Minden napra egy film

Minden napra egy film

Playmobil

A film

2020. február 23. - BBerni86

Testvéres, kalandos, mesevilágba csöppenő.

Marla 18 évesen nagy tervekkel volt tele: az egyetem előtt ki akart hagyni egy évet, hogy utazzon, világot lásson. Az öccse volt, aki kész volt segíteni a szülőket is meggyőzni. Ám erre már nem kerülhetett sor: egy autóbaleset árvává tette a párost. Marla utazás helyett az öccsét nevelte, aki pár éven belül már lázong, hova lett a testvére? 2_23playmobil.jpgMost minden csupa szabály és kötelezettség, hol az egykori kalandvágyó lány? Egy este ki is szökik, és beoson egy Lego kiállításra. A nővére utánamegy, és beindítanak valamit. Az eredmény: játékfigura testben, a kiállítóterem díszleteiből készült mesevilágban találják magukat. Az erős, marcona kalóznak kinéző Charlie egy őrült császár kezei közé kerül, a nővére pedig elindul a megmentésére. Különös alakokkal találkoznak és barátkoznak össze, miközben újra egymásra is találnak.

Most jöttem rá, hogy a keresztfiam segítségére lenne szükségem, hogy kiigazodjam a Lego különféle nemei között. Az ok, hogy egyes filmes univerzumok megkapják a maguk Lego változatát. A Batman, a Star Wars és a LotR ihlette játékkal is tudok, mit kezdeni. A Legi filmekbe is felismertem ezeket és nem volt bajom vele. Most viszont megakadtam. Mitől más a Playmobil? Kisebbeknek van kitalálva? Jobb ötletem nincs.

A történet szerencsére úgy van hangszerelve, hogy kisebbeknek és nagyobbaknak is akadjon benne néznivaló. Bár, azért inkább a kisebbeknek. A testvérek közti konfliktus is nagyon gyerekes, ahogy a mesevilág kalandjai is. Azon nem fogom lerágni a körmöm, hogy jutnak el egy rejtett szigetre a hősök. A kisebbeknek viszont érdekes lehet.

Azon viszont jobban megakadt a szemem, mennyi elem ismerős máshonnan. Pedig, nem is a franchise részei… Az alvilági főnök, akinek Del tartozik, tiszta Jabba. A különbség a neme, meg talán annyira nem dagadt, mint a Star Wars karaktere. Maximus annyira Néró császárt idézi, hogy kellene egy tábla is a feje fölé. A neve viszont a Gladiátorra utal, bár Maximus és Commodus közé ilyen szinten egyenlőségjelet tenni, merész. A Colosseum azonban itt van, és még gladiátorküzdelmet is kapunk, bár mesére átírva. Rex, akiről most azt olvasom, hogy a Playmobil James Bond verziója, nekem abszolút nem a britek azon kémét juttatta eszembe, az italát leszámítva. A szemüvege és az öltönye miatt nekem inkább a Kingsman ugrott be, de tény és való, hogy messze jobban szeretem a Kingsman történetét, mint a 007-ét.

Ezek lekötöttek és megnézették velem is a mesét, bármilyen gagyi kis fordulatok is érkeztek a cselekményben. De most komolyan, varázsszéna és tündérkeresztanya? Most már abban sem vagyok biztos, hogy a Playmobil fiú vagy lányoknak kitalált Lego.

Ha volt valami, ami nagyon az idegeimre ment ebben az animált kalandban, az a zene volt. Még valami, amivel összezavartak a készítők. A lányos és Disney mesék sajátja, hogy dalra fakadnak a szereplők. Itt már a bevezetésben, még emberi alakban is kapunk zenés betétet, és a mesében is lesznek ilyen elemek. Amikor a kalózvezér dalra fakadt… annál csak az volt rosszabb, amikor leesett, hogy a szakálla masnikkal van feldobva. Most akkor ez fiús vagy lányos mese és Lego? De a dalokról akartam írni. Nem éppen sláger alapanyag. Dallamtapadást sem fog okozni, mint a Minden szipi-szuper.

Ami durva, eredetiben milyen szinkronhangokat találtak. Anya Taylor-Joy annyira horror színésznő a fejembe, hogy bájos kamaszlánynak nehéz volt elfogadni. Gabriel Bateman abszolút karakteréhez illő kisfiúszerepet kapott. Daniel Radcliffe lett a helyi kém nagyágyú, Adam Lambert császárkodik – miért is nem ő kapta a betétdalt? Ha már énekelnek, és van is popsztár a stábban…

A látványvilága remek lett. Benne van a játék formavilága, de mutatós is.

Nem olyan kreatív, mint a Lego kaland, de az a saját 2. részének se ment. Gyerekeknek ok.

 

Playmobil - 5/3,5 a történet akár Disney kompatibilis is, a grafika korrekt – de az éneklés… az minek?

https://www.youtube.com/watch?v=Fvapn7ZjlFw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3615488026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása