Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Joker

2021. szeptember 07. - BBerni86

Batman legnagyobb ellenfele, az egyik legkarakteresebb DC gonosz. Volt nem egy emlékezetes formátuma már a f1_153.jpgmoziban, tévében...

Jack Nicholson egy bohém, színpadias alakot kapott Tim Burton Batman: A denevéremberében. A poén az volt, hogy ő és Batman egymás teremtői is lettek. Joker még piti tolvajként éppen a kis Bruce szüleit rabolta ki és lőtte le, majd Batman lökte őt a vegyi anyagokba, amelyek megteremtették Jokert. A holdfény és tánc egy mondatban még mindig eszembe juttatja.f2_152.jpg

Heath Ledger és A sötét lovag. Egy igazi anarchista, aki bár bankot is rabolt, nem a pénzért teszi. Milliókat éget fel, neki a káosz a lényeg. Bizonyítani akarja, hogy mindenki megrontható - Gotham fehér lovagján illusztrálja is - és a város romlottságára is bizonyítékot gyűjtene némi bomba segítségével. Oscar-díjat ért, sajnos, csak posztumusz.

f3_146.jpgMajd jött egy nagyon extrém figura az Öngyilkos osztagban. Jared Leto már Oscar-díjasként formálta meg e maffiavezért, de újabb díjakat nem gyűjthetett érte. Őrült nevetés, az a haj és a tetoválás, a fogairól nem is beszélve... Eléggé PR figura lett, a filmben aztán alig szerepelt. A bővített Igazság Ligájában is ott van, de nem lesz az övé a fentiekhez hasonló sikertörténet.

A legutóbb pedig Joaquin Phoenix lett Joker, egy modern f4_133.jpgfeldolgozásban. Az már nem is képregényfilm, inkább modern dráma. Egy pszichésen beteg ember, akit a társadalom magára hagy. Egy őrült, sebzett figura, aki felismeri, hogy mit akar a nép. Szórakoztatást. A 15 perc hírnév nevében pedig lesz téséshow, lesz gyilkolás és jön az őrület egy egész városban. Batman nélkül is zseniális és más, mint a fentiek.

f5_111.jpgA végére egy sorozatot hagytam. Bár a Harley Quinn is megfordult a fejemben, de inkább élőszereplős jut ide. A Gotham azt vette végig, hogyan született meg Batman és az ő legnagyobb ellenségei, Jim Gordon szemszögéből. Joker nem is egy, két személy volt. Hiszen volt egy ikerpár: egy gonosz és egy jó zseni. Csak sajnos a rossz iker megrontotta a testvérét, és aztán belőle lett Gotham legnagyobb réme. Cameron Monaghan volt olyan emlékezetes ebben, mint Ian Gallagher bőrében.

És hogyan folytatódik a sors? A legközelebbi Batman-film nemhoz Joker karaktert, de ha sikerük lesz, ki tudja, hogyan folytatódik a sztori...

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5216681780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása