Minden napra egy film

Minden napra egy film

Jason és Shaun 1-1 története

Bull és The Good Doctor

2022. április 15. - BBerni86

Kevés jogi sorozatra bukkanok rá, talán ezért is tartok még ki a Bull mellett. Elvileg jog és pszichológia vegyítve, de egyre inkább csak szappan tárgyalótermi háttérrel.bull_2.jpg

Most a 6. évad 15. és 16. részét láttam. Annyira nem az ügyet éreztem bennük a lényegnek, hogy nehezemre is esik felidézni, min is dolgoztak. Ok, azért össze tudom szedni. Az elsőben egy orvost vádoltak meg, hogy műtét előtt remegett a keze és a betege halálát okozta. A másikban egy nőt vádoltak a szeretője feleségének meggyilkolásával.

De mi volt a lényeg? Például, hogy a szerető Bull korábbi barátnője, és megint ment a dráma azon, hogy miképpen kerültek újra össze Izzy-vel. Hogy Chunk és a barátja ellentétes oldalon álltak a bíróságon, és igyekeztek egyensúlyt találni a magánéltük és a munka között. Hogy Marissa barátjáról kiderült, hogy nős és indult a sértődések vígjátéka.

A tárgyalás kevés is és ahogy egy ideje írom, rég nem frappáns. Már nem érteni, mi Bull trükkje. Alig tesz hozzá valamit a jogi ügyekhez, egyre unalmasabb a TAC munkája. Ha belegondolok, csak akkor volt az évadban érdekes ez a rész, amikor Marissa egy kis időre másik cégnél dolgozott, és egy ponton egymás ellen is bíróságra mentek Jasonnal.

De azóta csak ezek a magánéleti unalmas, kevés tárgyalóterem és egyre apukásabb Weatherly van. Látványosan öregszik a színész - pláne, hogy Geneva Carr mellette nagyon jól tartja magát és most is nagyon jó ruhákat adtak rá.

 

A The Good Doctor 5_14 már jobban szórakoztatott.

tgd514.jpgEgy bulin az egyik ételbe drog került, és a kórház nagyja kábítószeres mámorba merült. Asztalon tánc, majdnem falmászás, sok vihogás és nem egy kemény igazság kimondása megvolt, miközben a kevés józan doktor igyekezett minden beteget ellátni.

Az adott neki egy kis humort, ahogy sokan kivetkőztek - volt, aki szó szerint is - magukból. Park azon megjegyzését, hogy Morgan olyan, mint egy Disney hercegnő, csak éppen gonosz, nagyon bírtam. De Marcus és Audrey kábulatának is voltak jó pillanatai.

Az orvosi ügy most nem is volt lényeg. Sok kapcsolatot tettek rendbe, és húzták még szorosabbra a szálakat - legyenek azok barátaik vagy szerelmiek.

Talán azért is tetszett ez a rész, mert volt benne humor, érzelmes is volt, de nem csak szerelmes. Az, hogy kicsit elengedték a gyeplőt és lazultak, már nagyon kellett.

Arra meg nem is emlékszem, hogy Shaun és Glassman műtött-e már korábban együtt. Most igen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5417809019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása