Minden napra egy film

Minden napra egy film

Chicago PD

7. évad

2020. május 09. - BBerni86

Biztonságért dolgozó, rendőrös, csapatos.5_9chicagopd.jpg

Chicago utcái továbbra sem biztonságosak. Hank és a csapat mindent megtesz, hogy ezen változtassanak. Igyekeznek minél több drogterjesztőt lekapcsolni, és a bandák között is békét tartani. Rendszeresen beépülnek, a saját életüket veszélyeztetve akár, hogy minél nagyobb volumenű bűnözőket csukhassanak le, szükség esetén más osztagokkal és csapatokkal is együtt dolgozva. Ám Hank módszerei még mindig sokak szemét bökik, és továbbra is igyekeznek kivonni őt a forgalomból. Eddig a férfinak mindig sikerült megvédenie magát, amiben a csapatnak is nagy szerepe van. Hisznek benne, és kiállnak egymásért. Már szinte családként támogatják egymást: Kim és Adam felületes viszonya olyan helyzetet eredményez, mely ad még egy esélyt nekik, mint pár. Jay és Hailey partneri kapcsolatának határai is kezdenek elmosódni. Kevin pedig olyan választás előtt áll, mely meghatározza a további karrierjét és megítélését a rendőrségen.

Minden Chicago sorozatra igaz, hogy erősen használnak szappanoperás fordulatokat, nincs ez alól kivétel a PD-ben sem. Elvileg ez a leginkább realista és dráma a jelenleg futó 3 sorozat közül, és mégis úgy érzem, nagyon nem jók az arányok.

Mivel egy osztagban nincs sok ember, és a szappanos vonal miatt kellenek szerelmi szálak, lassan ott tartunk, hogy mindenki járt már mindenkivel, vagy nagyon szoros barátság van közöttük. Ok, attól hála égnek megkíméltek minket az írók, hogy Hank szerelmi ügyeket kapjon, de a többiek annál inkább ilyen eseményekbe kerülnek bele. Az idei csúcs Adam, aki az osztag mindkét női tagjával járt már, együtt is élt velük. (Bocs, majd elfelejtettem. Idén kaptak egy új kolléganőt, őt még nem szedte fel.) Kim ráadásul visszatérő elem az életében, ha éppen nincs senkijük, és valakire vágynak, összejönnek egy-egy alkalommal. Most komolyan Adam lett a csapat csődöre? Azon majdnem vihogtam, amikor az egyik ügy kapcsán kiderült, hogy a bár, ahova lejár, azért olyan vonzó a számára, mert rendszeresen összejön a pultossal. Kicsit azt is érzem, hogy nem tudnak már a készítők mit kitalálni. Legyenek család! Hoppá, mégsem, inkább csináljuk vissza és megint csak keringjenek egymás körül hetekig! Amit a Medben Natalie és Will között játszanak, arra hasonlít Adam és Kim története, amit már nagyon kezdek utálni.

Jay és Hailey vonalát még visszafogták, drukkolok is, hogy maradjanak társak és barátok, mert az már komolyan belterjes, ha egy ilyen kis munkacsoporton belül két pár is lesz.

Sokat mond az is, hogy ez egy rendőrös sorozat, és az a legmaradandóbb élményem, hogy mennyire nem tetszik, ahogy a szereplők szerelmi életét írják. Egyszerűen nincs olyan ügyük, ami megragadna az agyamba. Ugyanazokat a köröket futják újra és újra. Feltűnik egy új drogárus banda, Kevin beépül, lekapcsolják. Ha valaki elszökik, levadásszák. Ahogy itt látjuk a beépüléseket, azt különben is röhejesnek találom. Kiadják maguk fegyver- vagy drogkereskedőnek, és lecsapnak, amikor pénz és termék (fegyver, drog) gazdát cserél. Mintha csak ennyi lenne az egész. Előkészítés, a kapcsolat kiépítése, hogy a beépített embernek mennyire kell életmódot váltania – semmi. Tulajdonképpen itt csak a bűnözőkkel való találkozás idején játssza a beépített a bűnözőt, különben simán bejár dolgozni és rendőrként dolgozik.

Ami idén izgalmasabb téma lehet, a rendőrségen belüli rasszizmus. Mivel idén a The Good Fight is hozott hasonló témát, amit ezzel párhuzamosan néztem, itt nem találtam olyan érdekesnek. Kevin kapott vele egy dilemmát és elkeserítő a kép, de ennyi. Majd ezzel mennek tovább, kiderül, mit sikerül kihozni belőle.

Számomra továbbra is ez a leggyengébb a Chicago sorozatok közül, de egynek elmegy.

 

Chicago PD - 5/3,5 hiányoznak a járőrök belőle, és nem dolgoznak emlékezetes ügyeken a csapattal.

https://www.youtube.com/watch?v=BjMS_JjKB0g

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr10015674494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása