Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Foundation

2021. december 31. - BBerni86

Csak az utolsó eseménysorok vége jön, a részekben volt bőven más kaland is:

Hajnal Cleon összebarátkozik, majd beleszeret az egyik kertészlányba. Neki vallja be, hogy tudja, hogy más, mint 2_114.jpgaz idősebb énjei. Másik a domináns keze, színvak. Menekülne innen, mert ha rájönnek a másságára, kicserélik egy tartalék klónra. A lány fel is kínálja a menekülést a részére. Hajnal megszökik, de Alkony lecsap rájuk. Csak el akarta kapni a lázadó sejtet, ezért hagyta, hogy Hajnal a nyomukra vezesse. Így akaratlanul is megmenti a fiú életét: nekik is volt egy klónjuk, aki átvette volna Hajnal helyét a trónon.

A hazatérő Nap Cleon (Lee Pace) a lelki megvilágosodás után3_109.jpg hajlana arra, hogy a különbségek ellenére is éljen Hajnal. Már belátja, hogy mi a klón életükkel a gond, nincs lelkük, nem képesek változni sem. De a robot, Eto (Laura Birn), végez a fiatallal mindezek ellenére. Az ő parancsát még az igazi Cleon adta, és az a vérvonal tisztán tartása.

Ahogy új klónt keltenének életre, a tudósok döbbenten állapítják meg, hogy beszennyezték a mintát. Már nem tudják az eredetit klónozni, és ez nem új jelenség. Nap sem igazi Cleon klón, Alkony még tesztelésre vár.

1_109.jpgSalvor (Leah Harvey) kibékíti a két rájuk támadó népet, és más alternatívát javasol. Nem azzal állnak bosszút a Birodalmon, ha egyetlen hajóval robbantanak, hanem a béke megkötésével és közös erősödéssel. Együtt gondozzák az Alapítványt, a megszerzett hajó lesz a seregük magja és elrejtőznek a Birodalom tekintete elől. Salvor meg tudja nyitni az Alapítvány kőtömbjét is, amiből Hari (Jared Harris) tudata jön elő, és megosztja, hogyan haladjanak tovább. Később az anyja elmondja a nőnek az igazat: biológiailag Gaal (Lou Llobell) és Raych (Alfred Enoch) lánya. Salvor a párja régi hajójával el is megy megkeresni az anyját.

Gaal magához tér egy űrhajón, és rájön, Hari szülőbolygójára tartanak. Hari4_81.jpg tudata itt van, és Gaal lassan megért mindent. A terv az volt, hogy titkon egy másik Alapítvány is létrejöjjön. Ezért kellett Hari halálát megrendezni, így próféta lehetett, és nem egy meghaló ember. Raych kellett volna ébressze és kerüljön elő a mentőkabinból. De a szerelmes fiatalember Gaal-t mentette meg és halt meg később Hari meggyilkolásáért, nem mondta el az igazat.

Gaal teljesen kiakad, csak el akar menni. Visszaül a kabinba és a szülőbolygójára megy.

Jó 100 évvel később Gaal ébred a kabinban. A bolygó már víz alatt van, éppen csak egy tető, amin meg tud húzódni. Felfigyel egy hajóra odalent, kihúzza az utasát. Salvor az, akit ő ébreszt a hiperálomból.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr116790624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása