Minden napra egy film

Minden napra egy film

A halhatatlan gárda

2020. július 11. - BBerni86

Harcos, örök élettel szembenéző, csapatos, orvosi kísérletes.

Négyen vannak, egy elit harcos csapat. Három férfi, és a vezetőjük, egy nő. Most új küldetésre indulnak, Ázsiába. Egy csapat gyereket ejtettek túszul, és közbe kell lépniük, mielőtt a terroristák felszívódnak. Ott azonban azzal 7_11the_old_guard.pngszembesülnek, hogy csapdába sétáltak. Nincs itt senki, akit meg kellene menteni. Zsoldosok várnak rájuk, akik hidegvérrel lemészárolják őket. Majd felveszik, ahogy életre kelnek. Mert ez a négyes különleges, képtelenek meghalni. Halhatatlanok, akiknek a sebei begyógyulnak. Visszacsapnak, megszöknek, és tudják, lebuktak. Fel kell szívódniuk. De pont most álmot látnak: már nem négyen vannak, öten. Egy újabb halhatatlan született, és érte kell menniük, mielőtt a kormány kísérleti nyulat csinál belőle. Miközben egy orvosi konszern feje vadászik rájuk, hogy megfejtse a DNS-ük titkát, Andy kimenti az új tagjuk, és általa újra felfedezi, mi értelme a létüknek és kész visszacsapni a zsoldosoknak és a konszernnek.

Úgy tűnik, akciófilmet nézni is a Netflixen fogok ezek után. Ki jelenleg az a színésznő, akinek elhiszem, hogy egyszerre szépségkirálynő és keményen oda is csap? Charlize Theron. Az ő új akciófilmje landolt a héten a csatornán.

A történet nem mondható eredetinek. A halhatatlanság kérdésköre rég az emberiséggel van, és a regények, majd a filmek és sorozatok is megalkották a maguk halhatatlanjait. A Hegylakó óta azt is tudjuk, hogy csak egy maradhat, de a Harry Potter is dobott fel ilyen témát a Bölcsek kövével és még bőszen sorolhatnám a példákat.

Ez a film azért volt érdekes, mert ezek a halhatatlanok nem kaptak válaszokat. Miért mások, miért gyógyulnak meg a sebeik, mi az életük célja? Mintha sok-sok Rozsomák lenne, csak adamantium erősítés nélkül a csontjaikban. Vannak kérdéseik, de válaszaik nincsenek. És azért az kemény, amikor jön az új tag, kíváncsi, és nem tudnak mit mondani neki, maximum elméleteik vannak és semmi több.

A mitológiát, a film világát bírtam, a tényleges történet már annyira nem fogott meg. Egy gyógyszerészeti fejes kísérleti nyulaknak akarja őket, ők pedig szöknek, visszatámadnak, megerősítik a soraikat. Egy szimpla akciófilm, ami nem foglalkozik a komoly kérdésekkel.

Még a csavar sem olyan meglepő. Nekem már akkor kattogni kezdtek a kerekek, amikor Booker elmesélte, hogy a legkisebb fia rákban halt meg, és mennyire átkozta az apját, amiért az nem tudott segíteni neki. És mi volt a rosszfiú legnagyobb dobása a gyógyszerpiacon? A rák ellen sikeresen küzdő gyógyszer.

Végig volt egy olyan érzésem, hogy ez csak a felvezetés. Bemutatja a szereplőket, a harcuk és miközben szerveződnek, új taggal bővülnek, definiálják maguk a modern korban. A végén pont úgy néz ki, mintha most indulna a küldetés. A nagyobb. Nem lenne meglepő, ha innen akár egy sorozat is elindulna. Csak éppen kizártnak tartom, hogy ezek a színészek sorozatforgatásba kezdenek. Talán egy második rész? Alapoznak hozzá, a következő nagy konfliktust is behozzák, ha az éppenséggel nagyon mesés is.

Korrekt a látvány, nekem bejöttek az akciójelenetek, pláne, amikor kifogyott a lőszer és egyéb módokon vetették be magukat. Került elő kard, kés, és a testük is fegyverként használták. Amikor emberi pajzsként mozogtak Andy előtt, az egyik kedvenc részem volt akciók terén.

Nem Theron az egyetlen, aki nagyon ismerős lesz, mozifilmekből is, bár azért szerintem övé a legnagyobb név. De itt van még Ejiofor, és Matthias Schoenaerts is. Ha már a Harry Pottert emlegettem, azokból a filmekből is van benne egy színész. Kiszúrjátok ki? (Súgok: a rosszfiúk oldalán kell keresni, és a hősök életét is megkeseríti, mint korábban Harry Potterét.)

Nem mély vagy okos film, de szórakoztató és bírtam a szereposztását is.

 

A halhatatlan gárda - 5/4 bírtam a szereposztását, jó az ötlet, és nem zavart, amiben klisés vagy ismerős. Folytatás?

https://www.youtube.com/watch?v=aK-X2d0lJ_s

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr615995404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.04.27. 15:16:20

Hegylakó remake, csak zsoldosos/katonai köntösben.
Közepes Netflix akciófilm, nulla filozófiával a halhatatlanságról. Vannak, oszt kész.
Charlize Theron ebben a filmben is az az akcióhős aki Angelina Jolie mindig is lenni akart.
süti beállítások módosítása