Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sex Education

3. évad

2021. október 24. - BBerni86

Kamaszos, iskolát változtatni, szerelmes, családos.

Egy nyár alatt nem kevés változás történet a Moordale soraiban. Otis és Maeve nem állnak szóba egymással, a klinika bezárta kapuit. Ugyan van, aki a helyükre próbál lépni, de az új iskolavezetés hamar leszámol a kezdeményezéssel. Hope, az új igazgatónő a kedves és jó fej kezdés után hamar kimutatja a foga fehérjét. Azsex_education.jpg egész egy csíkkal kezdődik a folyosón, hogy libasorban haladjanak a gyerekek. Majd jön az egyenruha, az elavult megközelítése a szexualitásnak és az egyre nagyobb elnyomás. Van, aki lázad. Van, aki a saját életét igyekszik rendbe tenni. Otis titokban járt Rubyval, az iskola legnépszerűbb lányával, míg kenyértörésre nem vitte a dolgot és fel is vállalják a kapcsolatukat. Maeve látogatja a húgát és igyekszik kibékülni az anyjával. Eric és Adam építgetik a kapcsolatukat, miközben Adam magáról is most tanul meg sok mindent.

A kulcsszó idén a cselekményben a felnőtté válás, a sorozatra meg talán az arányok lesznek. Nekem tetszett, amit összehoztak, és határozottan többre értékeltem ezt az évadot, mint az előzőt.

Az arányok miatt. Ott teljesen olyan érzésem volt, hogy az a furcsa, aki a normák szerint normális. Most viszont belőttek egy olyan szintet, amivel meg voltam békülve. Megtartották az egyedi karaktereket és a sokféle szexuális preferenciát, de nem azokat halmozták. Nem is az volt a lényeg, hogy valaki a fiúkat vagy a lányokat szereti, mit gondol a saját neméről, sokkal inkább az önelfogás felé mentek el.

Még mindig bemutatnak egyet a szexualitás különféle formáinak ábrázolásával, de nem kezdett a sorozat light pornóvá válni. Általában a részek nyitányában letudtak valami szexuális elemet tartalmazó jelenetet, és utána már nem volt ott a kényszer, hogy a szereplőket az ágy felé tereljék.

Itt elkezdenek szembenézni magukkal és egyre inkább felnőttek lesznek a szereplők, de velük együtt maga a sorozat is. Lesz, aki próbál változni és nyitottabb lenni, így maga is boldogabb tud lenni, mint Adam. Nagyon finoman megfogták, ahogy kis lépésekkel halad és kinyílik a személyisége. Otis, aki kipróbál egy érzelmeket nélkülöző kapcsolatot, hogy megérjen benne a döntés, neki a szerelemhez több kell, mint egy dögös test és jó szex. (Valahol sajnáltam is Rubyt, mert benne is sokkal több van, mint amit enged látni magából. Otis felé nyitni kezd, neki igazi lesz a kapcsolatuk, csak éppen Otis számára Maeve kezdetektől az, aki érzelmileg is megfogja, és a lánynak igazából nem volt esélye vele szemben.)

Jean terhessége is érdekes irányba tudta kanyarítani az eseményeket. Most kevésbé találtam irritálónak azt is, ahogy a fiával bánt a nő. Neki is megvoltak a szembenézései, és mintha finomabbak lennének az eszközei. Különben Gillian Anderson még mindig az egyik legjobb alakítást hozza a sorozatban. Főleg, ha mellé teszem, hogy milyen Thatcher alakítást láttunk tőle nem is olyan régen. Mintha nem is ugyanaz a nő lenne.

Az iskolai dráma is jól lett tálalva. Nem is simán a konzervatív nézetek és a haladók csatája volt ez, a végére szinte szabadságharc jelleget öltött a diákok és Hope összecsapása. Megvoltak a maga csúcspontja, és szerettem, hogy Hope sem lett démonizálva. Láttuk az ő drámáját, a személyes tragédiáját is.

Most talán a tanácsadás volt kevesebb, de annyi volt, hogy emlékeztessen, mivel indultunk.

Roppantul érdekel, lesz-e negyedik évad. Az alapokat letették hozzá.

 

Sex Education – 5/4,5 még benne van a sajátos hangja, a színessége, de mellette elkezdett felnőni is. Tetszett.

Sex Education | Season 3 | Official Trailer | Netflix - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2616734026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása