Minden napra egy film

Minden napra egy film

Zsaru butik

2022. február 10. - BBerni86

Bérgyilkosos, rendőrséget elfoglaló, igazságért kiálló.

Valerie Young elkötelezett rendőr, aki még kikapcsolódás gyanánt is szolgálati pisztolyt szerez be magának. Hisz a törvényben, és kényszert érez arra, hogy megfizettessen azokkal, akik másoknak ártanak. Teddy menekül, de ráébred, hogy nem tud elég gyorsan felszívódni, ennél gyorsabb megoldás kell, hogy biztonságba jusson. Mi lehetne védettebb, mint egy rendőrség fogdája? Rendőrt üt meg és kötekedik, hogy rács mögé kerülhessen. Azsarubutik.jpg nyomában járó bárgyilkosoknak ez sem jelent akadályt. Lesz, aki részegnek tetteti magát és szintén bejut így egy cellába. Lesz, aki lefizet egy belső embert, és megindul, hogy elintézze a célpontját, nem számít, mennyi közben a járulékos veszteség. Valerie felveszi a harcot, ám golyót kap közben. Bár ideiglenesen a fogda védi őket, de elvérzik, ha nem kap elsősegélyt. El kell döntenie, hogy Teddy vagy Bob, a bérgyilkos, aki neki is segítene az egyéni céljai mellett.

Tipikusan olyan akciófilm, amit a tévében tudok elképzelni. Talán nem főműsoridőben, de nem is hajnalban, amikor még a korán kelők sincsenek teljesen maguknál.

Az akciók, az egész hangulata – egy percre sem lehet komolyan venni – azokat a mozikat juttatja eszembe, amelyeket én már csak dvd-ről vagy tévés közvetítésről ismerek. Egy-egy régebbi Stallone vagy Van Damme film – a maga módján szórakoztató, elszórakoztat, de nem egy maradandó élmény és a történeten sem gondolkodtak túl sokat.

A Zsaru butik nagyon egyszerű alaphelyzettel játszik el: adott egy nem éppen jellemes férfi, akit bérgyilkosok akarnak elkapni. Csapdában, bezártan próbálják kitalálni, hogy mi legyen. Az egyetlen kérdés, hogy a rendőr, aki hivatástudattal tele nem akarja, hogy a bérgyilkosok nyerjenek, még akkor sem, ha a védence sem ártatlan bárány, hogyan viselkedik a kialakuló helyzetben. Kinek hisz, ki segít neki és merre vezet a hajsza?

Tele van az egész olyan mozzanatokkal, amelyekről nem tudom eldönteni, hogy menő jelenetnek szánhatták, vagy már paródia felé mennek el vele. Ilyen, amikor Teddy elindul bosszút állni a legyilkolt családjáért – mivel kezd? Kihúzza a gumit a hajából, aztán lógó fürtökkel, mint egy sampon reklámban, vonul.

Említhető az is, hogy gyakran enged meg magának hihetetlen és szintén paródiába illő húzásokat. Melyik volt a csúcs? Nálam simán az, amikor Teddy beleereszt egy sorozatot Bobba, gépfegyverrel, majd a kulcsjelenetben Bobby épp időben bukkan fel megállítani a férfit, éppen csak megsérülve. De az se semmi, hogy Valerie kioperálja a saját gyomrából a golyót, a mentő éppen csak beköti a sebet, elkezd lefolyni az infúzió – Val meg a rádión hallja, hogy indul a hajsza a szökésben levő Bob után, erre a mentősöket kiszállítja a mentőből, az anyósülésre teszi az infúziót, aztán indul Bobot üldözni. A mentővel.

Ránézésre a szereposztás sem tűnik rossznak: Frank Grillo a maffiózók árulója, akit többek között Gerard Butler akar levadászni. Akcióban mindketten bizonyítottak már, és Butlernek még jól is áll ez a profi gyilkos figura. Grillónak kevésbé a maga figurája, de nekem eléggé lehúzta a figurát az is, amit a hajával műveltek. Grillo félhosszúra hagyott hajjal? Hidegrázás.

Zsánerében nem rossz, a kritikái is inkább pozitívak. Eleve az akciófilmek annyira nem tetszenek nekem, és itt nem tetszett a film humora sem. Vagyis, nem az én filmem volt.

 

5/3 akciófilmnek elment, érzem a klasszikus akciófilmekre a poénos utalásokat, de a történet nem kötött le.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6317383180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.02.14. 13:24:41

Modern zs kat western. Kőegyenes, rablók és pandúrok lőnek egymásra egy hangyafasznyi kisváros rendőrségén. Frank Grillo miatt nekem kötelező, de tudom ajánlani mindenkinek, kikapcsolni nagyon jó. Ugyanitt nem értem miért b listás Grillo?!
süti beállítások módosítása