Minden napra egy film

Minden napra egy film

Money Heist

3-4. évad

2021. január 10. - BBerni86

Bankrablós, csapatmunkás, baráti társaságos.

A pénzverde kirablása már legendás eset lett, és a rendőrség képtelen a csoport nyomára bukkanni. Le nem tettek róla, de a Professzornak erre is megvolt a terve. Hosszú hónapokig működött, de Tokio elunta az álomszigetet, bulizni ment – Rio felhívta, és mire feleszméltek, a fiatalembert már vitték is a börtönbe. A Professzor összehívja a csapatot: Riót valahol külföldön kínozzák, és csak akkor van esély a visszaszerzésére, ha bevállalnak még egy munkát, egy veszélyesebbet és nehezebbet. A nemzeti aranytartalékot kellene ellopniuk. Mindenki beleegyezik, és új tagokkal is bővül a csapat: Raquel a Professzor, Monica Denver párjaként áll hadba, és az eredeti terv kidolgozásában segédkező Palermo veszi át Berlin helyét. A terv működésbe lép, de most veszedelmesebb az ellenfél is: Alicia Sierra nyomozó már csak a munkájának él, és mindenkinél jobban képes kiszámítani, mire és miért készül a Professzor. Közben a bankban is elszabadulnak az indulatok és egy veszélyes túsz is.money_heist.jpg

Az a megszokott, hogy a sikersorozatok és filmek amerikaiak, esetleg britek. Ha valamelyik másik nemzetnek sikerül egy kultikus műsort összehoznia, előbb-utóbb lesz amerikai verzió is, de addig is élvezhetjük az eredetit.

A Money Heist a spanyolok legjobban menő sorozata a Netflixen, ami körül még mindig nagy a felhajtás. Még egy évad van vissza, de már jelennek meg könyvet és akár a sorozathoz kapcsolódó maszkot is lehet venni – ezen azért néztem egyet, de tény, a maszkokból is divatcikk lett. Már az marad le, akinek nincs saját logós.

De visszatérve a sorozatra. Az egyik tag fogságba esésével visszahozták a szereplőket – ez kellett indoknak, hiszen milliárdosok, a pénz már nem lenne elég motiváció, és a Professzort leszámítva kétlem, hogy bárki kis Berlinnek akarna emléket állítani.

Ha már Berlin – annyira sikeres volt a karakter, hogy a halála ellenére most sem engedték el. Bőven van a sorozatban visszaemlékezés, amikor ezt a tervet igyekeztek összerakni és Berlin komolyan együtt dolgozott Palermóval, vagyis Martinnal. Ez gondolkoztatott el: jó az nekünk, hogy ennyire sztárolva vannak a karakterek? Antihősök, és bizony vannak köztük, akik rosszabbak másoknál. Mert rendben, Berlin feláldozta magát a csapatért, de bőven voltak olyan húzásai, amik az 1-2. évadban, a visszaemlékezésekben is durvák. Nem volt jó ember, bár jó testvér igen.

Ez pedig sokakra igaz a sorozatban. A Robin Hood effektus miatt tudok nekik drukkolni, és kiderül, hogy a kormány sem panaszkodhat mocskos húzások terén, de azért ők sem az igazság lovagjai és a többségnél erősen kérdőjeles, milyen emberek.

Ennek ellenére a karakterek az egyik, ami miatt nézős a sorozat. Izgalmasabbak attól, hogy ennyire keverednek bennük jó és rossz tulajdonságok. Megosztóbbak, és a többiekhez mérten azért mégiscsak ők a szimpatikusabbak. Az is ad hozzá, hogy minden színész visszatért – bár ki lenne olyan bolond, hogy otthagyjon egy sikerszériát?

Most is nagyon pörgetik az eseményeket, és nem hagynak unatkozni a készítők. Folyamatosan jönnek a konfliktusok, leküzdendő problémák, és ezek dinamikusan mozgásban tartják a sztorit. Azt hamar el kell engedni, mennyire valóságos. Nem az, de itt nem is fontos. Meglepő és izgalmas, szórakoztató – ezt vártam, ezt kaptam.

Az érzelmekkel is eljátszanak, bár egyes dráma túlnyomott. Most sem éli túl mindenki…

Továbbra is nézős nálam a sorozat, és biztosan nem hagyom ki a zárását sem.

 

Money Heist – 5/4,5 bár már az újdonság varázsa nincs benne, a karakterek és a meglepő események eladják.

Money Heist: Part 3 | Official Trailer | Netflix - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr416383296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása