Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Falcon and the Winter Soldier

1. évad

2021. június 02. - BBerni86

Nyomozós, küldetést találó, harcos, összebarátkozó.

A megváltozott világban James Barnes és Sam Wilson sem igazán találja a helyét. Bucky szenved attól, amit a Tél Katonájaként kellett tennie, és igyekszik megbocsátást nyerni azoktól, akiknek ártott. A Sólyom pedig továbbra is bevetésekre jár, de Amerika Kapitány megörökölt pajzsát nem kívánja hordani. A múzeumnak adja, de csalódnia the_falcon.jpgkell a kormányban: nem engedi az eszközt lepihenni, hiszen jelkép is. Egy tengerésztisztet, John Walkert nevezik ki az új Amerika Kapitánynak. A visszatérő emberek miatt a korábban betelepített menekülteket hazaküldenék, és egy szervezet őket kezdi el erőszakosan képviselni. Sam szembesül azzal, hogy a harcosaik szuperkatona szérumot kaptak. Meg kell állítani őket, és erre Walker nem alkalmas. Kényszerből Barnes-szal áll össze, aki tudja, ki lehet a legnagyobb segítségükre: Helmut Zemo, akinek szintén érdeke, hogy ne legyen több szuperkatona. A titkos akció elindul.

Eredetileg ez lett volna az első hivatalos Marvel sorozat és nem a WandaVision. Az alap különben ezzel is egyezik: a Végjáték után vagyunk, és az emberek visszatérése új problémákat szül. Mellette a Bosszúállók megváltozott összeállításával is meg kell birkóznia a világnak, akiknek hősök kellenek – ahogy a második Pókember filmben is kimondták.

Sam és Bucky eleinte nagyon nem találják a közös hangot: mindegyik tud valamit, amit a másikban nem tud elviselni. Bucky agymosott katonaként gyilkolt, míg Sam megtagadta Steve örökségét. Mindketten szenvednek a maguk helyzetében, de össze kell dolgozniuk. Ahogy összebarátkoznak, együtt majd megoldást találnak a saját bajaikra is.

A sorozat első fele egy akciós, nyomozós széria. A nyomokat követve több helyszínen megfordulnak, és nem egy harcba belekeverednek. Sokkal jobban néztek ki ezek a jelenetek, mint a WandaVision akármelyik epizódja. Sam és Bucky harci jelenetei sokkal látványosabbak, és most először alaposan meg lehetett nézni azt is, mire képes a Sólyom páncélja. Eddig nagyon a Vasember páncél béna kistesójának néztem, de itt megmutatták, hogy ez is mi mindenre képes. Ahogy az is nagyon badass, amikor Bucky megindul.

Működött a két karakter közti barátkozás is. Azon jókat mosolyogtam, amikor még egymás agyára mentek, de aztán azt is elhittem, hogy jó barátok lettek. Tulajdonképpen egymással ki tudják pótolni, amiért Steve hiányzik nekik.

De attól jó a sorozat, hogy a többi karaktert is jól használja. Sharon új perspektívát kap – csak azt sajnálom, hogy annyira rühellem VanCamp-ot, hogy minden jelenetét szenvedés volt néznem. Wakanda elit testőrségét viszont bírtam. Zemo az egyik kedvenc Bosszúállók ellenfelem volt, ő intelligens is, és együtt is tudok érezni az ügyével. Szellemileg nagyon fölényben is volt, Bucky és Sam nem egyszer tűnt ostobának mellette – bár ebben Walker a díjnyertes, a sok jó szándék és a nulla agytevékenység előre jelezte, hogy nem marad sokáig a kormány által kijelölt pozícióban.

Karli ügyével is együtt lehetett érezni, csak Zemo hibájába esett ő is. A cél és az eszköz nem fért össze, ellenség lett, akit meg kellett állítani. Noha Sam abszolút ki tudott állni az ügye mellé és próbált segíteni a lánynak.

Azt túl soknak éreztem, ahogy behozták a rasszizmus kérdéskörét. Még ha értem is, hogy azoknak is kiszóltak így, akik kiakadtak, hogy Sam örökölte a pajzsot.

Ez tetszett, de van némi félelmem az Amerika Kapitány 4-től. Majd meglátjuk…

 

The Falcon and the Winter Soldier – 5/4,5 szórakoztató, nyomozós, akciódús egyszerre, még valami pluszt is igyekeztek beletenni.

Official Trailer | The Falcon and the Winter Soldier | Disney+ - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4016576570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása