Minden napra egy film

Minden napra egy film

Románc a hegyek között

2020. december 05. - BBerni86

Üzleti terves, vidéki életbe belekóstoló, szerelembe eső.

Richard sikeres New York-i üzletember, aki már csak egy üzletre van attól, hogy a családi cég igazgatójának nevezzék ki, ami az évek alatt internacionális birodalommá nőtte ki magát. Egy vidéki farmot kell megvennie, és ott egy szállodacentrumot hozna létre. Az üzlet nyélbe ütéséhez ő maga utazik fel a hegyekbe, hogy tárgyaljon a tulajjal. Már az első percekben nagy meglepetés éri: Sam igazából Samantha, és egy felettébb vonzó nő. Mivel a romanc-a-hegyek-kozott-2019.jpgfelszálló pálya felújítása miatt Richard itt ragad, és a fesztivál miatt a szálloda is tele, Sam kínálja fel neki a vendégházát, amit a férfi el is fogad. Miközben a nőt győzködi az eladásról, ő bevonja a férfit a mindennapi életükbe, munkájukba és örömeikbe. Richard észre sem veszi, de egyre inkább otthon érzi itt magát, és már nem akarja az eredeti tervet megvalósítani. Meglátja a lehetőséget Sam ötletében, de még szakítania kell a régi életével.

Igazából ez a film pont annyit nyújt, amit a hasonló tévés románcok a csatornán nyújtani szoktak. Modern, romantikus mesék álmodozó nőknek, egy olyan világról és olyan férfiakról, amelyeket a mesékben kell keresni.

Mielőtt a szerelmi szálra rátérek, talán arról pár szót, hogy miért mesebeli az a világ, amit ez a film mutat nekünk. Egy olyan kisvárosi közösséget mutatnak be, ami már-már utópiába illik. Az emberek ismerik egymást és törődnek egymással, nincsenek konfliktusok – szinte várja az ember, hogy az égen feltűnik a szivárvány és egyszarvúak kergetőznek az utcákon. Mindent nyugodtan elől és nyitva lehet hagyni. Persze, jó lenne, ha lenne ilyen és nem véletlenül kanadai a film, az a nemzet híres arról, hogy ennyire, már-már bántóan barátságosak. De ennyire? Sajnos, én inkább azt tapasztaltam, hogy falun is zárni kell mindent és figyelni, mert a baj pillanatok alatt megvan.

Richard elméletileg New York-i őslakos, és a film eleje is elvileg ott játszódik. Hát, meglepődnék, ha tényleg ott forgott volna. Az egész tévéfilmen nagyon érezni, hogy nem amerikai, hanem annál északabbon készült. (Azért majd rálesek a film adatlapjára is, de látatlanba Kanadára tippelek.)

De akkor, a szerelmi szál. Ugyanannyira mese, mint minden más is ebben a filmben. Azt még csak el tudom hinni, hogy a két ember megtetszik egymásnak, de hogy pár nap után Richard az egész korábbi életét felrúgja, az durva. Mennyit lehetett itt, 3-4 napot, és már szerelmes, karriert vált és Sam viszonozza is az érzéseit? Túl gyors, plusz nagyon ártatlanul is van ábrázolva.

Annyira korhatáros a film, hogy az egyetlen csók a film záróképe, addig csak egymás kezét fogják meg, de olyan kamera kiemeléssel, mintha az lett volna a lánykérés. Ahogy a bemutatott világ túl idilli, ez a kapcsolat is.

A helyszínek azonban tényleg szépek. Egy érintetlen hegyvidék, ahol bőven van erdő, szép mező, hegyi patak. A farmon lovakat is tartanak, sokat lovagolnak is. Ok, bírom a lovakat, így ez valószínűleg csak nekem plusz, de már azt is szívesen elnéztem, ahogy a lovak futkostak.

A színészek… most nem tudom azt mondani, hogy nem volt ismerős. Már elég rég nem, de az első 2-3 évadot láttam a When calls the Heart sorozatból és itt is Erin Krakow játssza a főszerepet. Lényegében ugyanaz a szerethető, jó lélek, aki a sorozatban is. Jól áll neki, csak itt a kosztümös sorozat helyett farmert hord. Kihívás nem volt benne.

Összességében egy tipikus Hallmark produkció, ami háttérfilmnek elmegye.

 

Románc a hegyek között - 5/3 az a tipikus, kellemes romantikus limonádé, ami egyben mese felnőtteknek. Ok, nőknek.

Streaming Now - A Summer Romance - Hallmark Movies Now - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1716319848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása