Minden napra egy film

Minden napra egy film

Apunál van pénz

2020. november 06. - BBerni86

Bankrablós, család egyesítő, átverős.

Matvey Levin többszörös milliárdos, akinek az életben nem is számít más, mint a bankjai és a pénze. Azonban azzal is tisztában van, hogy az évekkel korábban adott mintáját egy doktor kiárusította, így nem egy gyermeke született olyan nőktől, akiket soha nem is ismert, és akik a spermát áruló doktortól pont az ő örökítő anyagát vették meg ilyen-olyan okból. Ha felbukkan egy fia, van belőle pár, akkor rövid úton közli, hogy nem érdekli, és örökségre 11_6apunal-van-penz.jpgis hiába várnak, mivel a vagyona papíron a társáé, nincs mit adnia. Így jár Kolja is, aki a férfi naptárját is feltörte, hogy találkozhasson a biológiai apjával. Matvey társa hirtelen hal meg, és Londonból hazaérkezik a férfi lánya. Papíron minden az apjáé volt, és bár tudja, hogy igazából Matvey a tulaj, kihasználja a helyzetet és mindenre rátenné a kezét. A férfinak be kell törnie a saját bankjába, és megszereznie az iratokat, ami bizonyítja a tulajdonjogát. Ehhez azonban kell egy csapat, így eddig megtagadott gyermekeihez fordul és némi pénzjutalomért beveszi őket a tervébe.

Ez olyan komédia volt, ami felidézte bennem azokat a magyar filmeket, amelyek amerikai mintára készültek, de sem eredetiek nem lettek, se nem viccesek. Bár újabban eléggé rákaptam az oroszok filmjeire, ez egyértelműen a gyengébbek közül való.

Nem tudtak mit kezdeni az ötlettel. Vegyük csak a családtagokat! Klisé, mindegyik. A fiúk közül a hacker az egyetlen, akit megjegyeztem. A többiekről maximum annyit tudok, hogy fegyvermániás, lökött gépkezelő, szélhámos prédikátor. Nem voltak eléggé egyediek, nem kaptak elég játékidőt, hogy kibontakozzanak. Kolját leszámítva mindenkinek volt egy nagyobb defektje, és ezzel voltak azonosítva. Ez lett volna bennük a humoros is, de hogy is lehetett volna erre jó poénokat írni? Egy volt az egész filmben. Amikor a végén jönnek ki a börtönből, és kiderül, hogy a fegyvermániás miért ölelte meg búcsúzáskor az őrt…

A családi vonal is gyenge. Eleve, Matvey nem is akar családot, és a srácokat bűntársakként kezeli. Ugyan a végére az apjuknak kezdi el látni magát, és változtat a viselkedésén, de a folyamatból nem kaptunk semmit, és nem is érthető, miért szerette meg a fiúkat. Nincs semmi érzés, hogy ők rokonok, mások, de összetartoznak. Nincs családépítés, nem éreztem, hogy épülne érzelmileg bármi is közöttük.

Ugyanez kicsiben megvan az örökösnő beépített embere miatt is. Az egyetlen lány a csapatban, aki Matvey lányának hazudja magát. Minimális utalás van, hogy az egyik bátyjával, aki ugye igazából nem a bátyja, kezd alakulni valami közöttük – aztán jól félbehagyják és zavarosra keverik ezt a szálat is. Most akkor a lány elárulta őket teljesen, vagy mi van? Nem volt tiszta. Mintha itt is lenne, meg ott is.

Ha jó lenne a heist movie, akkor ennyire nem zavarna, hogy a karakterekkel nem tudok mit kezdeni. Csak éppen ez a vonal még siralmasabb. Sehol egy nagy ötlet, valami látványos kivitelezés. Unalmas, ahogy terveznek és maga a rablás is fárasztó lett. Ha csak ennyi tellett tőlük, nem is csodálom, hogy az lett a film vége, ami.

Bár, a rendező megengedett magának egy poént. Annyira nyitott véget ért, hogy itt akár indulhatna egy újabb történet is. Kb. mint a Riviéra vadorzóinak a végén, csak itt az örökségért megy a harc és a szélhámoskodás.

Ismerős színészt nem láttam benne, de nem is vártam. Sajnos, eleve annyira üresek a karakterek, hogy megjegyezni sem tudtam semmit. Mindenki két arckifejezéssel letudhatta a filmet, nem kellett megerőltetni magukat.

Az akció, de a humor is semmilyen. Se nem vicces, se nem látványos.

Sokkal többet vártam, de csak ezt kaptam. Kár.

 

Apunál van pénz - 5/2 minden téren csalódás. Nem ötletes a balhé, a humor olcsó, a film meg felejtős. Kár érte.

https://www.youtube.com/watch?v=sD4aUIa9Ozk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9416276294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása