Minden napra egy film

Minden napra egy film

Horror kemping

2020. április 24. - BBerni86

Baráti társaságos, ijesztő történetes, mesélős.

Négy fiatal tart hazafelé, amikor kisebb autóbalesetet szenvednek. Bajuk nem esett, de nem tudnak elmenni a helyszínről. Segítséget hívnak, és amíg a segítség megérkezik, a tábortűz mellett horror történeteket mesélve szórakoztatják egymást. Az egyikben egy fiatal pár szerepel, akik pont akkor randiznak, amikor egy kampós 4_24horror_kemping.jpggyilkos járja a környéket. A lány pedig úgy érzi, valaki figyeli őket. Egy másikban a nászutas pár próbál biztonságba jutni, miután figyelmezették őket a környéken letelepült gyilkos lényekre. Ám benzinért ki kell merészkedni a lakókocsi biztonságából. Mesélnek a kislányról is, aki neten egy másik kislánnyal csevegett. Csak éppen az a lány nem is gyerek volt, és nem is lány, hanem egy pedofil, áldozatra lesve. Végül, a vihar elől menekülő fiatalember egy olyan házba téved, ahol egy gyönyörű lány lakik, de a házat szellemek kísértik. Végül pedig a fiatalok maguk is kénytelenek rádöbbenni, hogy egy horror történet szereplői lettek.

Még gyerek voltam, amikor nagyon mentek a tini horrorok. Talán a Tudom, mit tettél tavaly nyáron volt az egyik legnagyobb siker, vagy a Sikoly? A saját kedvencem azonban a Rémségek könyve volt. Amikor a gyilkos városi legendákat kezdett el életre kelteni, és egyre fogytak az egyetemisták.

Azért jutott most ez eszembe, mert ez a film sem mai csirke. Le is döbbentem, hogy James Marsden mennyire fiatal volt még itt. Igaz, a színészi teljesítménye nem sokat változott, de az arca éppen eleget. De nem is ez a lényeg. Hanem, hogy régebbi ez a film, és ebben is horror történetek elevenednek meg. Némelyiknek még közös pontja is van azzal, amit a Rémségek könyvében láttam. (A hulla, akinek ujja pont hozzáér a kocsi tetejéhez, és karcoló hangot ad ki.) A kedvenc tini horrorom nem cserélem le, de ez pontosan illik azok közé.

A filmmel az a legnagyobb baj, hogy mára ez már nem is biztos, hogy horrornak számítana. Még a thriller is erősebb, mint amit ebben a filmben megmutattak. Egyik történetben sem sokkolnak véres jelenetekkel, ha elő is kerül egy halott, azon látszik, hogy bábú/mű vér/trükk az egész. A szörnyeket nem mutatják, brutális jelenetek sincsenek. Ok, ezért valahol hálás is vagyok, azt pl. tuti nem bírtam volna megnézni, ha a pedofil nem csak ráijeszt a kislányra, hanem mondjuk meg is erőszakolja. Viszont a farkasemberes rész ebben a formában nagyon semmilyen. Még csak azt sem láttam, hogy néznek ki ezek a lények.

A film végére betett csavar sajnos nem ült, túl erőszakosan van előkészítve. A csavar előtti utolsó történet már annyira ezt készíti elő, hogy annak a zárszava már elárulja, mire kell készülni a mesélők jelenében.

Színészek terén sem vállaltak nagyot. Két olyan színészre bukkantam csak, akik jelentősebb karriert tudtak a későbbiekben befutni. James Marsden, aki A listás nem lett, de olyan sikerfilmekben szerepelt, mint az X-Men. Ron Livingston, aki a Hivatali patkányokkal ment egy nagyot, és azóta is több mindenben feltűnik, ha már inkább csak mellékszereplőként is. Ok, Amy Smart sok gyenge filmből ismerős még, de ő már kisebb név. A többiek pedig még ennyire sem voltak ismerősek. Ez nem is olyan film, amivel nagyot lehetne alkotni. Popcorn horror, ami mai mércével messze van az ijesztőtől.

A látványvilága ma egyértelműen kevés, de a saját korában sem volt éppen etalon. Legalább a kötelező horror elemeket betehették volna. Vagy, ha nem akarnak vérrel sokkolni, lett volna ijesztő. De egyik sem jött össze. Se nem hentelés, se nem körömrágó.

Mivel eléggé fáradtan néztem, és bejönnek az ilyen több történetből összerakott filmek, nem volt rossz élmény, de nem is tartozik azok a filmek közé, amiket lenne kedvem még egyszer megnézni. Ennyi pont elég volt belőle, még szinte sok is.

 

Horror kemping - 5/3 a zsánert kedvelem, de nem volt eléggé horror vagy poén egyik története sem.

https://www.youtube.com/watch?v=EgDSetDxR8A

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9515638206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása