Minden napra egy film

Minden napra egy film

12 karácsonyi randi

2020. június 17. - BBerni86

Romantikus, napot újraélő, karácsonyi.

Kate számára a karácsony nem egy boldog időszak. Még mindig gyászolja két éve elhunyt anyját, és meg sem akarja ismerni az apja új feleségét, mert már a léte is arra emlékezteti, hogy az anyja már nem lehet velük. A mostohája szervez neki egy randit az unokaöccsével, de Kate ezt a legkevésbé veszi komolyan. Még mindig abban reménykedik, hogy a volt barátja visszajön hozzá, és vele akar igazából összefutni. Azonban minden 6_17_12_karacsonyi_randi.jpgrosszul alakul: Jack készül megkérni az új barátnője kezét, a szüleit is megbántja, és még a vakrandi alanya, Miles is elijed, amikor szembesül a lány Jack iránti megszállottságával. Szerencséjére a nap újraindul, és mindent újrakezdhet. Az már kevésbé szerencsés, amikor a nap egyre csak ismétlődik. Miközben Kate egyre jobban megismeri a körötte levőket, tanul pár leckét, rájön arra is, hogyan tehetné a körötte levőket és magát is sokkal boldogabbá karácsonykor.

Elrontott a Boldog halálnapot. Az időhurkos zsánert a fejemben annyira összekötötte a fekete komédiákkal és a morbiddal, hogy ebben a filmben is azt kezdtem el várni, Kate mikor próbálkozik valami öngyilkos küldetéssel vagy akad ki annyira, hogy az egyik napja vérengzésbe megy át.

Pedig ez egy romantikus komédia, amiben uralkodik a kedvesség, a pozitív tartalmak, a szeretet és annak az érzete, hogy az élet lehet szép, ha egy kis energiát hajlandóak vagyunk ebbe belefektetni. Csak én vagyok olyan szerencsétlen, hogy vártam a halálos megoldásokat, aminek e filmben semmi helye sincs.

Nem is kellettek bele. Pont azt a karácsonyi életérzést nyújtja, ami az év egyéb szakaszaiban túl boldog és kellemes. Hiszen mire megy ki ebben a filmben a játék? Hogy Kate egy olyan napot zárjon, amelyben mindenki eléri a célját, szerelemre és boldogságra lel – vagyis egy tökéletes karácsonyi nap, ami mindenkinek új és jó ismertségeket, akár szerelmet is hoz.

Karácsony napja ugyan ismétlődik a cselekményben, de egyetlen egy olyan van, amin Kate kicsit kifordul magából. Ekkor sem nagy őrültségeket csinál, csak olyasmit, mint a haja befestése, tetoválás csináltatása és csajos buli.

Az összes többi napon kap egy leckét arról, hogy az emberek mennyivel többek és kedvesebbek, mint elsőre gondolta volna. Ha hajlandó odafigyelni rájuk, akkor neki is jut a jóságukból és még több barátja lehet. Mint a szomszéd idős hölgy, aki kedvességből süt az egész szomszédságnak, és remek beszélgetőtárs, jó tanácsokat ad, sokfelé járt a világban, csak már sokan meghaltak mellőle és magányos. Vagy a bárban szerencsétlenkedő srác, akit a partnere mindig felültet és csak vár türelmesen a lányra, aki nem jelenik meg.

Mindig egy-egy emberrel többet ismerünk meg Kate útvonalán, és visszatérő elem Miles. Minden randi más egy kicsit, és mindig mást tudunk meg róla. A romantikus filmek túl jó, hogy igazi legyen álompasija ő, akibe nem lehet belekötni. Nagyon kedves és jószívű, jó hallgatóság. Sikeres parképítő mérnök. Szabadidejében nevelőintézeti srácoknak ad hoki órákat. Mellette még korrekten is néz ki – jobban, mint Kate exe. Nem is meglepő, hogy mire Kate párszor újra eljut az első randira, el is felejti a volt barátját.

Talán túl boldog a film, főleg, ahogy a végén mindenki kap egy hatalmas happy endet. De mivel karácsonyi film, ez még bele is fért. Lélekmelengető az ünnepekre, ha nem akkor néztem meg.

Az egyik baja tehát a giccs, ami akkor is benne van, ha különben elnéztem a filmet és még tetszett is. A másik, hogy Amy Smart nem kezd idős lenni az ilyen szerepekhez? Mondjuk, ezt 35 évesen csinálta, legyen, belefér. De már hitelesebb, mint Stargirl anyja.

Talán ezzel befejeztem most kicsit a karácsonyi filmeket, de ki tudja! Ez nem volt rossz.

 

12 karácsonyi randi - 5/3,5 nem egy eredeti ötlet, nem is nagyon vicces, de egyszer kellemes kis kikapcsolódás.

https://www.youtube.com/watch?v=nAnliOCXgwA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8615825372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása