Minden napra egy film

Minden napra egy film

Narcos: Mexico

3. évad

2021. november 13. - BBerni86

Kartelles, rendőri akciós, nyomozós, bűnvilágos.narcos_2.jpg

Gallardo börtönbe került, megint átrendeződik a mexikói alvilág. A kartellek külön válnak, és keresik az erőegyensúlyt. Amado látja meg a lehetőséget, hogy Escobar és Gallardo bukásával egy más szállítási rendszert dolgozzanak ki a kolumbiaiakkal és ő legyen a drogcsempészet királya. Így még rá is segít kicsit a többiek közti viszályra, amelyből csak ő jöhet ki nyertesként. Walt Breslin ügynök pillanatnyilag nyert nyugalmat. Már belefáradt abba, hogy majd beleszakad a munkába, de a korrupció miatt soha semmit nem érhet el. Kész átkérni magát a chicagói irodába és költözni a barátnőjével. Pont ekkor robban ki a reptéren egy bandák közti lövöldözés, amelybe a püspök is belehal. A mexikói nép változást követel, és egy olyan egység jön létre, melynek valóban lehet esélye változtatni a dolgokon. Breslin jelentkezik, és miközben egy újságírónő a politika oldaláról közelít, egy rendőr egy sorozatgyilkos nyomára bukkan, megint kísérletet tesz a lehetetlenre.

10 újabb rész, ami újfent bizonyítja, hogy az emberiség pusztulásra érdemes. Elnézem, még szórakoztat is, de nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy mennyire mérgezett világban élünk. Korrupció, gyilkosság, lehetetlen helyesen cselekedni – ha mégis, abba bele kell pusztulni, de szó szerint.

De mielőtt elmesélem, miért, más kérdés. Ki volt ennek az évadnak a főhőse? Eddig lehetett azt nézni, hogy ki a főszereplő DEA ügynök és kit akar rács mögé juttatni. Az ügynököt még be lehet azonosítani, Walt, akihez mindig visszatérünk. Csak éppen Walt céltáblája közepén Amado áll, de nem ő az, aki ellen lépéseket tehet. A szervezetek egymásnak mennek, és Walt próbál belekapni a dolgokba. Amado valóban kiemelt szereplő, de ugyanolyan fontosnak érzem a többi oldal főnökét is. Nincs olyan élesen főszereplő, mint eddig.

Ehhez jön hozzá, hogy két új fő narratíva is megjelenik. Andrea újságíró és ő felülről megy neki a kartellek kérdésének. A politikust vadássza, aki a kartellek mögött is ott áll. A másik egy mezei rendőr, Tapia, aki felfigyel arra, hogy tömegével tűnnek el fiatal lányok és holtan kerülnek elő.

Andrea szála szépen illik a történetbe, ad neki egy pluszt. Még akkor is, ha ugyanolyan vigasztalan vége lesz, mint minden törekvésnek ebben a sorozatban. Kis siker, nem is túl látványos, a megtorlás pedig lehengerlő, míg az igazi felelős minden alól kibújik. Elkeserítő.

Tapia viszont egy újabb nagy falatba harap, a végén le is döbbentem, hova vezet el az ő szála. Jelentős, súlyos gond, másban is láttam már feldolgozva – a végéig mégsem esett le, hogy mire lyukadunk is. De annyira nem illik ebbe a drogvilágba a lányokkal végző gyilkosok szála! Egy más sorozatba elnézném, itt elveszik az egyéb szálak mellett. Befejezetlen is, és ugyanaz a vigasztalan vége lesz ennek is.

Akkor tovább nem halogatom. Nincs happy end. Escobar le lett lőve, a Cali kartell vezetőit lecsukták, ahogy Gallardo is ment a börtönbe. De jön más a helyükre. Itt is, mindig jön más. A drog és a vér folyik tovább. A korrupció megbuktathatatlan. Aki meg tűzzel megy a tűznek, megpróbálja Walt is, az elveszti az emberi értékeit és a másik oldal úgy is erősebb. Több pénz, kevesebb erkölcs, több eszköz és ember.

Látványra most is megkapjuk, amit ez a sorozat kínál. A mocskos utcák, a reális vérengzés, a fejesek luxus élete, a karcos színek.

Ezzel ez a trilógia is befejeződött – boldogok nem lettem, de komor maga a téma is.

 

Narcos: Mexico – 5/4 a fő szál még mindig érdekes és jó a kettős nézőpont, de egyes részei már szétcsúsznak.

Narcos: Mexico | Season 3 Trailer | Netflix - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr116752026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.12.06. 09:39:22

Az erősen lejtmenet második évadot sikerült alulmúlni. Az újságíró, illetve a sorozatgyilkost üldöző rendőr szála egyszerűen érdektelen lett, El Chapo halvány, de neki van saját, szintén netflixes, sorozata ami még jó is lett, nem is értem, hogy tudták itt elronatni.. Az igazi főszereplők pedig a DEA-s, illetve az Egek Ura meg elsikkadnak a sok mellékjárat között.
Kár az évadért, és a sorozatért is, hogy ilyen befejezést kapott.
süti beállítások módosítása