Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Nevers

1. évad első fele

2021. május 26. - BBerni86

Kosztümös, különleges képességes, küldetést teljesítő.

Londonban megjelent egy különös, zuhanó tárgy, fény töltötte be az eget és mintha por szállt volna belőle. Az emberek, elsősorban inkább az asszonyok egy része, akikkel érintkezett, hamarosan megváltoztak. Különleges the_nevers.jpgképességeik lettek: volt, aki tüzet tudott gyújtani a kezével. Lebegtet dolgokat. Bármit jéggé változtat. Érintetteknek nevezik őket. Egy intézet jön létre, hogy segítse ezeket az asszonyokat. A vezetői a jövőt felvillanásokban látó, harcos Amalia True és az energiát látó, tehetséges feltaláló Penance Adair. A két nő több feladatot is ellát: miközben begyűjtik az érintetteket, otthont adnak nekik, a gyilkossá lett érintett nyomába is szegődnek, és egy titkos küldetést is teljesítenek, miközben a társadalomba is igyekeznek helyet találni a fajtájuknak.

Cseppet vitáztam magammal, hogy írjak-e a sorozatról a jelenlegi felállás szerint. De mivel a Love, Death & Robots 2. évadának első feléről is írtam, az HBO sorozata sem marad el. Ahogy a Netflix felezi a sorozatait, az HBO ezt a szériát szedte ketté. Lement az első 6 része, az első évadon belül készül még hat, de arról még nincs hír, azt mire várhatjuk.

Ez a 6 rész egyértelműen egy felvezetés volt, amiben a szereplőket ismerteti meg, a fennálló konfliktusokat és a végére előre vetíti, miről is fog szólni ez az egész. Mert ahogy elindulunk, epizodikusan és kevés átíveléssel, nem lehet kivenni, hogy mi is akar ez lenni. Vannak utalások, hogy valami többről szól, mint az érintettek küzdelméről az elfogadásért. De egészen a zárásig kell várni, hogy amire addig csak kis utalások voltak, értelmet nyerjenek.

Miért lehet rákapni a sorozatra? Az biztos, hogy ad neki egy pluszt, hogy milyen a látványvilága. Viktoriánus környezet, ruhákkal, nemesek és közrend ellentétével, bálokkal és politikai játszmákkal. De ott vannak benne Penance találmányai, amelyek a mai eszközök kezdetleges, egyszerre régies és futurisztikus kivitelben. Lovaskocsi helyett motorral hajtott autóban közlekednek, készített már fagyasztó fegyver szerűsíéget is, vagy éppen léghajót vagy nagy teljesítményű fúrót. Ott van Amalia verekedési stílusa is, ami nagyon kilóg a környezetéből. A nő olyan harcművész ami illik egy modern ügynökhöz, és nagyon más, mint bármi, amit a cselekmény korában el tudok képzelni.

Visz előre a rejtély is. Nagyon sok kis morzsát kapunk, de alig lehet érteni dolgokat. Van egy csomó elhallgatott igazság, és ezekre kereshetjük a választ. Sok minden abszolút függőben van még. Mi Lavinia célja? Az a nő komolyan össze tud zavarni, és valami azt súgja, elég sötét dolgokat fogunk még megtudni róla. Ahogy Maladie kapcsán is bőven van rejtély.

Végül, de nem utolsó sorban a karakterek és a színészek. A középpontban Amalia és Penance állnak, akik nagyon más személyiségek. A fiatalabb naiv, bizakodó és tele van hittel. Ő az a pozitív személyiség, akivel könnyű együttérezni. Kicsit komikussá is tették, mert egyes szerkezetei nem működnek megfelelően. Amalia viszont kemény, cinikus és tele van kétséggel. Harcos, céltudatos, de van benne valami kíméletlen is. Hidegebb nő. A kettejük dinamikája pont ettől működik, kiegészítik egymást. A két nő barátsága meg olyasmi, ami viszi előre a sorozatot. Hozzájuk kapcsolódnak az egyéb karakterek, akiket szintén kezdenek árnyalni és komolyabb témákat is érintenek velük. Harriet, aki szeret tanulni, ügyvéd akar lenni, de tudja, hogy nőként, amint férjhez megy, a karrierről le kell mondania, ami amúgy is szinte lehetetlen a neme miatt. Swann, a dorbézoló nemes, aki látszólag könnyed és csak a mulatságnak él, de közben látjuk, mit tesz vele, hogy lenézik.

Várom a következő 6 részt, érdekel, mire megy ki sokaknál még a játék.

 

The Nevers – 5/4 izgalmas az alapötlete, egyedi a látványa, és több érdekes karakterrel is megtámogatták.

The Nevers: Official Trailer | HBO - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2016570620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása