Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Mackók

2021. november 09. - BBerni86

Bár a kutyás filmek a nagy kedvenceim, tegnap belém hasított, hogy szeretem én a cuki medvéket is. A Vivót azért is nem veszem be a listára, mert tegnap írtam róla. De! Láttam már más cuki macit is filmen…

f1_167.jpgAz egyik kedvencem Paddington, aki kismedveként megárvul és két olyan medve neveli fel, akiket egyszer meghívtak Londonba. Az öreg medvék már nem mennek el, de Paddington elindul majd a brit fővárosba. Ott a Brown család nyújt neki menedéket, és válik macink némi kaland után családtaggá. Folytatása is van, és míg Hugh Grant rosszfiút játszott, megnézhettük azt is, milyen pékség nyílhat egy börtönben.

A Disney sok cuki állatmesét készített, a Mackótestvér az egyik. Ebben egy indián fiúf2_165.jpg veszti el a testvérét és a medvéken akar bosszút állni érte. Egy varázs miatt azonban medveként kell boldogulnia magának is – megismer más állatokat, gyámolítani kezd egy megárvult kicsi medvét és alapos leckét kap szeretetről és családról.

f3_161.jpgHa már Disney, van más klasszikus medvéjük: Balu kapitány. A dzsungel könyvét nem szeretem, bár az élő verzióval jobban ki vagyok békülve. Az a Balu, aki nekem emlékezetes, repülőt vezetett és egy fuvarozási cégnek repült. Egy kis árvát istápolt, küzdött a légkalózokkal és hadakozott a főnöknővel, aki komolyabb munkát várt volna tőle.

Bár filmen is létezik már Maci Laci, én jobban szeretem az eredeti, rajzolt verziót.f4_144.jpg Annak is voltak egész estés verziói, mint a Maci Laci első karácsonya. Medvénk ebben is veszélyes volt a piknik kosarakra, és meg kellett akadályoznia egy rosszcsont karácsonyromboló tevékenységét, de a végére minden kisimul és a parkban hatalmas ünneplés veheti kezdetét.

f5_121.jpgVannak olyan medvék is, amelyek cukinak tűnnek, de azért nem ölelnivaló plüssök. Nem is kell DiCaprio medvéjére gondolni, aki különben csak medveként viselkedik és nem ő a film gonosza. De! Toy Story 3. Hőseink egy óvodában találják magukat, ahonnan haza akarnak menni és elkezdik megváltoztatni a helyi hierarchiát. Ezt mackónk nehezen viseli, és bizony nagyban megy az ármány részéről...

Mi legyen a végszó? Aranyosak a medvék, de veszélyesek is. Azért nem lesz népszerűbb háziállat, mint a kutya... de filmen szívesen nézzük őket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5016750220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2021.11.11. 02:49:17

Ajánlom figyelmedbe "A medve" c. filmet. Igaz, ezt még azon időkben forgatták, amikor nem trükkök alakítottak állatokat, hanem valóban élőszereplős.

Gyingizik 2021.11.12. 09:13:21

És hol maradnak a horrormedve filmek?
süti beállítások módosítása