Minden napra egy film

Minden napra egy film

Trauma Center

2020. március 22. - BBerni86

Szemtanút védelmező, elrejtőző, kórházas.

Madison az anyja elvesztése után több problémával is szembe kell, hogy nézzen. Most neki kell felnevelnie a 16 éves húgát, aki minden miatt csak lázadozik. Madison az, aki az egyetemet félbehagyva pincérnői állást vállal, elköltözött a kedvéért, de Emily csak bántani tudja a nővérét. Felelőtlen is: rendszeresen elhagyja az inhalátorát, 3_22trauma-center.jpgmert a barátai előtt égő, hogy szüksége van rá a légzéshez. Egy ilyen helyzet miatt kell kórházban maradnia, amikor a hazafelé tartó Madison gyilkosság szemtanúja lesz. Ő maga is lőtt sérülést szenved el. A nyomozást vezető tiszt a kórház egy lezárt részlegében helyezi el. Nem sejti, hogy a lány lábában maradt lövedék lebuktatná a korrupt rendőröket, akik még az éjjel vissza akarják szerezni a golyót. Lezárják az emeletet, és Madison meggyilkolása a céljuk. A nő azonban nem adja könnyen az életét.

Mi a közös az alábbi két színészben: Nic Cage és Bruce Willis? Nem az, hogy mindketten szerepelnek ebben a filmben. Cage nincs benne. Viszont, mindketten olyan színészek, akik fénykorukban sztárok voltak, vagyonokat kerestek, és most mindketten aprópénzre váltják a nevük és tehetségük. Ennek újabb példája a Trauma Center.

Ami első körben borzalmas, a film cselekménye. Akkora butaságok vannak benne, hogy nem tudtam eldönteni, ezen most nevetnem kellene, sírnom, vagy esetleg kiakadnom.

Nézzük csak az észlény korrupt rendőröket! A konfliktus abból adódik, hogy az egyikük a szolgálati fegyverével lőtt a gyilkosságba belesétáló nőre. Madison lábában pedig ott a golyó, amit elég lefuttatni a rendszeren, és máris ott a bizonyíték, hogy észlény barátunk korruptabb, mint a szesztilalom idején a whiskyből gazdagodó politikusok többsége. Azért kell levadászniuk a nőt, hogy így ne bukjanak le. Gyilkossági céllal mennek be a kórházba, ahol jelvényt villantanak, lezárják nekik a szintet. Megölik a nő védelmére kirendelt rendőrt, Madisonnak képesek az igazi nevüket megadni, amikor el akarják hitetni vele, hogy ők igazából megmenteni jöttek őt. Mégis, mit gondoltak, hogy lesz ez az egész eltussolva? Hazudtak a kórházban mindenkinek, marad utánuk két hulla, és senki nem rakja össze, hogy semmi dolguk nem volt ott, és előtte mindenki élt és virult?

Majd, a filmben elhangzó fájdalmas párbeszédek. Mintha mindenki óvodás lenne, vagy szellemileg súlyosan visszamaradott. Nem élvezet volt ezt nézni, és hallani, hanem gyötrelem. Közben szokta mondani az ember, hogy ennél ő is jobbat tudna írni. Itt nem lenne nehéz. Evidenciákat magyaráznak túl és a talán viccesnek szánt jelenetek iszonyatosak. A technikus nagyban állítja, mindent átnéztek, mindent megtaláltak. Erre Wakes lehajol, és lazán felszed két töltényhüvelyt, ami eddig nem bökte ki a technikusok szemét? Íratniuk kellene szemüveget. Valami erőset.

Akciófilmnek is borzalmas. Zárt helyen jó kis akciókat és thrillereket lehet csinálni, de itt feszültség helyett csak röhejes megoldások vannak. Merénylet Wakes ellen: két rendőr, akik ki vannak képezve lőfegyver használatára, és rendszeresen át kell menniük a lőtéri vizsgán, gépfegyverrel nem tudják agyonlőni az egyenes vonalban futó nyomozót. Aki bevetődik az autója mögé, és két pisztolylövéssel leteríti az üldözőit. Persze. De az is borzalmas, ahogy a kórház lezárt szárnyában többször is harci eszközzé válik az újraélesztő készülék. A csúcs az, amikor a nő a kilincsre köti rá, hogy megcsapja árammal a baltával az ajtót verő észlényt.

A színészekről jobb nem is szót ejteni. Bruce láthatón a fizetési csekkre hajt. Az ausztrál sorozatszínésznő meg inkább eye candy, mint komolyan vehető. Plusz, nincsenek is olyan karakterek írva ebben, akiket érdemes lenne játszani.

A minimális várakozásom is alul teljesítette. Rémes egy film, még háttérzajnak is buta.

 

Trauma Center - 5/1,5 nem elég, hogy nem lett izgalmas, még buta film is, olyan párbeszédekkel, ami fájt.

https://www.youtube.com/watch?v=Y2DrOhVpPZo

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9415544720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása