebay.com

De egy csomó magyar játékboltban is lehet. (Csak drágább.) Próbáld meg a Neteseket. (Régió meg hasonló cégek.) Nagyságtól függően 5-7000 forint. De nagyon cuki, szóval szerintem megéri.
süti beállítások módosítása