Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Mandalorian

2. évad

2021. március 07. - BBerni86

Kutató, küldetést teljesítő, űrbeli, barátos.themandalorian.jpg

Mando megkapta a feladatát: meg kell találnia a megmaradt Jedi törzset, hogy a gondjaikra bízhassa a gyermeket. A nyomokért útra kel és bolygóról bolygóra újabb kalandba keverednek: a Tatooine felszínén állítólag van egy, de itt egy seriffel találkoznak, aki korábban szerzett magának egy mandalóri páncélt. A visszaszerzéséért segíteniük kell a homoki sárkány legyőzésében. A páncél eredeti tulaja, Boba Fett a páncélt akarja, és cserébe segítséget kínál, ami jól is fog jönni a párosnak. Találkoznak Ahsoka Tanóval, akinek segítenek egy bolygót felszabadítani, és aki útbaigazítja őket egy kőhöz, ahonnan a Gyermek felveheti a kapcsolatot a Jedikkel. Ám Gideon moff nem tett le a tervéről, és magának akarja a gyermeket. Mando minden barátot harcba hív, amikor szembe kell szállniuk a férfival, aki többek között a mandalóri szent kardot is birtokolja.

A Star Wars univerzum hatalmas, egy hatalmas franchise van körötte. Vannak filmek, sorozatok, regények és képregények, animációk, és még ki tudja, mi nem. Az utóbbi pár film – talán 3 – nagyon nem hozta azt a szintet, amit a rajongók és a készítők szerettek volna. Nem is tudom, találkoztam-e olyannal, akinek tetszett a Skywalker kora.

Viszont, a The Mandalorian tarolt. A 2. évadra pedig megőriztek mindent, amit a rajongók szerettek korábban, és rá is tudtak tenni egy lapáttal.

Van egy minimális átívelés, hiszen Mando és a Gyermek – bocs, de a Grogu nagyon nem áll a nyelvemre, pedig megtudtuk, hogy ez a gyermek neve – a Jedi rendet keresi, hogy a gyermeket kiképezzék és megvédjék, mert az ereje miatt sokan szeretnék fogságba ejteni. Így minden részben más nyomot követnek, más kalandba keverednek, miközben lassan a fő szál is halad előre. Ezek pedig minőségi kalandok, amelyek megállják önállóan a helyüket. Kicsit a zsánerekkel is játszanak – a Tatooine kaland sci-fi western, ahol van lepukkadt kisváros seriffel, meg sivatagi lényekkel (klasszikus westernben simán lehetnének indiánok), akiknek egy közös ellenséget kell leteríteni. Ahsoka egy kémkedéssel dúsított akció részt kapott, míg a végére a háború is megérkezik. Változatos, kalandos, remekül összeáll egy sorozattá.

Az egész sorozat látványos, mozi szintűen. Nagyon odafigyeltek minden kis részletre, és nem csak az akció vagy az űrrészek lettek látványosak. Minden karakter nagyon egyedi kialakítást kapott, és hangulatosak a bolygók, az idegen lények, űrhajók. Ez egy olyan sorozat, ami drága volt, de látszik is rajta, hogy mibe fektették a pénzt.

Tele van rajongói nyálcsorgatásra használt elemmel. Sok új, kultikus figurát is teremtenek – Cara Dune és Cobb Vanth saját kedvenc lett –, de mellette régi ismerőseket is játékba hoznak. Ahsoka, akit az animációból ismerünk és Anakin tanítványa volt. Boba Fett. De a Star Wars rajongó unokatestvéremet idézve ebben a sorozatban, és ebben az évadban kapta meg története legvagányabb jelenetét Luke Skywalker. Hogy is fogalmazott? Luke soha nem volt még olyan bad ass, mint itt.

A színészeken sem spóroltak, még mellékszerepekre is nagy neveket hoztak be. Eleve Mando egy mozisztár, Pedro Pascal. A filmekben szereplő hősöket az eredeti alakítójuk játssza, így pl. Mark Hamill neve is ott van a stáblistán. De nem lövöm le a poénokat, bőven el lehet szórakozni azon, melyik színész milyen karaktert kapott.

Újabb Star Wars film nem rémlik, hogy lesz, de a sorozatokat folytatják. Kicsit elköszönünk Mando alakjától, és Boba Fett lesz a következő kiemelt karakter. Várjuk!

 

The Mandalorian – 5/4,5 miért nem ilyenek a Star Wars filmek is? Látványos, kalandos, van szíve és izgalmas.

The Mandalorian | Season 2 Official Trailer | Disney+ - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9916453090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása