Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Látlak

2020. február 02. - BBerni86

Greg Harper duplán érezheti magát szerencsétlennek: eltűnt egy fiú, és a hátrahagyott nyomok egyeznek egy 15 3_74.jpgéves gyerekrablási és gyilkossági ügyével. Előfordulhat, hogy rossz embert küldtek börtönbe annak idején? Otthon pedig a felesége, Jackie miatt nincs nyugalom. Az asszony félrelépett, lebukott. Greg nem adta a válást, el sem költözött, de a házastársi ágy helyett a nappali kanapéját választja. Jackie hiába könyörög a megbocsátásért, nem képes úgy tenni, mintha semmi sem történt volna.

Közben egyre furcsább dolgokat tapasztal otthon. Megszólal a telefonja vagy a lemezjátszó, amikor senki 1_69.jpgsincs a közelben. A család kisállata kikerült valamiképpen a terráriumból, és ahogy ment utána, hogy elkapja, valaki becsukja a szekrénybe. Azt hisz, a kamasz fia, de amikor a felesége kiengedi, ő elmondja, Connor otthon sincsen. Egy reggel merő vizeletben ébred. Sok tárgy nem ott van, ahol hagyták.

Jackie szeretője az egyik nap átjön, a nővel az udvaron vitatkoznak. A férfi rá akarja venni az asszonyt, hagyja el a családját, és tartson vele. Az emeletről egy bögre zuhan le, egyenesen a férfi fejére. Jackie a pincébe rejti a vérző férfit, majd elfuvarozza iskolába a fiát. Közben a kamera követi Todd bolyongását a pincében, aki felé lendül egy ütő.

Mire Jackie visszaért, Todd kivérzett és meghalt a padlón. Azt hiszi, Connor dobta le a bögrét, így ő a felelős a férfi haláláért. A férjét riasztja, akivel kiviszik a tetemet az erdőbe és elássák.

4_61.jpgKözben Connor hazaér, a laptop elé ül le. Üzenetben megkérdezik tőle, tudja-e, mi az a békázás. Megnyit egy videót, amin látja, hogy egy szellemszerű lény oson az emberek mögött a saját otthonukban. Közben mögötte is feltűnik egy ilyen lény, és elkapja őt. Mire a szülők hazaérnek, megkötözve, sérülten fekszik a fürdőkádban. Jackie a kórházba rohan vele, míg Greg bejárja a házat és keresi, aki a fiát bántotta. Dulakodni kezdenek.

Vált a kép. Most kívülről látjuk, ahogy a film elején a család elhagyja a házat. Két kamasz becsusszan a leereszkedő garázsajtó alatt. A lány, Mindy már gyakorlott békázó. A cél az, hogy úgy élnek egy házban, hogy a lakók nem veszik észre őket. Figyelik őket, eszik az ételük, majd pár hét után elmennek. Alec az új társa, aki a 2_76.jpgkamerát kezeli.

Alec azonban nem éri be ezzel a kevéssel. Kicsit meg akarja őrjíteni a lakókat. Elkezdi altatózni Mindyt, így este szabadon randalírozhat. Ő az, aki máshova tesz dolgokat. Ő zárta be Greget a szekrénybe. Ő volt az is, aki levizelte a férfit és az ágyát, amíg az aludt. Ő volt az is, aki Todd fejére ejtette a cserepet. Mindy próbálja leállítani, erre bántja a lányt – a testét Greg kocsijában rejti el.

5_52.jpgÁm az nem ő volt, aki leütötte Toddot. Megint vált a kép: látjuk, ahogy Greg üti le a felesége szeretőjét és megfújtja. Rájöhetünk, Greg rendőr, de egyben a sorozatgyilkos is, akit elvileg keres. Mindy magához tért a kocsijában, és látja, hova mentek ki, egy erdei házba. Greg ott rejtegeti az elrabolt gyerekeket. Próbál segíteni, de csapdába esik. A házban Greg Aleckel kergetőzik. A végén mindketten súlyosan sérülten hevernek a padlón, kijönnek a rendőrök. Ott vannak a bizonyítékok, Greg lebukik. Miközben elvezetik Alecet is, látunk a zsebében egy műanyag békát és egy képkivágást 15 évvel korábbról. Alec volt az egyik gyerek, akit Greg 15 éve elrabolt és kínzott.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3415446942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása