Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Felújított borzongás

2020. január 14. - BBerni86

f5_28.jpg5: Rémálom az Elm utcában – helyi fiatalok különös módon halnak: brutális öngyilkosságok vagy egy gyilkos ténykedik? A közös az, hogy a haláluk előtt mindenki rémálmokról számolt be, benne egy ollós, megégett alakkal. Küzdenek az alvás ellen, és próbálnak rájönni, miért őket szemelte ki a rémálom-gyilkos. A történet a múltban vette kezdetét, egy óvodával, hazug gyerekekkel, lincselő szülőkkel és egy Freddy Krueger nevű kertésszel…f4_32.jpg

4: A texasi láncfűrészes mészárlás – a horrorok, amiket a mai napig nem bírtam megnézni. Klasszikus slasher, amelyben egy csapat egyetemista/fiatal rossz helyre téved, és Bőrpofa családostul gyilkolni kezd. Egy-egy részlettel szórakoztattak már belőle – a húskampóra akasztott, f3_34.jpgvergődő szerencsétlen képe máig kísért. Véres mészárlás, ez a filmed!

3: Alien – az új fejezetek nem annyira a horror, inkább az univerzumépítés és a sci-fi felé haladtak. Ám hiába a sztárok, hiába a látványvilág, annyira nem találtak be a történetek a többségnek. Láthattuk, hogy a Covenant hogyan szállt le egy ismeretlen bolygón, botlott bele az előző rész túlélő robotjába, aki titkos műveletekkel foglalta el magát a bolygón. Mire észbe kaptak, a teremtmények már vadászszezont hirdettek…f2_33.jpg

2: Predator – McKenna családapaként már csődöt mondott, de katonaként mindig a helyzet magaslatán áll. Így akkor sem mereng, amikor egy földönkívüli lény érkezik és kezd mészárlásba. Osztagot szervez, visszatámad – az ügy még személyesebbé válik, f1_31.jpgamikor kiderül, ki a lény célpontja. Rory, a férfi kisfia, talán nehezen szocializálódik, de technikai zseni. A családnak össze kell dolgoznia, hogy túléljék a ragadozót.

1: Halloween – Laurie nem szabadulhatott meg féltestvére kísértő árnyától. Ugyan elmegyógyintézetbe került, hírhedt sorozatgyilkosként megfigyelik, Laurie úgy élte az életét, hogy bármikor képes legyen harcba szállni ellene. Ezzel elidegenítette magától a lányát, a családját, egyedül a kamasz unokája hajlandó még szóba állni vele. Amikor Michael megszökik, és a lányok nyomába ered, hasznos lesz minden túlélő lecke, amit Laurie adott. De már nem csak futnak, Laurie a végső leszámolásra készül, miközben nő a hullák halma.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3915407988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása