Minden napra egy film

Minden napra egy film

Kémesítve

2020. május 19. - BBerni86

Világot mentő, nevet tisztázó, galambokkal teli, kémes.

Walter mindig is más volt, mint a többség. Érzékenyebb, okosabb, aki a saját ötleteit valósította meg. Egy kis zseni, aki rendőr anyjától tanulta, hogy minden élet egyaránt fontos. Felnőve a kormánynak dolgozik, és igyekszik forradalmasítani a kémek működését. Az erőszak helyett olyan módszereket és eszközöket dolgoz ki, melyek mellett nem lennének halálos áldozatok, egyik oldalon sem. Azonban most is különcnek tartják, és semmibe 5_19kemesitve.jpgveszik. A fiú így az ügynökség vezető ügynökét, Lance Sterlinget igyekszik rávenni a közös munkára. Eredmény: kirúgják. Ám amikor a Robotkéz, egy zseniális bűnöző Lance-re keni saját bűntetteit, az üldözötté lett kém csak Walter segítségében bízhat. Együtt erednek Robotkéz nyomába, miközben őket az ügynökség hajszolja – Lance pedig tapasztalatot gyűjt, mint madár – hála Walter egyik ötletének.

Most kicsit fogom a fejem, ezt a mesét mégis milyen korosztálynak készíthették. Van egy olyan tippem, hogy azt szerették volna, ha egyaránt szórakoztat kisebb és nagyobb nézőket is. Nem vagyok benne bizonyos, hogy összejött.

Azt könnyű észrevenni, mi benne a gyerekbarát tartalom. Walter legnagyobb találmánya mégiscsak az, hogy a kémet képes madárrá, pontosabban galambbá változtatni. Lance átesik ezen az eljáráson, és ettől kezdve folyamatosan viccelődnek azon, hogyan alkalmazkodik a madár léthez. Ezek között akadnak okosabb és butább poénok is, sajnos, nekem a kínosak égtek bele a retinámba. A tojás, több értelemben is, azt nem tudom, minek kellett. De mindegy, lehet, hogy egy 10 éven alulinak ez a vicces? Megérett az emberiség a kihalásra. Az állatos részek, Walter vicces találmányai mind a gyerekeknek szólnak.

A felnőtteknek pedig marad a kémfilmek paródiája. Walter olyan, mint egy nagyobb szerepet kapó Q ügynök, több gyermeki hittel és naivitással. Lance pedig egy James Bond karakter, akinek a 007 helyett az a mantrája, hogy a bűnözőket meg kell semmisíteni és magányos farkas. A kettejük közti dinamika nem egy mester – tanítvány, sokkal inkább egy buddy film hangulatát és elemeit hozza. Nagyon mások, eleinte nem is jönnek ki, de mindketten tanulnak a másiktól és a végére nagy haverok is lesznek.

A történet így sok elemében ismerős lehet, még a gonosza is nagyon emlékeztetett egy James Bond film gonoszára. A fordulatok, a nagy megmentés, igen, ismerős az egész. De kellemesen összevágva, akciódúsan és pörgősen. Talán nem annyira van kitalálva, mint a Hihetetlen család 2. része volt, de hasonlóan akciófilmes, több mese elemmel.

Valahol még az üzenete is pozitív, mert azt hangsúlyozza, hogy minden élet szent. Hogy a bűnüldözőknek jobbnak kell lennie, mint azoknak, akiket el akarnak fogni. Szépen hangzik, az elvek remekek, gyerekfilmben teljesen ok. De hogy mennyire lehetne ez tényleg életképes? Mivel ez egy mese, nem akarok erre a kérdésre választ találni. A mesében működik, és minek a gránát, ha van csillám bomba is?

Magyarul sajnos nem venni észre, milyen színészi háttere van a filmnek. Talán csak az feltűnő, hogy Lance külleme is mennyire idézi fel az eredetileg hangját adó színészt. Annyira Will Smith a kinézete is, hogy szinte olyan, mintha digitalizálták volna Smith arcát. A többiek ennyire nem felismerhetőek, noha olyan színészek adták a szereplők hangját, mint Tom Holland és Ben Mendelsohn.

A film hátterei és a mozgás különben gyönyörű benne. A legjobban Velence digitális verziója tetszett, azt csodaszépen megcsinálták. Az emberi karakterek ennyire nem sikerültek jól, de még az is a jobbak között van.

Egyszer jópofa családi szórakozás, de szerintem újra megnézni nem fogom.

 

Kémesítve - 5/4 pozitív üzenete van, vannak benne poénok is, és egész korrekt a grafikája is. Nézhető.

https://www.youtube.com/watch?v=Ke5yd-h3Tao

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7415707648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása