Minden napra egy film

Minden napra egy film

You cannot hide

1. évad

2021. március 27. - BBerni86

Múlt elől menekülő, gyilkosos, nyomozós, emberrablós.

Monica és Natalia anya-lánya páros, akik nagyon komolyan összetartanak. Most Madridban élnek, és a múltjukat igyekeznek elrejteni. Monica a maffiózó férjét adta fel, játszotta ki, hogy neki és a lányának legyen esélye egy jobb életre. Az asszonyból elhivatott ápolónő lett, és a szerelem is rátalált egy sikeres fotós, Alex személyében. Natalia újabban mintha valamit titkolna, és összeveszett a legjobb barátnőjével is, de az anyja még nem érzi, hogyyou-cannot-hide.jpg katasztrófa közeledik. Pedig az események nagyon hamar válnak veszélyessé: egy robbantás történik a környéken, Monica nyomában egy bérgyilkos jár. Az egykori rendőr, Daniel ugyan meggondolja magát, és inkább segíteni akar, de tudja, hogy a helyére valaki más fog érkezni. Monica lánya eltűnik, ráadásul Natalia titkos szeretőjét a felesége meggyilkolásával gyanúsítják – a férfi politikus, így duplán kényes az ügy.

Közben a magyar címére is rábukkantam, ami Végtelen hajsza lett. Nem vagyok benne biztos, hogy visszaadja, milyen ez a sorozat. A Végtelen hajsza alapján valami akciófilmet képzelnék el, de ez inkább krimi, amelyben többen és több esetben nyomoznak.

Némi időt adni kell neki, mire elkezdjük átlátni, hogy kik a szereplők és milyen kapcsolatok vannak közöttük. Több szálról indulnak az események, és olyan 3-4 rész, mire eléggé érthető, melyek a kapcsolódási pontok. Hiszen a szereplők nagyja ismeri egymást innen-onnan, és a sok különböző ügy között lassan meglesznek az összefüggések.

Ez nekem tetszett is, mert kiszámíthatatlan volt, melyik darabka hogyan illeszkedik a másikhoz. Több fő ügy van, és az egyre több részlet árulja majd el, melyek között vannak összefüggések. Mert jó érzékkel nem minden kapcsolódik össze, vannak külön események, míg mások tényleg egy ügy részei. Meg lehetett lepődni.

Még akkor is, ha egyes szálakat nem túl eredeti módon kezeltek. Ki rabolta el Nataliát és miért? Maradjunk annyiban, ha az elejétől figyelmesen nézte az ember, akkor adja magát a válasz. A színházban már megtanulhattuk, hogy nem véletlenül van a puska a falon. Ha sok teret adtak annak, honnan jött ez a két nő és mi a múltjuk, az nem véletlen.

A politikus – szeretők vonal lett a sikerültebb. Talán, mert ebben olyan szereplőket mozgattak, akik nem féltek bepiszkolni a kezüket. A becsületes, szép és jólelkű Monica szimpatikus, drukkol neki az ember, de fele annyira sem szórakoztató, mint ennek a szálnak a korrupt játékosai. Pl. sokkal szimpatikusabb volt a megjavuló Daniel, aki Monica kedvéért összekapja most az életét, mint Alex – de sokkal izgalmasabb volt, amit Alex alkot a magánéletében és a nyomozások kapcsán is.

A kedvenc szereplőm most nem a főszereplők közül került ki. Azt vettem észre, hogy Monica és Daniel túl jók, Alex és a köre túl korrupt, de ott van a két vonal között félúton Laura, a nyomozónő. Az ő személye köti össze az ügyeket, és nem lehet simán jónak-rossznak beskatulyázni. Izgalmas, hibázik, van saját erkölcsi kódexe.

A szerelmi szálak nem a sorozat erősségei, volt, amit kifejezetten bután is kezeltek. Az Alex – Monica – Daniel történet vége túl gyors. Egyik nap az egyik pasi, másik nap a másik kell? Sose szerettem az ilyen éles váltásokat. De szerencsére nem ez a sorozat lényege.

Azon pedig most is kattoghat az agyam, mi a kapocs Mexikó és Spanyolország között. Másban is láttam már, de nem tudom, miért olyan egyszerű az átjárás a kettő között.

 

You cannot hide - 5/3,5 a végére összeértek a szálak, voltak benne jó ötletek is, de nem erőltetett kicsit?

Tráiler oficial de No te puedes esconder con Blanca Soto | Telemundo - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr316482076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása