Minden napra egy film

Minden napra egy film

Brooklyn Nine-Nine

7. évad

2020. május 02. - BBerni86

Rendőrőrs életét bemutató, közösséges, összedolgozó.5_2brooklyn-nine-nine-s7.jpg

Az őrs még a helyén van, de ideiglenesen nagy változásokat kell megszokniuk. Holt kapitány kénytelen most bepótolni, hogy az akadémia után nem töltötte le a gyakorlati évét járőrként, olyan gyorsan léptették feljebb. Miközben Terry vezeti a csapatot, neki egyenruhát kellett húznia, és az utcákon bizonyítania. A társa azonban okoz nem egy meglepő pillanatot. Amy és Jake úgy döntenek, eltérnek a tervtől, nem várnak a családalapítással. A teherbe esés azonban nem egyszerű, ha mindkét fél rendőr, és nagy a stressz. Charles természetesen alig várja, hogy egy kis Peralta babát szeretgessen. Miközben újra megrendezik a Halloween rablást, kinyomozzák a kapitány kutyájának elrablóját, még temetést is szerveznek – bár Holt erősen gyanítja, hogy Madeline csak megrendezte a halálát, hogy vele még jobban kiszúrjon.

A rendőrökről és az őrsök életéről nem szokás komédiákat rendezni. Ha a jelenlegi sorozatos kínálatot nézem, inkább olyan műsorokat találok, melyek a komoly és felelős munkát helyezik előtérbe. A Chicago PD, The Rookie, ha minimális helyzetkomikum elő is fordul (az újoncosban azért több, mint Chicago különleges osztagában), nem az a jellemző.

A Brooklyn Nine-Nine azonban már hetedik évada mutatja be azt, hogy a rendőrök is csak emberek, ugyanolyan problémákkal és konfliktusokkal. Ráadásul, nem minden rendőr lehet egy Columbo, vannak olyanok is, akik inkább csak a helyet foglalják.

A 7. évad ugyanúgy munkahelyi sitcom, mint a korábbi évadok. Említenek ügyeket, közben nyomoznak is, de alapvetően nem az viszi előbbre a sorozatot. Az egymás közti interakciók, a munkahelyi vetélkedések és barátságok mozgatják a szálakat. Ami valahol érthető is: ez egy komédia. Hogy nézne az ki, ha egy hulla vagy valami szörnyűség mellett próbálnának humorizálni? Maradnak inkább annál, hogy Jake még mindig Die hard rajongó, hogy Charles féltékeny egy kinevezést kapott rendőrlóra, hogy Holt és Madeline borsot törnek egymás orra alá.

A szereplők továbbra is olyanok, mint a korábbiakban. Mindenki alapvetően ugyanolyan, mint amilyennek az első évadban megismertük. A színészek nagyon otthon is vannak már a figuráikban, ilyennek szoktam meg őket itt. Talán Jake az, akit egy fokkal komolyabban lehet venni, már nem tűnik annyira nagy gyereknek, mint anno. Ebben nagy szerepe van annak, hogy a karakter 7 év alatt elvette a nagy szerelmét, és idén a család is bővül.

Ez az, amit nem tetszett, ahogy a sorozatban kiviteleztek. Olyan érzésem volt, mintha első körben nem akarták volna beleírni a történetbe Melissa Fumero terhességét. Elég sokat rejtegették, az ormótlan egyenruhát hordta a karakter. De nagyon lehetett így is látni, hogy mennyire terebélyesedik. Egy ponton már azt figyelgettem, mennyit hízott – érthető is lett minden, amikor bejelentette Amy a sorozatban, hogy babát vár. Igaz, elég sokkolónak találtam, hogy a bejelentés után, amikor civilben mutatták, már simán 6-7 hónapos terhes hasa volt, nem 2-3 hónapos, mint a történet szerint. Ahogy mondtam, mintha a készítők nem akarták még volna bővíteni a Peralta családot… A mélypont különben az volt, amikor a Halloween epizódban egy tök jelmezét adták a színésznőre. Az de borzalmasan nézett ki…

A sorozat különben még mindig sikeres, amit jól mutat az is, hogy milyen mellékszereplők érkeznek egy-egy epizódra. Az idei legnagyobb név JK Simmons volt, aki nem éppen a komikusi vénájáról lett ismert, de nagyon kész volt, amit itt összehoztak neki. Ahogy sírós hangon bejelenti a főnökének, hogy rosszul esik neki, hogy van kivételezés a munkában, de nem vele… Már azért megérte megnézni az évadot.

Krimi továbbra sincs, de nem is hiányzik innen. Egy olyan közösség van itt, akik már szinte családot alkotnak, és simán, mosolyogva elnézem, ahogy szerencsétlenkednek.

 

Brooklyn Nine-Nine - 5/4 vicces sorozat, ami továbbra sem veszi komolyan magát, és ez jól is áll neki. Nulla krimi.

https://www.youtube.com/watch?v=zTL7c50cz2E

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3515654350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása