Minden napra egy film

Minden napra egy film

Superman: Man of Tomorrow

2021. február 06. - BBerni86

Világot mentő, útkereső, képességes.

A kis Clark amióta megtudta, hogy földönkívüli, próbál rájönni, hol a helye a világban. Emberfeletti képességekkel rendelkezik, és ezeket az emberiség szolgálatába állítaná. Felnőttként bele is kezd: pilóta ruhába öltözötten Metropolis vészhelyzeteit oldja meg, miközben gyakornokként dolgozik a Daily Planet stábjában. Most érkezik új tag is: a Lex Luthor ösztöndíjas Lois Lane, aki első ügyeként lebuktatta Lex csalásait és börtönbe küldte egykori superman.jpgmentorát. A következő célpontja a repülő ember, akit ő kezd Supermannek nevezni, hogy majd nagyobbat szóljon, amikor leleplezi, hogy nem is ember, hanem űrlény. Clark próbálna hatni rá, de közben új fenyegetésekkel kell szembenéznie: egy csillagközi fejvadász érkezik levadászni Kripton utolsó fiát, megismeri az utolsó marsit és egy új ellenséget is szerez, amikor egy egykori katona a harcok közepette vegyszerek közé zuhan.

Hányszor nézzük meg még a szuperhősök eredettörténetét? Van egy olyan tippem, hogy még sokszor. Ha csak Supermanbe gondolunk bele, az utóbbi években ott volt a DC film, volt már animálva és alternatív animációt is kapott, hiszen pl. a kommunista Superman felemelkedését is láthattuk már. Most pedig itt egy újabb verzió.

Amiért érdekes lehet, hogy más a megközelítés. Ahogy Pókember is béna jelmezekkel kezdett, itt Superman sem az ikonikus ruhájában esik neki a város megmentésének. Elég bénán is néz ki, arról nem is beszélve, hogy akad olyan rosszfiú, aki simán lelövi, leégeti a ruháját. Az meg elég furcsa jelenet, ahogy pucéran elkapja az aktuális rosszfiút, aztán elrepül. De ez a legkevesebb, még hősként is keresi a helyét. Bizonytalan, és itt a múltját is nehezen deríti fel, semmit nem tud magáról.

Lobo és J’onn segítenek képbe kerülnie, és megtalálnia az utat, amelyen járnia kell. Az egyik ugyan ellenségként érkezik, de tőle hallja először a Kripton nevét. J’onn pedig minden mást elmesél, pl. a múltját is általa ismeri meg. A filozófiája kialakításában is döntő szerepe lesz, hiszen az utolsó marsi hatására vállalja fel a származását, és kezd el bízni abban, hogy az emberek félelmét a mástól, az űrlényektől ő megváltoztathatja.

Váltás az is, ahogy Lex Luthor feltűnik és egymás ellenfelei, olykor szövetségesei lesznek. Lex most sem jófiú, nagyon nem, de nem is olyan mérges a kettejük viszonya, mint ahogy általában ábrázolni szokták.

Lois, Clark is fiatalabbak, pályakezdők és nyomokban sincs még köztük kémia. Nekem ez is tetszett, nem erőltettek bele feleslegesen egy szerelmi szálat. Ez az útkeresés meséje volt, nem másé.

Grafikában korrekt, hozza azt a szintet, amit a DC animációk szoktak. Nem kell egy nagy stúdió alkotásának minőségét várni, nem is az a cél. Hagyományosabb, nyersebb, de ezt így szoktuk meg, és működik is.

Azt hiszem, szinkronnal még nem létezik, így elmondhatom azt is, hogy meglepően erős lett a hangsáv is. Nem kevésbé ismert karakterszínészek adják a hangjukat, hanem olyan színészek, akik sorozatot vagy akár filmeket is vittek már a hátukon. Zachary Quinto Lex Luthorként a számomra legemlékezetesebb, de Lois és Clark hangja se panaszkodhatnak (Darren Criss és Alexandra Daddario szólaltatja meg őket.)

Azért jobban örültem volna, ha nem újra elmesélt történetet kapunk, hanem a Flash visszatekerése után nézzük meg a világot – vagy ennyire visszatekert?

 

Superman: Man of Tomorrow – 5/4 már unalomig ismételt történet, összeraktak egy korrekt sztorit, és erős szinkron stábot.

Superman: Man of Tomorrow | Official Trailer 2020 - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1616418326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása