Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Disztópiák sorozatokban

2020. január 28. - BBerni86

5_51.jpg5: A szolgálólány meséje – Offred családos, boldog nő volt. Férje, kislánya miatt bármi is jött, akár a világvége is, ő küzdött. Akkor sem adja fel, amikor egy diktatórikus rendszer fogságába esik. Őt szolgálólánnyá teszik: beosztják egy gazda mellé, aki egy szertartás keretén belül teherbe próbálja ejteni, hogy aztán meddő feleségével neveljék a gyereket. A termékeny nők sorsa rabság – de Offred most sem adja fel, és lázad.

4: Love, death & robots – minden rész egy külön kis történet, 4_60.jpgamelyben az alábbi három téma keveredik: szerelem, halál és robotok. A szerelemből akad a legkevesebb. Láthatjuk, milyen lesz a világ, ha egy szuperintelligens joghurt világhatalomra tesz szert. Ha nem marad más élő, csak a macskák. Ha az emberiség új bolygóra költözik, de gyilkos ufók törnek az életükre. Ha Hitler élete egy-egy ponton más fordulatot vett volna.

3_73.jpg3: Into the Badlands – a világ lakhatatlan pusztaság, csak a Badlands földjein lehetséges a túlélés. A földeket bárók uralják, akik vaskézzel és vérrel őrzik a hatalmuk. Sunny az egyik báró elit gyilkosa és végrehajtója (pengéje), ám egy szabályt megszeg. Szerelmes lesz. Miközben ő a szerelme és gyermekük életét védené, belekeveredik egy olyan háborúba, mely örökre megváltoztathatja a világukat.

2: 3% - a világ nagy része túlzsúfolt, mocskos, élhetetlen. Az emberek nyomorognak benne. Van azonban egy idilli 2_75.jpgsziget, ahol tudomány és gazdagság vár a kiválasztottakra. Minden évben, a születésnapjukat ünneplő fiatalok elmehetnek, és részt vehetnek a kiválasztási 1_68.jpgfolyamatban. A legjobbakat befogadja az utópia. Ám hamarosan kiderül, hogy semmi sem olyan szép és tökéletes, mint amilyennek látszik.

1: Black Mirror – minden rész egy más jövőképet mutat be, amelybe nem lenne túl jó élni. Egy olyan világot, ahol a like begyűjtése mindent meghatároz. Sok like – jó élet. Kevés like – nyomoroghatsz. Egy világot, ahol gyilkos robotok vadásznak minden emberi lényre. Egy olyat, ahol egy önműködő gyár képtelen leállni a termeléssel és a háború túlélői egyre kétségbe esettebben igyekeznek kommunikálni a gyárral. Olyat, ahol a tudat a halálkor feltöltődik egy virtuális térbe, megvalósítva ezzel az örök életet. Még sorolhatnám, már jó pár rész lement, és még folytatás is várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7915432422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása