Minden napra egy film

Minden napra egy film

Bekerítve

2021. szeptember 04. - BBerni86

Cápás, balesetet szenvedő, életért küzdő.

Paige három barátjával népszerű utazós és kalandozó videós blogot vezet. Idővel bevonja a húgát is, aki talán félénkebb a csapat többi tagjánál, de gyorsan összemelegszik Sammel, és a műsornak jót tesz egy pár is benne. bekeritve.jpgA legújabb kalandjuk búvárkodás lenne egy olyan területen, melyet a turisták elől lezártak és természetvédelmi területté nyilvánítottak. A bérelt gép szárnya azonban leszakad, és a kis csapat lezuhan. A túlélők hamarosan komolyabb veszéllyel néznek szembe, mint az élelem és víz hiánya a nyílt vízen: három éhes cápa köröz köröttük, és hamarosan támadni kezdenek. El kell dönteniük, mivel próbálkozzanak: a közeli szigetre kellene kiúszniuk, vagy a segélyhívót kellene megszerezni és segítséget hívni? Közben Paige a lelkét is ki kell öntse: van egy titka, ami rég mérgezi a lelkét.

Talán azzal kezdem, hogy nem ez a legrosszabb cápás film, amit valaha láttam. De nem is a jók közé tartozik. Sok-sok bajom volt vele, így a végére leginkább csak bosszankodtam.

Az egyik, hogy a cápák ebben a formában nem hihetők. Spielberg cápája valóban guminak nézett ki, de cápás volt a viselkedése, és félelmetessé tudták tenni. Ez a hármas sokkal jobban néz ki, csak szemre hitelesebbek. De ahogy viselkednek és amiket tudnak… Már az is, hogy nem csapnak le, hanem a film dinamikájához igazodva közbe eltűnnek, hogy aztán visszajöjjenek egy újabb túlélőért. Az is, ahogy az egyik megsérül és a másik három széttépi. Ok, nem tudom, mennyire kannibálok a cápák, de ez furcsa volt ebben a közegben. Addig szinte egyként mozogtak, összedolgoztak, aztán lazán megeszik a sérültet? Végül, ahogy úsznak. Szélesebesek. Természetellenesen gyorsnak tűnnek, ahogy felbukkannak a láthatáron, aztán már ott is vannak, és valakit kettéharapnak. Így még rosszabb, amikor a törött lábú lány leússza őket, míg a sportoló és egészséges srácot korábban simán bekebelezték…

Ha már elkezdtem a látvány vonalát. Egyszerűen furcsák a cápák. Nem a nagy fehér képviselői, de nem jöttem rá, milyen cápák. Végig csak úgy vannak emlegetve, hogy cápák vagy halak. Ettől nem lettem okosabb. Furcsa a színük is, az alakjuk is. Ha legalább tudnám, milyen cápák akarnak lenni, rákereshetnék, hogy a cápa kellék/animáció nem sikerült jól, vagy tényleg ilyen ez a halfajta.

A horror is rémes, rossz értelemben. Nagyon bután néz ki, ahogy a cápa lecsap, emberke eltűnik, majd jön a vörös szín. Amikor Paige gyűjt be egy harapást, azt legjobb lenne feledni is. Annyira látszik, hogy semmi baja a színésznő lábának, csak egy kis művért/festéket öntöttek rá… Közben a történet szerint meg annyira súlyos, hogy elvérzik. Ki nem úgy nézett, még felületi sebnek is alig tűnt. De azt is említhetném, amikor a megrágott srác alakja egyszer csak feltűnik a vízben, és Lindsey reménykedni kezd, hogy Sam még életben van. Aztán kiderül, hogy a cápák szórakoznak a torzóval, ami valahogy felszínre került, ők meg húzkodják megint lefelé. Elmebeteg egy ötlet és nem is nézett ki jól.

Azt is rühelltem, amilyen drámát beleerőszakolnak a testvérek közti kapcsolatba. Az a kezdetektől nyilvánvaló, csak a hősnő nem veszi észre, hogy a nővére is Sambe szerelmes. Azt meg fokozatosan tudjuk meg, hogy Paige mit próbált tenni a húga szerelmi élete ellen. Persze, a legrosszabbkor jut eszébe mindent bevallani majd…

Gondolom, nem kell részeleteznem, hogy a film olcsó volta a színészeken is látszik. Nincs benne egyetlen színész sem, aki legalább ismerős lett volna valahonnan. Nem meglepő, a karakterek is üresek és ahogy fejtegetem egy ideje, maga a film sem emlékezetes.

Nem horror, nem akció, nem kaland – olyan semmilyen, ha belegondolok.

Nem bánnám, ha jönne egy értelmes cápás film. Talán A zátony volt az utolsó, amit érdemes volt megnézni. A Meg talán még elment, de az inkább popcorn moziként.

 

Bekerítve – 5/2 a cápák nem életszerűek és gyorsak, egyes jelenetek inkább komikusak, mint ijesztőek.

https://www.youtube.com/watch?v=0eKRiu4pVvk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9516679684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása