Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Feltalálók és fejlesztések, alkotók

2020. szeptember 15. - BBerni86

f5_58.jpg5: Fájdalom és dicsőség – kicsit kilóg a sorból, de ötödik helyre azért benevezem ide. A főhős, Salvador is alkotó, de nem olyan termékeké, mint a következő 4 filmben. Ő ír és filmet rendez. Ebben a filmben is látjuk, ahogy alkot és egy önéletrajzi munkából színpadi darab készül. Csak hogy cipők, gépjárművek mellett legyen egy kulturális alkotó is.f4_67.jpg

4: Carl és Bertha – a férfinak volt egy álma, az autóról. A jómódú Bertha ezért őt választotta, a hitéért. Ki is tartott a feltaláló férje mellett, miközben egyik kísérlet fulladt kudarcba a másik után, és néha valósággal nyomorogniuk kellett. A végső próbára is az asszony volt az, f3_75.jpgakinek a hite egyben tartotta a Benz gyárat.

3: Adidas vagy Puma – testvérek voltak, és mindketten a cipőiparban dolgoztak. Közösen, de egyre nagyobb ellentétekkel. Végül ketté is váltak, és már két gyár próbálkozott befutni a sportcipőkkel: az Adidas és a Puma. Az egyik jobb volt marketingben, a másik a gyártásban. Egy ponton már nem is a cipőkről szólt a f2_77.jpgverseny, hanem a másik legyőzésén.

2: Harley és a Davidson fiúk – volt egy közös szenvedélyük. A motor. A lehető legjobbat akarták megépíteni, és úgy, hogy bárkinek legyen rá pénze és használhassa. Volt köztük elhívatott mérnök, de a f1_72.jpgsebesség megszállottja is. A Harley Davidson elkészült, de nem volt elég maga a motor. Be is kellett futtatni, miközben az életük is zajlott.

1: Az aszfalt királyai – a Ferrari uralni kezdte az autóversenyeket, és ebből többeknek elege lett. Leginkább az autógyáros dinasztia család sarjának, Fordnak. Minden áron le akarta győzni a Ferrarit, így a volt versenyzőt, Shelby-t kérte fel egy verhetetlen versenyautó megépítésére. Minden idők egyik legismertebb versenyautója készülni kezd, miközben nem csak az autóipar kíméletlen világába nyerünk betekintést, de az is kiderül, milyen nehéz volt egy tehetséges, de nem eladható pilótának érvényesülni már akkor is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6716202346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása