Minden napra egy film

Minden napra egy film

Clickbait

mini sorozat

2021. szeptember 11. - BBerni86

Emberrablós, bosszút állós, titkok nyomába eredő.

Pia szokás szerint jelenetet rendezett a családi vacsorán, de most a bátyja nem tolerálta a viselkedését. Összevesztek, a lányt bántja is, hogyan váltak el egymástól. A telefonja eláztatása miatt azonban nem tudják megbeszélni a dolgokat. Másnap, munkában mutatnak meg neki egy videót. Egy összevert férfit mutat a kamera, aki táblákon közli a nézőkkel, hogy nőket bántalmaz. Ha a videó nézettsége eléri az 5 milliót, a férfinak meg kellclickbait.jpg halnia. Pia döbbenten ismeri fel a férfiban a testvérét, Nicket. Reménykedik, hogy ez csak egy ostoba poén, de Nick nem érhető el, nem ment be dolgozni sem. A rendőrséget értesítik a sógornőjével, de a rendőröket láthatóan jobban izgatja, hogy Nick valóban bántalmazó-e és felelős-e egy nő haláláért. A nézettség nő, a média rájuk száll és túl sok kérdés merül fel.

A Netflix thrillerek között akad egy-egy kifejezetten jól sikerült mini sorozat is. Bár a Harlan Coben adaptációkra vannak kihegyezve az utóbbi időszakban, azért más izgalmas projektekre is rá lehet akadni. A Clickbait is ilyen.

Megvan a mai hatása, hiszen egy videó nézettségén múlik egy ember halála. Az ötlet ugyan nem eredeti, sokféleképpen láttunk már hasonlót: szavaztatták már a net használóit, hogy az elkapott áldozat éljen vagy haljon, rendeztek már kamerák előtt bírósági tárgyalást a végén az ítéletvégrehajtással, de pont ilyen is volt már: nézettséghez kötötték az életet és halált.

Ami mégis kiemeli a sorozatot, amivel engem megfogott, hogy minden egyes részt egy más szereplő nézőpontjából követhetünk végig. Miközben halad előre a nyomozás, más-más szereplőt követünk és flashback elemekkel leshetünk bele az ő múltjába is. Pia, a húg után érkezik majd a nyomozó, a feleség, a fia és a többiek, amit nem akarok elárulni spoiler miatt. Ugyanis még a függő végekkel is sikerült úgy játszani, hogy az viszi tovább majd az elbeszélés fonalát, akinek kapcsán valami izgalmas merül fel.

Jó maga a sztori is. Nem egyszer elhitette velem, hogy tudom, mi történt és ki a tettes. Ok, annyira rutinos vagyok, hogy mindegyiknek nem dőltem be, de magamhoz képest meglepően sokszor jött ki más végeredmény, mint amit vártam. Szeretem, amikor meglep egy sorozat és ez hozott olyan fordulatot, amin kissé leesett az állam. A végén pl. vállon veregettem magam, hogy rájöttem, miben nem bűnös Nick, ki viszont igen. Aztán alaposan meglepődtem, mert csak részben volt igazam. Egészen más állt a szerelmi csalások mögött, mint amire tippeltem.

Pluszban jó, hogy okosan csinálták meg. Nem a semmiből jön, vannak előzmények és nem éreztem úgy, hogy a meglepetés céljából behoztak valami teljesen újat a sorozat végére.

Az emberrabláson és az indítékok feltárásán túl sok minden benne van ebben a sorozatban, ami kortünet és itt érdekesen megfogták. Ahogy a média a szenzációt hajtja és a riporterek a sztori érdekében levedlik az emberségük, ahogy szinte zaklatják a családot. Ahogy a technika ott van az élet minden területén: ezen randiznak, nyomoznak, de még Nick testét is egy app segítségével keresik. Egyszerre ijesztő, de lenyűgöző is, mennyire digitális a világ.

Korrekten is néz ki, amit egy thrillerben kell, megvan. Nem az akcióra mentek rá, egy thriller nem is kell konkrét üldözéssel meg harccal legyen tele. A feszültséget a zenékkel, vágásokkal is növelik. Hangulatos lett, modern, pörgős.

Amerikai – ausztrál film, így az sem meglepő, hogy nem olyan színészekkel van tele, akikre ránézésre ráismerek. Pl. Adrian Grenier ismerős volt, de rá kellett keresnem, hogy eszembe jusson, hogy az Entourage filmben láttam. Nem hiányzott belőle igazi sztár, a színészeik megoldották a szerepeiket.

Soha rosszabb Netfix sorozatot, ezt hamar ledaráltam és jól szórakoztam rajta végig. Elég népszerű is lett nálunk, bár várom, hogy a Money Heist trónt foszt hétvégére.

 

Clickbait – 5/4,5 tipikusnak tűnt, de megleptek a fordulatai és nagyon tetszettek a váltott nézőpontok.

https://www.youtube.com/watch?v=QwVLObz0MGs

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2016684382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása