Minden napra egy film

Minden napra egy film

True Story

(limitált sorozat)

2021. december 22. - BBerni86

Testvéres, hírnevet megőrző, halálesetet eltussoló.

Kid nem egyszerűen kitört a szülővárosából, igazi sztár lett belőle. Az egyik legjobban jegyzett humorista, akinek most vetítik a mozik az új, szuperhősös filmjét, aminek már a folytatásáról is tárgyal. A turnéja a szülővárosába vezet, és ahogy tenni szokta, ilyenkor a bátyjával is felveszi a kapcsolatot. Carlton ígéretes sportolónak indult, de true_story.jpgegy sérülést követően elzüllött. Most bármibe fog, elbukik – a legújabb egy étterem, amit Kid vett neki, és akitől most várja is, hogy a felhalmozott adósságát kifizeti. A testvérek a viszontlátás örömére bulizni mennek, és bár Kid józan szeretne maradni, Carlton itatja és nőket is szervez be. Másnap reggelre nagy a baj: a nő, aki Kid mellé csapódott, holtan hever a férfi ágyában. Túladagolásnak tűnik. Kid a rendőrséget hívná, a bátyja más megoldást javasol. A görög maffiózó, Ari megjelenése aztán gyorsan megváltoztatja a felállást.

Érdekes, hogy mondhatni a karácsonyi szezonba hozta be a Netflix ezt a korántsem családi vagy vidám történetet. Ugyan a családról van benne szó, de nem jó értelemben. A grincs is tudjon mit nézni az ünnepek közeledtével?

Ami leginkább megfogott benne, hogy mozifilmbe is elmenne, amilyen stábot összehoztak. A főszerepben Kevin Hart sokat meríthetett a szerephez magából is. Sikeres humoristát játszik, aki több akar lenni, mint a férfi, akin nevetnek. Meg is lepődtem, hogy Hart működött ebben a komolyabb szerepben is. Egyszer nem volt olyan érzésem, hogy jobb lett volna, ha még egy komédiát forgat. Néha talán túljátssza, de ez lehet attól is, ahogy Wesley Snipes játssza a fivérét. Hart kapta a széles gesztusokat, a látványos nagyjeleneteket, míg Snipes fapofával tolja végig. Merengtem is, hogy ez lehetett a rendezői instrukció, vagy ennyire nem tud érzelmeket közvetíteni.

Mellettük olyan színészek tűnnek fel, mint Billy Zane (Ari, a maffiózó) és Theo Rossi (Gene, a rajongó). Rossi bámulatos, mit bele nem tett Gene alakjába. Nálam simán lopta a show-t, amikor színen volt. Egészen azonosult a szereppel és egyszerre ijesztő és szánalmas, hogy valaki ennyire alárendelje magát a rajongása tárgyának. Rossi elhitette. Cameo szerepet meg pl. Chris Hemsworth vállalt a műsorban.

A történet nézve jó – folyamatosan van egy horog, ami húz egyik részből a másikba. A nyitott végek profin működnek, mindig a legélesebb helyzetnél van a vágás és a következő rész. Egy ponton már attól fogtam a fejem, hogy meddig lehet ezt ötlettel bírni? Mivel csak pár rész a sorozat, kitartottak a végéig. Még akkor is le a kalappal, ha pont a legnagyobb csalás az, ami már kezdőgondolatként is felötlött bennem. Hogy ki az, aki igazából át akarja verni a másikat, és mi az, ami meg volt rendezve.

Ha azonban a részleteket nézem, és utólag gondolom át a látottakat, azért sok helyen kilóg a lóláb. Kid személye nagyon nem áll össze: most akkor ő micsoda? Egy sztár, egy humorista – vagy egy hidegvérű utcagyerek? Mintha két arca lenne és a kettő között nincsen semmilyen kapocs. Az elején egyes elemek nagyon nem működnek – nincs magyarázata, miért tudnak valamit, amit elvileg akkor kellene észrevenni, nem már úgy érkezni, hogy vázolja, mi történt és hogyan legyen tovább.

A látvány pont annyi, ami ebbe a történetbe belefért. Bár inkább a színészek és a történet adja el, nem a néznivalók.

Amit még értékeltem benne, a fekete humora. Pl. amikor Carlton szerencsétlenkedik, hogy a nagydarab Ari hulláját valahogy belegyömöszölje a szennyestartóba.

Ha az agyam ki tudom utána kapcsolni, akkor jól szórakoztam rajta. Még mindig igyekszem nem azt számolgatni, mi nem áll össze logikusan. Van ilyen, de nem az a lényeg.

 

True Story – 5/3,5 a végét előre láttam, és bele lehet kötni Kid karakterébe is, de egyszer megnézette magát, már csak a szereposztás miatt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7616789800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása