Minden napra egy film

Minden napra egy film

Más ritmusra

2020. augusztus 19. - BBerni86

Kamaszos, tánccsapatot felépítő, versenyes.

Quinn rendületlenül halad a célja felé, ami a felvételi a Duke Egyetemre. Az apja is ide járt, és mivel Quinn őt túl korán elvesztette, így szeretné jobban megismerni. Kitűnő tanuló, aki csellózik, fénytechnikát kezel a suli menő tánccsapata mellett, és önkéntes egy idősek otthonában is. A felvételi beszélgetésen azonban azzal szembesül, 8_19mas_ritmusra.jpghogy most valami mást, izgalmasat, szenvedélyeset keresnek, nem egy sima eminenst. Kínjában hagyja, hogy a felvételiztető azt higgye, tagja az iskola bajnok tánccsapatának. Mivel közeleg egy verseny, ahol meg is néznék őket, úgy dönt, az igazság bevallása helyett tánccsapatot alakít, táncolni tanul, és bejut az egyetemre. Legjobb barátnőjével belevágnak, és a kulcs a sérülése miatt visszavonult egykori legjobb táncos, Jake lehet. A versenyre készülve Quinn magáról is felfedez pár dolgot, és igyekszik kivédeni a rivális tánccsapat áskálódását.

Tini filmek. A kilencvenes években a reneszánszukat élték, majd szép lassan népszerűségüket vesztették, és nem sok sztárjuk tudott megmaradni a státuszában. Az utóbbi években azonban elkezdtek visszajönni ezek a filmek, csak éppen nem a moziba. A Netflix lendült annyira bele, hogy az már szinte brutális. Az még inkább, hogy szívesen nézem ezeket a filmeket.

A Más ritmusra is pontosan illik a sorba, amit ezek a filmek képviselnek. Van egy helyes lány, aki inkább a szomszéd lány típus, nem a bálkirálynő. Van egy célja, amihez mókás kalandok során jut egyre közelebb. Közben felbukkan az álomsrác is, így mindennek a végére a szerelem is beköszön az életébe.

Ott vannak mellette az olyan figurák is, mint az ellenfél, aki annyira nem is elvetemült és a végére még szinte barát is lesz. A legjobb barát, aki támogatja mindenben, és ha kicsit veszekednek is, akkor is kitartanak egymás mellett. Az egész csapat, akik között sokkal színesebb figurák vannak, mint maguk a főszereplők.

Annak ellenére, hogy már tisztán látom magam előtt a receptet, szívesen néztem ezt a filmet és a hasonlókat is. Hangulatos, életvidám, és kikapcsol. Itt még a tánc is megvolt plusz faktorként, amiért lehetett nézni. Az elején még reménykedtem is, hogy kapok egy korrekt, jó koreográfiákkal teli filmet. Ez az illúzió elveszett, elég hamar. Se a főszereplők, se a menőnek mondott csapat, se a zenéik nem igazán a Step up szint. Sokkal inkább rapes. Kevesebb az ugrás, a nehéz elem, néha olyan érzés volt, mint egy rapper klipjét nézni. Amikor Quinn Jake-kel táncolt, üdítő kivétel, az jobban tetszett. (Sajnos, ebből volt lényegesen kevesebb.) De még mindig azon a határon belül van, amit lehetett nézni és szórakoztató is.

A Netflix nem szokott a szereposztáson spórolni, most is felfedezni ismerős arcokat. Akin leginkább meglepődtem, a Jake-et játszó srác. A Hamiltonban játszotta évekig Hamilton fiát és Laurens-t, kettős szereposztásban. A másik meglepetés meg a rivális tánccsapat vezetője, Isaiah. Keiynan Lonsdale DC színész, a Flash és a Legends of Tomorrow stábjában is feltűnt, mint speedster, egyben a Flash sógora. (De idiótán néz itt ki rózsaszín hajjal…) Nem lettem meggyőzve arról, hogy táncosak a lábai. A főszereplő Sabrina Carpenter pedig Netflix nevelés, a Magas lányban láthattunk legutóbb szintén a csatornán.

Ahogy már említettem, nagyon a sablonokon belül marad a történet – és a szereplők konfliktusai is. Ahogy a szülővel el kell fogadtatni, hogy a tánc fontos. Mi győzi meg? Ami az ilyen filmekben szokta a szülőket – látják a gyerekük nagy előadását. Jéghercegnőtől kezdve Rocksulin át ez van mindben, de még a sportfilmekben is, ahogy belegondolok.

A humora kis kedves, de nem végig nevetős film. A kellemes hangulat azért pipa.

Nem kerül a kedvenc Netflix filmjeim közé, de a középmezőnyben azért van helye. Könnyed, mosolygós szórakozás, amire van igényem.

 

Más ritmusra - 5/3,5 szerethető, kedves film, de túlságosan a zsáner klasszikus elemei mellett halad.

https://www.youtube.com/watch?v=4H4dHDYGUpQ

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1716168896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása