Minden napra egy film

Minden napra egy film

Seveled

2020. április 21. - BBerni86

Kapcsolatot hazudó, szerelmes, családi titkos.4_21seveled.jpg

Gergő filmkritikus, aki most lett 40 éves. Élvezi az életét, miközben keresi az Igazit. Nem akar sokat: csak legyen szép, művelt, hasonló ízlésű a nő. Mivel könnyen hódít, jelentkező bőven akad a szerepre, de a férfi mindenkiben talál valamit, ami nem tetszik és továbbáll. Az anyja már nagyon nagymama szeretne lenni, és a fia bele is fáradt már az állandó családalapítási sürgetésbe. Amikor azonban a szívbeteg anya a kórházban a halált várja, egy kegyes hazugsággal akarja megkönnyíteni neki a távozást. A szomszédjába költözött, terhes Sacit kéri meg, hogy játssza el a menyasszonyát, aki az ő gyerekét várja. Emma nagyon boldog az unoka hírére, a szívműtétet is jól viseli. A fia és Saci viszont a hazugságban ragadnak: Emmát nem lehet felzaklatni. A lakásból kitett Sacinak szállás is kellene, és mivel ő játssza a menyasszonyát, Gergő kénytelen befogadni a nőt. A kényszerű együttlét pedig nem várt fordulatokat eredményez.

Romantikus komédia némi csavarral. Nem mondhatni, hogy sok olyan film vagy sorozat beugrana, amiben egy mástól terhes nő és egy férfi egymásra találna. Mivel nem régen néztem a Money Heist első évadát, abban volt ilyen, és még be is ugrott. Más azonban nem jut eszembe. Ha már megvan a gyerek, olyan film akad több is. Terhes romantikus nem.

Azért hálás is vagyok, hogy ez a film nem a terhes poénokra helyezte a hangsúlyt. Volt már olyan komédia, amiben a terhes nő visszatérő poénja – ami inkább irritált, mint komikus volt –, hogy sűrűn kellett WC-re mennie, és ezt rendszeresen be is jelentette. Itt ennél igényesebbek voltak az írók és a készítők.

Inkább az olyan helyzetekre tették a súlyt, ahol az derül ki, Gergő és Saci mennyire más környezetből származnak, és ez milyen vicces helyzeteket szül. Ez sem az a nagyon nevetős kategória, de sokkal élvezhetőbb, mint a fentebb említett eset lett volna. Vagy, Emma miatt kell kavarni – és ez okoz kellemetlen, helyenként vicces helyzeteket.

Romantikus filmként sincs túlírva a történet. Saci és Gergő totál ismeretlenek egymásnak, és annyira mások, hogy nem lehet azt mondani sem, hogy kedvelnék egymást. Elviselik egymást, kényszerből. Aztán látjuk, ahogy elkezdik leereszteni a páncélt, és tényleg beszélgetnek. Megismerik egymást: mit szeret a másik, milyen álmai és félelmei vannak. Kicsit úgy is éreztem, előbb lesznek barátok, mint szerelmesek. Ez kifejezetten szimpatikus megoldás volt.

Azt is díjaztam, hogy kis kerettörténeteket kapunk a környezetükben élőkről is. Ahogy Emma és Gergő egyik szomszédja egymásra találnak. Hedvig doktornő kalandja a markolóval és szerelme egy olyan férfival, aki felismerte, mire van szüksége a nőnek. Gyakran ezeken jobban tudtam mosolyogni, mint a fő szálon, de ezek könnyedebbek és egyszerűbbek is.

Küllemre semmi különös nincs benne, de egy romantikus komédiában nem is szokott lenni. Budapesti környezet, sok szín. Kellemes, nézhető, és felesleges ennél többet keresni benne. Azért, egy volt, ahol magasabbra lehetett volna célozni. Gergő ikonja lehetett volna egy létező, valóban ikonikus színész is. Akkor egy menő cameó befért volna. De emiatt nem veszített a film semmit az értékeiből.

A szereposztás különben teljesen rendben volt. Mészáros Bélának jól állt ez a szerethető, helyét kereső nőcsábász. Básti Julit is nagyon bírtam az anyjaként. Tenki Réka a Budapest Noir utóhatásaként nem éppen szimpatikus a számomra, de Saci karakterét meg tudta kedveltetni velem. A mellékszereplőket is érdemes figyelni, akadnak köztük ismerősök – jelentős színészek és népszerű sorozatsztárok vegyesen.

Kellemes meglepetés volt ez a film, egy vállalható komédia.

 

Seveled - 5/4,5 meglepett, de viccesnek találtam és a szereplőit is megkedveltem. Ez most tetszett.

https://www.youtube.com/watch?v=4wtPYNyIdYE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9415627846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása