Minden napra egy film

Minden napra egy film

WandaVision

1. évad

2021. április 02. - BBerni86

Családos, mágikus, gyászt feldolgozó.

Wanda és Vízió házasok egy helyes kertvároskában, ahol új lakókként igyekeznek beilleszkedni. Vízió dolgozni jár, Wanda háziasszony és a környékbeli asszonyokkal barátkozik. Még egy műsorban is fellépnek a férjével, ahol varázsműsort adnak elő. Családot alapítanak, és élik a kis idilljüket. Ám ezzel a várossal valami nem stimmel.wandavision.jpg Lehetetlen belépni oda, és a tudósok a katonasággal már vizsgálja, mi folyhat odabent. Egy másként gondolkozó tudós talál rá a frekvenciára, ahonnan tévé műsorként lehet nézni, hogy boldogul Vízió és Wanda odabent. A katonaság egyre agresszívabban akar behatolni, és Vízió megszerzése is cél lenne, míg Monica emberközelibb megközelítést alkalmazna. Véleménye szerint Wanda nem gonosz, csak rá kellene ébreszteni, mi történik körötte és hogyan hat ez az egész a városban ragadt emberekre.

Ott tartunk, hogy a Marvel egy újabb platformot is készül bevenni. Vagyis, indultak a hivatalos Marvel sorozatok. Miközben ezt gépelem, különben már a másodikat is sugározzák, amelyekben a Tél katonája tér vissza. De egyelőre maradjunk Wanda történeténél.

Pár részt adni kell neki, hogy az ember elkezdje érteni, miről is szól ez az egész. Mert magyarázat nincs, csak Wanda és Vízió, akik olyanok, mintha egy régi tévés sitcom szereplői lennének. Részről részre haladunk előre az időben, és velük változik a hangnem és a környezet is. Fekete-fehérből színesbe váltunk, modernebb eszközök veszik körbe őket. Néha pedig van egy jel, hogy ez mennyire nem igaz, és van egy másik igazság is mindezen túl.

A sorozat onnantól kezd más lenni, hogy megismerjük ezt a más valóságot. Különben pont olyan, amit vár az ember. Nem esett le az állam meglepetésemben. Alapoznak, tulajdonképpen két filmhez is. De ez tetszett leginkább a sorozatban, ahogy beintegrálják a sorozatot is a mozik közé. (A színészek is visszatérnek!) Most különben a Végjáték után vagyunk, és Wanda a következő Strange filmhez készül elő, míg az új szereplőként megjelenő Monica Rambeau a Marvel kapitány következő részében fog újra feltűnni.

Másként kell nézni a két részét a sorozatnak. Amíg családi komédiaként üzemel, nem éreztem az igazinak. Ahhoz túl sok mindent kellene ismerni, amihez nincs alapom. Azok a régi sorozatok, amiket megidéznek, nekem nem mondtak semmit. Gondolom, sokkal jobb móka, ha az ember tudja is, milyen ahhoz képest és miben más. Plusz poén. Így viszont gyenge romantikus családi komédia, amit túlél az ember, hogy eljussunk a jelenbe.

Ami már tipikusabb Marvel mese. A rákfene, a hasonló jellegű gonosz karakter itt is beköszön. Nem lövöm le a poént, kit kell majd Wandának lezúznia, de ő tulajdonképpen a saját gonosz párja. Ahogy pl. Thor Hellával küszködött – mindkettő skandináv isten, akik apa-gondokkal is bírnak. (Loki is milyen jól illik a sorba, nem igaz?)

Csak éppen a Marvel mozik mögött iszonyatos pénzek vannak, és az látszik is rajtuk. Ez tévés show, és annak megfelelően néz is ki. Nem volt különösebben bajom vele, elment így is – tévében nem várom azt, amit a moziban. Egy, ami azért fájt: a kosztümök. Wanda szuperhős ruhája egy katasztrófa, főleg a piros, ami a pankrátor jelmez is volt.

A filmek humora jobban kellett volna, ebben nem sikerültek az egysorosok meg a hasonló finomságok. Pedig a tipikus karakterek itt voltak, és egy nagy ötletük volt: Evan Peters megjelent, mint Higanyszál. Azon azért tudtam mosolyogni.

Bánni nem bánom, hogy láttam, kezdetnek megtette, de remélem, Tél katonája lesz jobb is.

 

WandaVision – 5/3,5 a komédia része nem lett igazán vicces, a Marvel látványhoz képest ez pedig tévés.

WandaVision | Official Trailer | Disney+ - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5216488368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.05.16. 13:27:55

Egy 4-4.5 órásra elnyújtott MCU film lett ez, egy se színészileg, se karakterileg nem túl izmos főhőssel, akit a sok jó mellékszereplő húz fel. Az eddigi "mcu related" sorik közül ez az amihez tényleg kell látni a filmeket előtte, mert rengeteg utalás tényleg csak utalás nem magyarázzák el. A behozott új szereplők ha filmekbe kerülnek ez még erősebb összefonódás lesz.
süti beállítások módosítása