Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Collini nem beszél

2020. szeptember 27. - BBerni86

A Caspar újra összejön Johannával, aki azt kéri tőle, ejtse az ügyet. Ne védje a nagyapja gyilkosát, hiszen Hans az ő mentora is volt. Caspar meg is próbálja leadni, de azt tanácsolják neki, vigye végig az esetet. Majd már maga sem 1_93.jpgakarja befejezni, tudni akarja az igazat.

A gyilkos fegyver elgondolkodtatja. Volt egy ugyanolyan, elrejtve, Hansnak is. Így Hans múltját kezdi el lenyomozni, és rádöbben, a II. VH alatt SS tiszt volt. Eljut egy olasz kisvárosig, ahol Collini családja is lakott. Talál egy tanút, aki el tudja mesélni, mi történt annak idején.

Tanúként a férfi elmeséli, az apja tolmács volt Hans Meyer SS tiszt mellett. Amikor partizánok pár német katonával végeztek, megtorlásra érkezett parancs. 2 halottért 20 olasznak kell halnia. Ráböktek a térképen egy kisvárosra, és oda mentek megtorolni.

Collini itt kezd el beszélni, ő tesz vallomást és mondja el a történet végét. Ő még kisfiú volt, akit Hans Meyer 2_97.jpgelkapott. Megkérdezte, ki az apja. Rámutatott és Meyer beállíttatta a halálra szántak sorába. Fogta a gyereket, míg lőttek. Collini apja még élt, így Hans lőtte agyon, kényszerítve a fiát, hogy nézze végig.

De kiderül az is, Collini egyszer már perelt ezért. Egy elavulási törvény miatt Hansot felmentették. Caspar Johanna ügyvédjét ülteti a tanúk padjára, aki részt vett a törvény megalkotásában is. Kimondatja vele, hogy rossz az a törvény, és el kellett volna ítélni Hansot háborús bűnökért.

A bíróságnak már nincs esélye igazságot tenni. Másnap azzal folytatják, hogy Collini az éjjel öngyilkos lett a cellájában. Caspar elmegy a temetésére, otthon temetik el a családja mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5516217070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása