Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Nyaralás

2021. augusztus 03. - BBerni86

Nyár, nyaralás. Milyen filmek is jutnak erről eszembe?

f1_144.jpgGyerekkoromból felrémlik lelki szemeim előtt az Európai vakáció. Egy lökött amerikai család Európába látogat, és minden országban okoznak némi zűrt. Elég csak arra gondolni, hogy mit műveltek, amikor a Stonehenge közelébe kerültek… A maga idejében nagyon ment ez a széria, többek között karácsonyi vakáción is voltak. Próbálkoztak reboot filmmel is.f2_144.jpg

Egy nyári táborban ismerkedik össze, és kezd háborúba egymással Hallie és Annie – akik aztán kénytelenek rájönni, hogy nagyon is hasonlítanak egymásra. Annyira, hogy ikrek, akiket az elváló szülők megosztoztak. A tábornak ugyan hamar vége, de a szülőket újra összehozni vágyó f3_137.jpgnyaraláson azért lesz túra, humor és kaland is még. Ez volt az Apád-anyád idejöjjön!

A franciáknak is megvan a maga nyaralós, családi filmje. A kis Nicolas sorozatnak van konkrétan egy ilyen része, a címe egyszerűen: A kis Nicolas nyaral. Akad benne a munka miatt aggodalmaskodó apa, tengerpart, meg egy olasz filmrendező, aki miatt féltékeny lesz az apa. A kis Nicolas meg egy gyerekszerelem szereplőjeként találja magát.f4_125.jpg

Regényből lett elég sikeres kamaszfilm volt a Négyen egy gatyában. Adott négy barátnő, mind teljesen más karakter külsőben és lélekben is. A szép, a sportos, a különc és a nagyszájú. Közösen vesznek egy farmert, amiről kiderül, mindenkire jó. Mivel külön töltik a nyarat, egymásnak küldik tovább a farmert és vele a történeteket. Első vagy éppen tiltott szerelem, szülőkkel egymásra találás, csajos nyári kalandok sok szerelemmel.

f5_106.jpgDe nem minden nyaralás sikerül olyan jól, mint a fentiek esetében. Van, amikor az idilli, páros nyaralás horrorba fordul. Elég annyi hozzá, hogy az Eden Lake körüli fiatalok összetűzésbe keveredjenek a csak pihenni vágyó párral és levadásszák őket – ilyenkor derül ki, hogy mennyire erős a helyi összetartás. Jenny és Steve csak pihenni akartak, de a végére már mindenki az életükre tör és el is kell tussolni, mi történt velük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1316647706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása