Minden napra egy film

Minden napra egy film

Halál a neten

2019. december 30. - BBerni86

Bosszúállós, halálba kergetős, egyetemi.

Laura élete egészen tökéletes: az életvidám, kedves lány népszerű az egyetemen, szoros a kapcsolata az anyjával, álmai szakmáját tanulja, és egyre komolyabb a kapcsolata egy helyes orvostanhallgatóval. Amikor a pszichológia óra különce, a magányos és szótlan Marina ismerősnek jelöli a Face-en, visszaigazolja, és igyekszik 12_30halal_a_neten.jpgkedves lenni a lányhoz. Ám amikor Marina állandóan figyeli, zaklatja, letiltja a lányt. Legközelebb már annak a híre jön, hogy Marina öngyilkos lett. Ezzel együtt megbolondul Laura számítógépe. Olyan videókat és megjegyzéseket posztol, amelyeket addig még nem is látott. A barátai is rejtélyes esetek halálos áldozatai lesznek. Egyre biztosabb benne, hogy Marina áll bosszút a síron túlról. Ahogy a még élő barátokkal egyre többet megtud a fekete tükrök mágiájáról, ahogy egyre nagyobb veszélyben vannak mindannyian, úgy válik egyre őrültebbé mindenki.

Úgy tűnik, a horror filmek közül nekem inkább azok tetszenek, amelyekért a kritikusok nem voltak oda. Nem mindig, de megint egy olyan filmet találtam, amin jól szórakoztam, mások meg jól lehúzták. Van ez így…

A Halál a neten ismerős témát dolgoz fel: mennyi veszély les ránk a modern technika miatt. Tudjuk, Samara imádott a tévén keresztül lecsapni, Stephen King is mesélt a halálos mobilokról. Itt sem vezet semmi jóra a közösségi média és a mobilok, számítógépek használata. Nem teljesen szellemes a film, ennél jobb az ötlete.

Az okkult tudományokban a fekete tükrök sajátos mágiára voltak képesek. Általuk át lehetett tekinteni a másvilágra, és szélsőséges módszerrel ennél jóval többre is képesek voltak. A film azt az ötletet veti fel, hogy az eszközeink képernyői is ilyen fekete tükrök. Ez volt az ötlet, ami miatt nekem tetszett ez a film. Hiszen valóban: ha nem fut semmi rajta, még a mobil képernyője is fekete tükör, elég csak belenézni és látni magunkat rajta.

Tetszettek a kis rajzos betétek is, a videók, amelyekkel Marina az oldalát feltöltötte. Sötétek, horror közeliek, de volt bennük művészi is. Ahogy aztán azok a képek visszaköszöntek a valóságba, külön is elnyerték a tetszésem.

Ok, ha abszolút horrorként nézem ezt a filmet, akkor ijesztőnek nagyon nem lehet nevezni. Laura barátainak megölése egyáltalán nem ijesztő. Nincs se jump scream, se durva jelenet. Ha belegondolok, az a legvéresebb jelenet, amikor az egyik srác a fejét a lift falába csapkodja.  Marina szellem alakja is semmilyen. A poszterre ijesztőbb képet tettek ki, mint amit a filmben fel lehet fedezni.

Ez azonban nem zavart, mert tetszett az alaptörténet. Bírtam a monitorok a fekete tükrök azonosítást, és amit ebből ki tudtak hozni. Nem utolsó sorban Laura karaktere is szimpatikus volt. Talán tipikus jó kislány, de ez kifejezetten jól állt Alycia Debnam-Careynek, aki végre nem zombik elől menekült, vagy posztapokaliptikus világban vezette a túlélők egy csoportját.

William Moseley már kevésbé jó karaktert kapott, ő kimerült egy eye candy barát szerepkörben, de mivel nincs új The Royals évad, be kell érnem ezzel.

Összefoglalva bőven akad a filmben hiba is, nem egy ijesztő horror. Vannak viszont ötletei és olyan színészei, akiket ilyen-olyan sorozatban megkedveltem, itt is bírtam őket.

 

Halál a neten - 5/4 bírtam az alapötletet, ha a film végét nem is. Színészek, grafika is rendben volt.

https://www.youtube.com/watch?v=nDNgs0dgjj4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8315370826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása